اطلاعیه مهم درباره کارت ملی هوشمند | این کارت ملی ها باطل شد

۶/۵میلیون نفر در کشور کارت ملی ندارند. این را حجت‌الاسلام نصرالله‌پژمان‌فر، رئیس کمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی گفته و توضیح داده است: «هنوز حدود ۴/۵میلیون نفر از جمعیت کشور موفق به دریافت کارت ملی هوشمند نشده‌اند و ۲میلیون نفر نیز در صف صدور کارت المثنی هستند.»

کدخبر : 26318
سایت سرگرمی روز :

۶.۵میلیون نفری که در انتظار یک کارت هویتی معتبر ایرانی هستند و برای انجام کارهای اداری و بانکی روزمره خود باید با یک برگه که هر لحظه امکان پاره یا گم‌شدن آن وجود دارد، به این اماکن مراجعه می‌کنند. اما داستان چیست؟ چرا این افراد کارت هوشمند ملی ندارند؟

سال ۱۳۸۸بود که محمد ناظمی اردکانی، رئیس وقت سازمان ثبت‌احوال کشور از صدور کارت هوشمند ملی خبر داد و گفت که این کارت با داشتن یک تراشه خاص در بدنه، بیش از ۲۰نوع خدمت ازجمله خدمات بانکی، گواهینامه، امضای دیجیتال، امکانات بیومتریک را داراست. در آن زمان وعده‌داده ‌شد که این کارت به سرعت تولید و برای همه ایرانیان بالای ۱۵سال صادر می‌شود اما اجرای این طرح تا سال ۱۳۹۶به واقعیت نپیوست. او ۲۹خرداد ۱۳۸۹گفته بود: «اطلاعات مورد نیاز برای صدورکارت هوشمند در حال اتمام است. در حال حاضر در استان قم در دستور کار است و تا پایان سال‌۱۳۹۰شاهد صدور کارت هوشمند برای هر ایرانی خواهیم بود. لازم به ذکر است کارت هوشمند ملی کلید ورود به دولت الکترونیک است.»

سال ۱۳۹۶ نخستین کارت‌های هوشمند ملی از طریق ثبت‌نام در دفاتر خدمات الکترونیک دولت آغاز شد اما تحویل آن سرعت خیلی کمی داشت، درحالی‌که اعتبار کارت‌های ملی سابق، باطل اعلام شده بود و افراد باید با یک برگه احراز هویت که همان دفاتر به ازای ثبت‌نام افراد برای دریافت کارت ملی داده بودند، کار اداری و بانکی خود را دنبال می‌کردند.

صدور کارت هوشمند ملی با سرعت کمی پیش می‌رفت تا سال ۱۴۰۰که بیش از نیمی از ایرانیان توانستند این کارت را دریافت کنند. اما حالا در جلسه کمیسیون اصل۹۰ مطرح شده ۴/۵میلیون نفر تاکنون نتوانسته‌اند کارت هوشمند ملی بگیرند و ۲/۵میلیون نفر نیز به‌علت گم‌کردن کارت‌شان در نوبت دریافت کارت المثنی هستند.

کسانی که سال ۱۳۹۶کارت هوشمند ملی گرفته‌اند، تاریخ انقضای درج شده روی کارت‌شان برای امسال است و این در حالی است که همچنان ۶/۵میلیون نفر در صف نوبت نخستین کارت هوشمندشان هستند.

یکی از دلایلی که درباره عدم‌صدور کارت ملی برای افراد فاقد کارت در جلسه کمیسیون اصل ۹۰ مطرح شده، بحث نبود اعتبار است.

حسینعلی حاجی‌دلیگانی، سخنگوی کمیسیون اصل ۹۰ درباره این موضوع به فارس گفت: «‌اعضای کمیسیون در جلسه به وزیر کشور و مسئولان مرتبط تأکید داشتند که هم‌اکنون اعتبار مورد نیاز برای صدور کارت هوشمند از مردم دریافت می‌شود و مشکلی نباید برای این موضوع وجود داشته باشد.»

حاجی دلیگانی درباره این سؤال که در نهایت با توجه به اظهارات مسئولان چه زمانی کارت‌های هوشمند متقاضیان صادر خواهد شد، گفت: «‌در نهایت مقرر شد تا پایان سال هرقدر ظرفیت وجود دارد برای صدور کارت ملی هوشمند به‌کار گرفته شود.»

آن ۶/۵میلیون نفر حالا منتظرند که ببینند بالاخره قرعه به نام کدامشان می‌افتد و تا پایان سال کارت ملی هوشمندشان را پست به در خانه‌شان می‌آورد.

دستیار رئیس جمهور گفت: به دنبال آن هستیم تا با کد ملی بتوانیم همه اطلاعات یک فرد شامل اطلاعات هویتی، اقتصادی و مالیاتی را گردآوری کنیم.

محمد نوری دستیار رئیس جمهور در پیگیری طرح‌های خاص در بازدید از سازمان ثبت احوال کشور ضمن تقدیر از اقدامات شاخص سازمان ثبت احوال گفت: اطلاعات بسیار ذی‌قیمت در مجموعه سازمان ثبت احوال کشور گردآوری شده است و می‌توان با استخراج پارامترهای شاخص، در تصمیم گیری های کلان کشور از آن بهره برداری کرد.

وی بیان داشت: در کشور به دنبال آن هستیم تا با کد ملی بتوانیم تمامی اطلاعات یک فرد شامل تمام اطلاعات هویتی، اقتصادی، مالیاتی، سکونت و سایر اطلاعات را گردآوری کنیم و باید همه اطلاعات افراد در دستگاه‌های اجرایی زیر مجموعه کد ملی قرار گیرد، زیرا این امر موجب شفاف سازی فعالیت‌ها و جلوگیری از تخلفات خواهد شد.

نوری با تقدیر از ایجاد مرکز رصد جمعیت کشور در سازمان ثبت احوال اظهار داشت: در این بازدید با داده‌ها و اطلاعات شاخصی در سازمان ثبت احوال کشور روبرو شدیم که این اطلاعات می‌تواند در تصمیم‌گیری‌های کلان کشور مؤثر بوده و موجب خواهد شد بتوانیم اقدامات خوبی در کشور صورت دهیم.

وی بیان داشت: سازمان ثبت احوال کشور یک مرکز تولید داده‌های آماری است و می‌تواند داشبوردهای تخصصی برای هر قشر از مسئولین و جامعه ایجاد نماید تا در برنامه‌ریزی ها و تصمیم گیرهای منطقه‌ای از آن بهره برداری نمایند.

هاشم کارگر معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال در ابتدای این نشست با اشاره به پایگاه‌های ایجاد شده در سازمان ثبت احوال گفت: پایگاه خانواده و خانوار طی ۲ سال اخیر و با تلاش همکاران مجموعه فناوری سازمان ثبت احوال کشور ایجاد شده است و همه اطلاعات فرد و خانواده بر اساس شماره ملی به یکدیگر متصل و قابل نمایش است و این پایگاه قابلیت اتصال به همه اطلاعات یک فرد در سایر دستگاه‌های اجرایی را دارد.

هاشم کارگر با اشاره به اهمیت ذخیره سازی آدرس در کنار اطلاعات هویتی بیان داشت: هر فرد در کشور باید برای حاکمیت یک نشانی قانونی برای شناسایی و دریافت خدمات اجتماعی داشته باشد و این آدرس باید در کنار اطلاعات هویتی فرد ثبت گردد که این اقدام با همکاری شرکت پست در سازمان ثبت احوال کشور در حال انجام است.

معاون وزیر کشور با اشاره به توانمندی‌های سازمان ثبت احوال کشور اظهار داشت: داده‌های آماری مرکز رصد جمعیت کشور قابلیت بهره برداری در سطوح مختلف برای مسئولین، استانداران، فرمانداران و سایر مراجع تصمیم ساز را دارد.

کارگر بیان داشت: سازمان ثبت احوال کشور هم اکنون به بیش از ۲۰۰ نهاد و دستگاه اجرایی در حال ارائه خدمت است و این ارتباط دوسویه موجب گردیده تا بستر و زیرساخت اصلی برای ارائه خدمات بر اساس کد ملی در کشور امکان پذیر باشد و ثبت احوال آمادگی کامل دارد تا در این امر به دولت کمک نماید.

کارگر بیان داشت: در کشور باید به سمت مدیریت هوشمند بر اساس داده‌ها و اطلاعات حرکت کنیم و تصمیم گیری های کلان کشور باید بر اساس کد ملی افراد و داده‌هایی که بر این اساس استخراج می‌گردد صورت گیرد تا بتوانیم تصمیم‌گیری درستی در هر منطقه از کشور داشته باشیم.

معاون وزیر کشور و رئیس سازمان ثبت احوال با تشریح سرویس‌های مختلف این سازمان بیان داشت: سامانه هدا سازمان ثبت احوال کشور بر اساس داده‌های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور هم اکنون برای احراز هویت الکترونیک اشخاص آماده ارائه خدمت به دستگاه‌ها و نهادها است و تمامی دستگاه‌های دولتی و خصوصی باید برای احراز هویت از این سامانه بهره برداری نمایند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: