فوری/با دستور جدید ؛واریز معوقات 2 ماهه متناسب سازی بازنشستگان | امروز حساب بازنشستگان شارژ می شود

معاون فنی و عملیات بیمه‌ای صندوق بازنشستگی فولاد ضمن اعلام آغاز صدور احکام متناسب سازی، از پرداخت مبالغ متناسب سازی در چارچوب ضوابط و مقررات مربوطه در چند روز آینده خبر داد.

کدخبر : 26786
سایت سرگرمی روز :

 محمد ابراهیمی گفت: صندوق بازنشستگی فولاد بر اساس بند (ر) ماده ۲۸ قانون برنامه هفتم توسعه و آیین نامه اجرایی مربوطه، اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان فولاد را در دستور کار قرار داده و تا پایان هفته جاری، مابه التفاوت متناسب سازی ماه‌های آذر و دی به حساب بازنشستگان صندوق واریز خواهد شد.

وی افزود: متناسب سازی حقوق بازنشستگان و وظیفه بگیران صندوق فولاد در چارچوب ضوابط و مقررات ابلاغی محاسبه و به زودی احکام متناسب سازی صادر و در سال جاری ۴۰ درصد افزایش ناشی اجرای متناسب سازی پرداخت خواهد شد.

ابراهیمی با تشکر از مساعدت و پیگیری‌های دولت و وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان برنامه و بودجه، هیات امنا و ارکان صندوق و نمایندگان مجلس شورای اسلامی به منظور اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان فولاد گفت که صندوق بازنشستگی کارکنان فولاد همچنان خود را موظف به خدمت به بازنشستگان دانسته و نسبت به تلاش برای بهبود وضعیت معیشت آنان از هیچ کوششی فروگذار نخواهد کرد.

نایب رئیس کمیسیون تلفیق لایحه بودجه ۱۴۰۴ از تائید مصوبه مجلس درباره اختصاص ۹۵ هزار میلیارد تومان برای پرداخت متناسب سازی حقوق بازنشستگان و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی نیمه دوم سال ۱۴۰۰ در هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام خبر داد.

محسن زنگنه  با اشاره به بررسی مصوبات مجلس در لایحه بودجه سال آینده در هیات عالی مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: در این جلسه بخش عمده‌ای از ایرادات هیات عالی به مصوبات مجلس در لایحه بودجه سال ۱۴۰۴ برطرف شد.

وی افزود: یکی از مصوبات بودجه‌ای مجلس که هیات عالی نظارت مجمع تشخیص به عدم مغایرت آن رای داد، مربوط به بند الحاقی ۳ تبصره ۵ لایحه بودجه ۱۴۰۴ است.

زنگنه توضیح داد: مجلس جهت تامین نظر شورای نگهبان مصوبه قبلی خود را اینگونه اصلاح کرد که به منظور تامین به‌موقع اعتبارات اجتناب‌ناپذیر پرداخت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان دولت، بررسی و پرداخت مطالبات بازنشستگان فرهنگی  ۳۱/  ۶/ ۱۴۰۰ تا تاریخ  ۳۰/  ۱۱/ ۱۴۰۰، به دولت اجازه داده می‌شود در سقف ۹۵۰ هزار میلیارد ریال نسبت به جابه‌جایی اعتبار هریک از ردیف‌ها به استثنای ردیف‌های مربوط به طرح‌های تملک دارایی‌های سرمایه‌ای، برای تأمین موارد مذکور اقدام نماید؛ با این مصوبه دولت مکلف به پرداخت متناسب سازی حقوق بازنشستگان و مطالبات بازنشستگان فرهنگی نیمه دوم سال ۱۴۰۰ می‌شود.

وی افرود: پس از دفاعیات ما، هیات عالی نظارت مجمع تشخیص مصلحت نظام رای بر عدم مغایرت داد و این موضوع تائید شد؛ در حال حاضر تعدادی ایرادات در قالب عدم مغایرت با سیاست‌های کلی نظام باقی مانده که در جلسات بعدی مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نصرالله دریابیگی، دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران و نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور، در رابطه با مشکلات کارگران و بازنشستگان گفت: موضوع اصلی ما در حال حاضردستمزدِ ناچیزِ کارگران و بازنشستگان است. در این شرایطِ سخت، انتظار داشتیم وزارت کار و سایر نهادها توجه ویژه‌ای به کارگران و بازنشستگان داشته باشند، اما متأسفانه اینگونه نبوده است. 

وی ادامه داد: حقوق و مستمری کفاف هزینه‌های زندگی را نمی‌دهد و تقریباً ۷۰ تا ۸۰ درصدِ حقوق کارگران و بازنشستگان فقط کفاف تأمین ۱۰ تا ۱۵ درصد از هزینه‌های زندگی را می‌دهد. رسیدن به چنین وضعیتی نتیجه‌ی سال‌ها بی‌توجهی به قانون است. 

دریابیگی گفت: در حالیکه آقای رییس‌جمهور بارها در زمان انتخابات شعار اجرای قانون دادند، اما متأسفانه دورنمای تصمیم‌گیری‌ها نگران‌کننده است. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: معیشت جامعه کارگری و بازنشستگی که نیمی از جمعیت کشور را تشکیل می‌دهند، در وضعیت دشواری قرار دارد. ضمن اینکه باید توجه داشته باشیم که یکی از شاخصه‌های مهم رونق اقتصادی، اجرای صحیح قوانین مربوط به دستمزد است. اگر این قوانین به درستی اجرا شوند، قدرت خرید کارگران افزایش می‌یابد و می‌تواند به رونق اقتصادی کمک کند. در واقع ما با سرکوبِ دستمزدها نه تنها کمکی به تولیدکننده و رونق اقتصادی نمی‌کنیم، بلکه دوره‌ی رکود را بیشتر و سنگین‌تر می‌کنیم. 

این فعال کارگری در انتقاد ازعدم پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان نیز گفت: متأسفانه، نه تنها این قانون به درستی اجرا نشده، بلکه در حال حاضر پرداخت مابه‌التفاوت متناسب‌سازی در وضعیت ابهام قرار دارد. تنها ۳ میلیون تومان از این مابه‌التفاوت پرداخت شده است و برای ماه‌های دیگر از سازمان طلبکار هستیم. ضمن اینکه همانطور که گفتم، آنچه به عنوان متناسب‌سازی اجراشد، کمکی به معیشتِ بازنشستگان نکرد و مبلغ متناسب‌سازی به قدری ناچیز بود که اصلا نمی‌توان عنوانِ متناسب‌سازی را به آن داد. 

نایب رییس کانون عالی بازنشستگان کشور در رابطه باعدم پرداخت این مابه‌التفاوت گفت: این موضوع را بارها با مدیرعامل و اعضای هیئت مدیره سازمان تأمین اجتماعی مطرح کرده‌ایم اما تنها پاسخ آن‌ها این است که دولت قانون را اجرا نمی‌کند. به نظر می‌رسد که اولین قدم برای حل مشکلاتِ سازمان و اجرای تعهداتش، اجرای قوانین و پرداخت دیون دولت به سازمان تأمین اجتماعی باشد. 

دریابیگی همچنین به مشکلات درمان اشاره کرد و گفت: مشکلاتی در زمینه خدمات درمانی وجود دارد که ناشی ازعدم اجرای صحیح قوانین وعدم همکاری بین نهادهاست. صفر تا صد هزینه‌های درمان باید رایگان پرداخت شود در حالیکه اینگونه نیست و کارگران و بازنشستگان با وجودِ پرداختِ هزینه‌ی بیمه، خدماتِ خوبی دریافت نمی‌کنند. 

دبیر اجرایی خانه کارگر مازندران گفت: مشکلات هزینه‌های درمان برای بازنشستگان به مراتب بیشتر است. از یک سو به دلیل رسیدن به سن میانسالی و پیری، آن‌ها نیاز بیشتری به خدمات درمانی دارند و از سوی دیگر، با وجودِ پرداخت هزینه‌ی بیمه تکمیلی، حتی ساده‌ترین خدمات را هم به سختی دریافت می‌کنند. 

این فعال کارگری گفت: عدم اجرای قانون الزام، سبب استفاده از بیمه‌های مکمل درمان شد که حتی این بیمه مکمل هم نتوانسته نیازهای بازنشستگان را تأمین کند. عملکرد بیمه آتیه‌سازان حافظ به شدت مورد انتقاد است. از حقوق بازنشستگان کسر می‌شود اما خدماتِ بسیار کمی به آن‌ها ارائه می‌شود. 

دریابیگی گفت: خدمات درمانی تأمین اجتماعی به شدت بی‌ارزش شده است. به طوریکه بسیاری از بیمارستان‌های خصوصی بیمه تأمین اجتماعی و بیمه تکمیلی آتیه‌سازان حافظ را قبول نمی‌کنند. دلیل این موضوع هم بدهی‌های انباشته است. 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: