مصرف کنندگان این نوشیدنی در وعده ناهار روی پزشک را نمی بینند
فوایدی که درباره استفاده از سرکه سیب مطرح می شوند، چشمگیر هستند: کاهش کلسترول و قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتری، و تقویت پوست و مو برخی از مواردی هستند که مردم با سرکه سیب پیوند دادهاند.
"ریدرز دایجست" نوشت: سرکه سیب به واسطه فواید سلامت مختلف مانند بهبود شرایط پوست، کاهش وزن آبی و تسکین مشکلات گوارشی بین مردم عادی و چهرههای مشهور از محبوبیت زیادی برخوردار شده است. همچنین، برخی مطالعات نشان دادهاند که این نوع از سرکه میتواند در کاهش قند خون، کاهش وزن، کاهش کلسترول و تری گلیسیرید و بهبود عفونتهای قارچی نقش داشته باشد.
سرکه سیب از میوه سیب و طی یک فرآیند تخمیر دو مرحلهای تهیه میشود. پس از خرد کردن سیبها آنها با مخمر ترکیب میشوند تا قند طبیعی سیب به الکل تبدیل شود. سپس، باکتریها اضافه میشوند تا الکل به اسید استیک تبدیل شود که سرکه است.
یک قاشق غذاخوری سرکه سیب حدود سه کالری دارد و فاقد کربوهیدرات است.
رژیم غذایی سرکه سیب در واقع تنها شامل اضافه کردن این نوع سرکه به روتین روزانه شما میشود. بیشتر افراد دوزهایی از سرکه سیب را در قالب یک یا دو قاشق غذاخوری پیش از وعدههای غذایی روزانه خود مصرف میکنند. برخی افراد سرکه سیب را با آب ترکیب کرده، در شرایطی که دیگران از قرصهای سرکه سیب استفاده میکنند.
در شرایطی که رژیم سرکه سیب به عنوان جریانی جدید مورد توجه قرار گرفته است، استفاده از این محصول برای بهرهمندی از فواید سلامت به قرنها پیش باز میگردد. حدود ۴۰۰ پیش از میلاد، بقراط، پزشک یونانی مصرف سرکه را برای درمان سرفه و سرماخوردگی تجویز میکرد. توماسو دل گاربو، پزشک ایتالیایی در دهه ۱۳۰۰ دستها، صورت و دهان خود را برای پیشگیری از عفونت با سرکه شستشو میداد. سربازان رومی نیز از ترکیب آب و سرکه برای تسکین تشنگی استفاده میکردند.
فوایدی که درباره استفاده از سرکه سیب مطرح میشوند، چشمگیر هستند: کاهش کلسترول و قند خون، کاهش وزن، خواص ضد باکتری، و تقویت پوست و مو برخی از مواردی هستند که مردم با سرکه سیب پیوند داده اند. اما نتایج مطالعات درباره برخی از این فواید یکدست نیستند. برخی منابع مصرف سرکه سیب را برای گوارش، کنترل قند خون و کاهش وزن مفید عنوان کرده اند اما پژوهشها در این زمینه محدود و همچنان در مراحل اولیه هستند.
نتایج یک مطالعه در سال ۲۰۱۵ نتایج امیدوارکننده ای را درباره توانایی سرکه برای کاهش قند خون زمانی که افراد پیش از یک وعده غذایی آن را مصرف میکردند، نشان داد. اما این مطالعه تنها با حضور هشت نفر انجام شد و از سرکه سیب نیز استفاده نشده بود، اگرچه سرکه دارای محتوای اسید استیک مشابه است. مطالعهای دیگر در سال ۲۰۱۸ کاهش سطوح قند خون به واسطه مصرف سرکه را نشان داد اما دانشمندان به این نکته اشاره داشتند که پژوهشهای بیشتری پیش از معرفی آن به عنوان یک درمان رسمی نیاز است.
زمانی که موضوع کاهش وزن مطرح میشود، مطالعهای دیگر در سال ۲۰۱۸ نشان داد که افراد دارای اضافه وزن و چاق که یک رژیم غذایی محدود را دنبال کرده و روزانه ۳۰۰ میلی لیتر سرکه سیب مصرف میکردند، کاهش وزن و سطوح تریگلیسیرید و کلسترول خود را شاهد بودند. پژوهشگران به این نکته اشاره داشتند که سرکه سیب ممکن است برای کاهش سطوح کلسترول و تری گلیسیرید مفید باشد، اما این نتایج برای افراد دارای اضافه وزن که رژیم داشتند به دست آمده بود.
"استپ تو هلث" نوشت: «سرکه سیب در نتیجه یک فرآیند تخمیر طولانی مدت کربوهیدراتهایی مانند انگور، سیب زمینی، نارگیل، چغندر و سیب به دست میآید. این فرآیند کند و طولانی به منظور حفظ ترکیبات زیستفعال مانند اسید استیک، اسید گالیک، کاتچین، اپیکاتچین، و اسید کافئیک صورت میگیرد. هدف از این فرآیند حصول اطمینان از حفظ ویژگی های آنتی اکسیدانی و ضد میکروبی در سرکه است.
هنگامی که مدت زمان تخمیر طولانی است، سرکه نوعی شبکه عنکبوتی را توسعه می دهد که ظاهری تیره به آن می بخشد. این نشانه ای از کیفیت بالاتر محصول بوده و وضعیت ایده آل برای مصرف سرکه سیب محسوب می شود. با این وجود سرکه سیب معمولا فیلتر و پاستوریزه شده و بر همین اساس ظاهری شفاف پیدا می کند که در سرکه های سیب موجود در فروشگاه ها مشاهده می شود.