پرداخت وام بلاعوض دولت برای خانه دار شدن اقشار کم درآمد | دریافت وام بلاعوض دولت با شرایط جدید به این خانوارها
«خواجهای» گفت: ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض برای ساخت واحدهای مسکونی اقشار کم درآمد اعطا شده است.
«رضا خواجهای» مدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اعطای ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) و مشارکت خیرین برای ساخت واحدهای مسکونی اقشار کم درآمد اظهار داشت: از ظرفیت و مشارکت خیرین امری ضروری در تقویت حساب ۱۰۰ امام (ره) استفاده خواهد شد.
دمدیرکل بنیاد مسکن انقلاب اسلامی استان زنجان با تاکید بر اینکه، حساب ۱۰۰ امام (ره) شفافترین مسیر خدمترسانی به مسکن محرومین بوده که با پشتوانه حمایتی و کمک مردم برای خدماترسانی و ساخت مسکن برای محرومان گام بر میدارد، اظهار کرد: تحقق اهداف این مجموعه، مرهون مشارکتهای مردمی است.
وی با اشاره به اینکه کمکهای مردمی به حساب ۱۰۰ امام خمینی (ره) واریز و در زمان نیاز از محل این حساب، کمکها به افراد نیازمند پرداخت میشود، ادامه داد: در طول یک سال گذشته، ۹۰ میلیارد ریال تسهیلات بلاعوض از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) و مشارکت خیرین برای ساخت و تکمیل واحدهای مسکونی نیمه تمام روستایی و شهری در استان زنجان اعطا شده است.
خواجهای بهرهگیری از ظرفیت و مشارکت خیرین را در تقویت حساب ۱۰۰ امام (ره) امری مهم دانست و گفت: حساب ۱۰۰ امام (ره) منشائی برای حل مشکل مسکن محرومان محسوب میشود و از زمان افتتاح این حساب در ۲۱ فروردین ۱۳۵۸ توسط بنیانگذار جمهوری اسلامی ایران تاکنون نقش بهسزایی برای برطرف ساختن این معضل داشته است.
وی یادآور شد: در طول یک سال گذشته، از محل حساب ۱۰۰ امام (ره) و مشارکت خیرین، برای ساخت، تکمیل و تجهیز ۴۲ واحد مسکونی روستایی تسهیلات بلاعوض پرداخت شده است.
خواجهای، خواستار مشارکت بیشتر خیران در ساخت مسکن برای اقشار ضعیف و کم درآمد استان و همچنین تقویت حساب ۱۰۰ امام (ره) شد و تاکید کرد: هم اکنون نیز مردم میتوانند کمکهای نقدی خود را برای ساخت مسکن محرومین از طریق شماره حساب ۱۰۰ نزد بانک ملی واریز کنند.
محمد دهقان منشادی با بیان این که بخش صنعت، کشاورزی و میراث فرهنگی بیشترین پرداخت تسهیلات ارزان قیمت اشتغالزایی را به خود اختصاص دادهاند، گفت: تسهیلات اشتغالزایی قرضالحسنه که شامل اجزای (۳) و (۴) میشود، به نهادهای حمایتی و در راستای حمایت و ایجاد اشتغال مددجویان اعطا میشود.
وی اظهار کرد: تسهیلات موضوع این تبصره به طرحهای کارآفرینی، ایجادی، توسعه ای، تکمیلی و سرمایه در گردش و احیای واحدهای تولیدی از جمله کسب و کار خانگی، واحدهای تولیدی خرد، واحدهای تولیدی کوچک، واحدهای تولیدی متوسط، واحدهای تولیدی بزرگ، شرکت های دانش بنیان و واحدهای تولیدی پیشران قابل تخصیص است.
دهقان منشادی در پایان نیز افزود: نرخ سود تسهیلات بسته به حوزه فعالیت طرح و محل اجرای آن متفاوت بوده به نحوی که بازه ۴ تا ۲۰ درصد را پوشش میدهد.
مدیرکل بهزیستی همدان گفت: مددجویان زیرپوشش بهزیستی این استان در سال گذشته ۲ هزار و ۲۴۰ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه خوداشتغالی و مشاغل خانگی دریافت کردند.
فریدالدین حجت الاسلامی اظهار کرد: این میزان تسهیلات زمینه اشتغال هزار و ۶۷۱ مددجوی زیر پوشش بهزیستی استان همدان را فراهم کرده است.
وی ادامه داد: این تسهیلات بیشتر در زمینه های کشاورزی، دامداری، آرایشگری، خیاطی و قالیبافی به مددجویان پرداخت شده است.
مدیرکل بهزیستی استان همدان افزود: جامعه هدف بهزیستی شامل معلولان زیرپوشش، زنان سرپرست خانوار، بهبود یافتگان، افراد در معرض آسیبهای اجتماعی، فرزندان مستقل بهزیستی، معلولان و کارفرمایان هستند.
حجت الاسلامی اظهار کرد: زمینه اشتغالزایی افراد دارای معلولیت در بازار کار با مشارکت یک تیم مددکاری در سطح استان بررسی و تسهیل میشود و آغاز مراحل پرداخت تسهیلات بانکی به مددجویان برای ایجاد اشتغال منوط به تایید این تیم کارشناسی است.
وی گفت: برش تعهد اشتغال استان ۹۵۴ نفر بود که سال گذشته با اشتغال پایدار برای هزار و ۶۷۱ نفر، ۱۷۵ درصد اشتغال مددجویان همدان توسط بهزیستی محقق شد.
وی، پرداخت تسهیلات خود اشتغالی را یکی از اولویت های مهم سازمان در راستای ایجاد اشتغال و ارائه خدمات به مددجویان دانست و افزود: این اقدامات با هدف توانمندسازی جامعه هدف و ایجاد زمینه مناسب خودکفایی و استقلال مالی مددجویان انجام می شود.
مدیرکل بهزیستی استان همدان ادامه داد: در بحث مشاغل خوداشتغالی، مددجویان دارای جواز کسب و مدارک فنی که به هر شکل ممکن در حوزه اشتغال شروع به کار کنند، یک میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرض الحسنه دریافت می کنند.
حجت الاسلامی با بیان اینکه کارفرمایان همدانی با جذب مددجویان بهزیستی از تسهیلات ویژه بهره مند می شوند گفت: تسهیلات ویژه با هدف افزایش انگیزه اجتماعی کارفرمایان بخشهای غیردولتی در به کارگیری و جذب نیروی انسانی از بین جامعه هدف بهزیستی پرداخت می شود.
وی اظهار کرد: در همین راستا و با هدف حمایت از اشتغال معلولان و مددجویان بهزیستی، به کارفرمایانی که نسبت به جذب نیروی کار از جامعه معلولان و مددجویان زیرپوشش بهزیستی براساس قانون کار اقدام کنند، به ازای هر نیروی جذب شده ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات قرض الحسنه با سود چهار درصد پرداخت می شود.
معاون اشتغال و توانمندسازی بهزیستی قم گفت: با جذب ۱۶۰ میلیارد تومان تسهیلات اشتغال و توانمندسازی، این استان موفق شده در این زمینه رتبه نخست کشور را به خود اختصاص دهد.
رضا علیمرادی با اشاره به پرداخت تسهیلات قرضالحسنه به مددجویان تحت پوشش افزود: در قالب این طرح، برای هر فرد تا سقف ۱۵۰ میلیون تومان تسهیلات اشتغال در نظر گرفته شدهاست.
وی همچنین خاطرنشان کرد: تاکنون بیش از یکهزار و ۸۰۰ پرونده جهت دریافت این تسهیلات به بانکها معرفی شدهاند و روند معرفی مددجویان واجد شرایط تا پایان خردادماه سال جاری ادامه خواهد داشت.
علیمرادی یکی از چالشهای اساسی در مسیر توانمندسازی پایدار مددجویان را پایین بودن سقف تسهیلات عنوان کرد و افزود: واقعیت این است که با تسهیلات ۱۵۰ میلیون تومانی نمیتوان اشتغال پایدار ایجاد کرد، برای تحقق این هدف، حداقل ۵۰۰ میلیون تومان تسهیلات مورد نیاز است.
وی تاکید کرد: بهزیستی قم بر این باور است که افزایش رقم تسهیلات بهمراتب اثربخشتر از تعدد پرداختها خواهد بود، چراکه توانایی ایجاد شغل پایدار و مؤثر را برای جامعه هدف افزایش میدهد.
معاون اشتغال و توانمندسازی بهزیستی قم از راهاندازی مراکز پشتیبانی شغلی در آینده نزدیک خبر داد و گفت: در سالجاری، تیم تسهیلگری اشتغال در بهزیستی قم بهمنظور پشتیبانی و آمادهسازی شغلی فعال خواهد شد تا با مداخلات میدانی، نسبت به پایش روند اشتغال موفق اقدام کند.
وی با اشاره به سیاستهای جدید سازمان در حوزه اشتغالزایی افزود: این اقدامات در راستای تحقق اشتغالهای خرد، تکمیل زنجیره تولید و توانمندسازی گروههای هدف صورت میگیرد؛ موضوعی که از مأموریتهای تصریحشده در قانون برنامه هفتم توسعه کشور است.