نکات خانه داری | ترفند خانه داری

نکات خانه داری | آموزش کامل پاک کردن انواع لکه از وایتکس تا لکه قهوه و غیره + ویدیو

برای از بین بردن کردن لکه‌، شما می‌توانید از مواد مختلفی مثل آب، صابون، لکه‌زدایی‌های تخصصی یا اسیدها استفاده کنید.

کدخبر : 10483
سایت سرگرمی روز :

برای از بین بردن لکه خودکار، شکلات، میوه، قهوه، زنگ زدگی، رنگ مو، لاک و لوازم آرایش باید از چه چیزی استفاده کنیم؟ ویدئوی زیر نحوه از بین بردن لکه ای که بر اثر هر کدام از موارد اشاره شده به وجود آمده است را آموزش می دهد.

لکه‌ها دشمنان کوچکی هستند که از یک لحظه حواس‌پرتی ما استفاده می‌کنند تا به یک پیراهن، کت یا دامن بچسبند و ظاهر آن را خراب کنند، پاک کردن لکه لباس مثلا از بین بردن لکه روغن روی لباس عموما کار بسیار دشواری به نظر می‌رسد. در واقع بهتر است بگوییم بعضی از لکه‌ها مثل آب یا نمک به راحتی از روی لباس پاک می‌شوند، اما لیست بلند بالایی از لکه‌ها وجود دارند که نمی‌توان با آب و صابون ساده آن‌ها را از بین برد.

پاک کردن انواع لکه لباس

۱. چگونه لکه وایتکس را پاک کنیم؟

همان‌طور که چند خط بالاتر اشاره شد، وایتکس که خودش تمام لکه‌ها را پاک می‌کرد عامل ایجاد لکه روی لباس هم بود. متاسفانه این لکه از آن لکه‌هایی است که از بین نمی‌رود چون رنگ را از بافت پارچه جدا کرده است. اما اگر بتوانیم به موقع و سریع اقدام کنیم، می‌توانیم جلوی بزرگ و عمیق شدن لکه را بگیریم. وقتی وایتکس روی لباس می‌ریزد اولین کاری که باید انجام بدهیم شستن آن با آب فراوان است. آب مانع پخش شدن وایتکس در پارچه می‌شود. بعد از آن باید جوش‌شیرین را با کمی آب مخلوط کنید تا خمیری شکل شود، خمیر را روی لکه بمالید و بعد از چند دقیقه با آب شست‌وشو دهید. این ترکیب تا حدی می‌تواند از تاثیرگذاری وایتکس روی لباس جلوگیری کند.

برای از بین بردن لکه‌ وایتکس روی لباس مشکی و از بین بردن لکه روی لباس رنگی می‌توانید از الکل ایزوپروپیل استفاده کنید. پنبه‌ای را به الکل آغشته کنید و روی لباس، از اطراف به سمت لکه بکشید. الکل رنگ را از قسمت‌های دیگر لباس به سمت لکه هدایت می‌کند و آن را از بین می‌برد. البته نباید فراموش کنید که با انجام این کار فقط لکه‌های ریز از بین می‌روند و برای از بین بردن لکه‌های بزرگ هیچ کاری نمی‌توان انجام داد.

۲. روش از بین بردن لکه روی لباس سفید

برای از بین بردن لکه روی لباس سفید باید چند مرحله‌ی ساده را به خاطر سپرده و انجام دهید:

بلافاصله بعد از ایجاد لکه، لباس را با آب گرم شست‌وشو دهید. بهتر است ابتدا آب گرم را از پشت لکه روی لباس بریزید تا لکه سست شود. سپس دو طرف لکه را زیر آب روی هم بکشید تا به راحتی از پارچه جدا شود.

اگر بعد از انجام این کار و تلاش برای از بین بردن لکه روی لباس سفید هنوز اثر لکه باقی مانده بود، کمی جوش شیرین روی لکه بریزید و آن را با سرکه‌ی سفید خیس کنید. بعد از چند دقیقه با آب شست‌وشو دهید.

اگر باز هم اثر لکه باقی مانده بود، کمی مایع سفید کننده را با آب رقیق کنید و روی لکه بریزید تا پاک شود. فراموش نکنید از این ترکیب نباید برای پارچه‌ای ظریف، مثل حریر، استفاده کرد. همچنین بهتر است روی لباس‌های سفید ساده (پارچه‌ی بدون طرح) استفاده شود.

اگر قصد از بین بردن لکه زرد روی لباس سفید را دارید باید آن را در محلول رقیق شده‌ی آب و مایع سفید کننده قرار دهید و بعد از حدود یک ربع آن را با آب شست‌وشو دهید. اگر هم تمایلی به استفاده از مواد لکه بر شیمیایی ندارید، می‌توانید قسمت لکه شده را در آبلیمو یا سرکه‌ی سفید خیس کنید تا لکه از بین برود.

۳. از بین بردن لکه روغن روی لباس

لکه‌ی روغن از آن لکه‌های سمج و سرسخت است که معمولا از روی پارچه پاک نمی‌شود. لباسی هم که لکه‌ی روغن داشته باشد تقریبا غیر قابل استفاده است. تصور کنید در محل کارتان در حال خوردن ماکارونی هستید که یک تکه غذا روی پیراهن سفیدتان می‌افتد و لکه‌ای نارنجی روی آن باقی می‌ماند. اگر بلافاصله برای از بین بردن لکه روغن روی لباس اقدام نکنید دیگر نمی‌توانید از آن پیراهن استفاده کنید.

نکته‌ی مهم: هرگز لباسی که لکه‌ی روغن داشته است را پس از شست‌وشو در خشک‌کن قرار ندهید.

برای از بین بردن لکه روغن روی لباس، بلافاصله پس از ایجاد لکه، از روش زیر استفاده کنید:

چربی را با یشت چاقو از روی لباس بردارید. سپس با یک دستمال پارچه‌ای سفید تمیز یا یک دستمال کاغذی سفید بدون طرح، به آرامی روی لکه بکشید تا روغنی که جذب پارچه شده است از آن خارج شود. دقت کنید که دستمال مورد استفاده باید ساده باشد و طرح‌های رنگی نداشته باشد چون ممکن است رنگ از دستمال به لباس منتقل شود.

روی لکه را با مایع ظرفشویی بپوشانید و کمی روی لکه بکشید تا وارد تار و پود پارچه شود. سپس اجازه دهید ۱۰ دقیقه در همین حالت باقی بماند.

بعد از گذشت ۱۰ دقیقه، محل لکه را زیر آب گرم شست‌وشو دهید.

بهتر است بعد از پاک کردن لکه، لباس را در ماشین لباسشویی بشویید.

اگر می‌خواهید لکه‌ی روغن قدیمی را پاک کنید از این روش استفاده کنید:

لکه‌ی روغن روی لباس را با مایع ظرفشویی بپوشانید.

لباس را حدود ۳۰ دقیقه در آب گرم خیس کنید. می‌توانید کمی مایع لباسشویی یا لکه بر هم در آب حل کنید تا تاثیرگذاری بیشتری داشته باشد.

بعد از گذشت ۳۰ دقیقه لباس را به ماشین لباسشویی منتقل کنید و با بالاترین دمای آب آن را بشویید.

۴. پاک کردن لکه قهوه روی لباس

برای پاک کردن لکه قهوه روی لباس می‌توانید از دو ماده‌ی مختلف استفاده کنید. اگر اهل استفاده از مواد طبیعی هستید سرکه همان چیزی است که لازم دارید. اگر هم مشکلی با استفاده از لکه برهای شیمیایی ندارید، می‌توانید از یک مایع لکه بر مناسب استفاده کنید.

پاک کردن لکه قهوه با سرکه

یک لیتر آب ولم را به نصف قاشق چای‌خوری مایع ظرفشویی و یک قاشق غذاخوری سرکه‌ی سفید مخلوط کنید. لباس را به مدت ۱۵ دقیقه در آن خیس کنید و سپس با آب بشویید. لباس را در فضا باز آویزان کنید تا با جریان هوا تازه خشک شود. اگر بعد از خشک شدن هنوز اثر لکه باقی ماند بود باید به سراغ استفاده از مایع سفید کننده بروید.

پاک کردن لکه قهوه با سفید کننده

ابتدا برچسب لباس را بررسی کنید تا مطمئن شود استفاده از سفید کننده به بافت آن آسیبی نمی‌رساند. اگر امکان استفاده داشتید، یک‌چهارم فنجان سفید کننده را با ۴.۵ لیتر آب مخلوط کنید و لباس را ۵ دقیقه در آن خیس کنید. سپس لباس را در ماشین لباسشویی گذاشته و به روش معمول بشویید.

۵. پاک کردن لکه چای روی لباس

اولین و مهم‌ترین اقدامی که باید برای پاک کردن لکه‌ی چای از روی لباس انجام دهیم این است که بلافاصله آن را زیر آب سرد بگیریم. فراموش نکنید که آب سرد را باید از پشت لکه بریزید تا رنگ چای از لباس جداشود. با این کار مقدار زیادی از لکه از بین می‌رود. اما اگر با آب سرد پاک نشد یا لکه قدیمی بود باید به روش زیر عمل کنید:

از قسمت پشت، لکه روی آن آب سرد بریزید.

کمی مایع لباسشویی یا ظرفشویی روی لکه بمالید و اجازه دهید ۵ دقیقه به همان حالت باقی بماند. اگر لکه قدیمی است این زمان باید به ۳۰ دقیقه افزایش پیدا کند.

لباس را به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه در آب گرم قرار دهید. معمولا لکه‌های تازه در همین مرحله کامل از بین می‌روند.

اگر لکه قدیمی است، لباس را بعد از ۱۵ دقیقه از آب گرم خارج کرده و روی قسمت لکه شده را کاملا با یک لایه جوش شیرین بپوشانید.

اجازه دهید لباس شب تا صبح در همان حالت باقی بماند.

بعد از گذشت یک شب جوش شیرین را از روی لباس بتراشید و لباس را کامل بشویید.

اگر باز هم لکه باقی مانده بود لباس را در محلول آب و مایع لکه بر خیس کنید. بعد از حدود نیم ساعت آن را با آب تازه بشویید.

لکه‌های قدیمی که با انجام تمام این مراحل پاک نمی‌شوند معمولا سرسخت‌تر از این حرف‌ها هستند. اگر همه‌ی این مراحل را انجام دادید اما لکه باقیمانده بود مایع سفیدکننده را مستقیم روی آن اسپری کنید و منتظر شوید تا لکه از بین برود. سپس لباس را با آب سرد و تازه بشویید.

منبع: دیجی مگ
آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: