ترفند | ترفند آشپزی | ترفند خانه داری
عمرا اگه میدونستی روغن و بریزی تو سینک چه اتفاقی میفته | ریختن روغن داخل سینک با آب داغ بی خطر است؟
هنگام آشپزی، اغلب متوجه می شوید که مجبور هستید چربی باقیمانده را مدیریت کنید. یک سوال متداول این است که آیا ممکن است بعد از اضافه کردن مقداری آب داغ، چربی را در سینک بریزید .
بیایید با هم ببینیم بهترین کار برای جلوگیری از مشکلات گرفتگی لوله در خانه ما چیست.
مدیریت چربی خانگی یک موضوع رایج و اغلب اشتباه است. بسیاری بر این باورند که اضافه کردن آب داغ باعث میشود که روغن آشپزی در سینک ریخته شود، اما حقیقت کاملاً متفاوت است.
این مقاله به بررسی این موضوع می پردازد که چرا این عمل مضر است و توصیه های عملی در مورد نحوه صحیح دفع چربی در آشپزخانه ارائه می دهد.
چرا نباید چربی را در سینک بریزید؟
اضافه کردن آب داغ ریختن چربی در سینک را ایمن نمی کند.
حتی اگر در ابتدا به نظر برسد که چربی با آب داغ یک بار در لوله ها ذوب می شود، آب سرد می شود و چربی دوباره جامد می شود .
بخوانید: بودجه مناسب برای تجهیز خانه چقدر است؟ نکات ما برای صرفه جویی
این عمل منجر به تشکیل لایههایی از چربی در داخل لولهها میشود که در صورت ترکیب با باقی ماندههای مواد غذایی، باعث انسداد قابل توجهی میشود.
چربی آبگریز است، یعنی با آب مخلوط نمی شود.
این بدان معنی است که اگرچه به نظر می رسد که گریس با آب گرم از بین می رود، اما در حقیقت فقط به عمق لوله ها فشار داده می شود، جایی که خنک می شود و به دیواره های آنها می چسبد و به مرور زمان مشکلاتی را ایجاد می کند.
خطرات گرفتگی و بوی نامطبوع
چربی هایی که در لوله های شما جمع می شوند نه تنها باعث انسداد می شوند، بلکه منبع بوی بد هستند.
همانطور که انباشته می شود، بقایای غذا به چربی جامد می چسبد و یک محیط ایده آل برای تکثیر باکتری ها ایجاد می کند.
این می تواند منجر به بلند شدن بوی نامطبوع و طولانی مدت از سینک شود.
بخوانید: آیا با خوابیدن با در باز شده خود را میکشید؟ اکنون حقیقت تکان دهنده را کشف کنید!
علائم گرفتگی احتمالی گریس عبارتند از:
زهکشی آهسته آب
صدای غرغر در هنگام زهکشی
بوهای تجزیه ای که با مواد شوینده معمولی از بین نمی روند
اگر قبلاً در سینک روغن ریخته اید چه کاری باید انجام دهید
اگر متوجه شدید که چربی روی سینک ریخته اید، اقداماتی وجود دارد که می توانید برای به حداقل رساندن آسیب انجام دهید:
سینک را با آب گرم و صابون پر کنید و کمی سرکه سفید نیز به آن اضافه کنید.
خوب مخلوط کنید و سپس سینک را از برق بکشید تا محلول در لوله ها جاری شود.
برای کمک به حل شدن چربی، چند دقیقه به آب داغ ادامه دهید.
اگر چربی ریخته شده در مقادیر کم باشد، این مراحل ممکن است موثر باشند.
با این حال، اگر به طور مکرر چربی در سینک ریخته اید، ممکن است به اقدامات شدیدتری مانند استفاده از پاک کننده های تخلیه مایع یا تماس با یک متخصص نیاز داشته باشید .
روش های مناسب برای دفع گریس
برای جلوگیری از مشکلات بعدی، مهم است که گریس را به درستی دور بریزید. در اینجا چند پیشنهاد وجود دارد:
اجازه دهید چربی خنک شود و سپس آن را در یک ظرف قدیمی مانند قوطی نوشابه یا شیشه ماست بریزید.
در ظرف را ببندید و در سطل زباله بیندازید.
برای مقادیر کم، می توانید قبل از شستن ظرف را با دستمال کاغذی پاک کنید.
با رعایت این نکات ساده می توانید از انسداد جلوگیری کنید و لوله های خود را از مشکل دور نگه دارید.
سینک آشپزخانه مملو از پسمانده غذا، روغن سرخکردنی، دانههای برنج، تکههای نان و ... است. هنگام شست وشوی ظروف این مواد ممکن است حتی از صافی خروجی آب نیز عبور کند و موجب گرفتگی لولههای فاضلاب شود.
چای و قهوه از نوشیدنیهای پر استفاده در هر خانهای است. مواد به جا مانده از این نوشیدنی ها ممکن است از صافی سینک عبور کند و به داخل لوله فاضلاب برود و با چسبیدن به چربی های چسبیده به دیواره لوله ها مانع عبور آب و باعث گرفتن لوله های فاضلاب شود.
مواد غذایی نشاستهدار مانند برنج و ماکارونی، ژله و غذاهای فیبردار نیز برای لوله مثل سم عمل میکند.
قبل از شستن ظروف این مواد را در یک ظرف یا سطل آشغال تخلیه کنید.پوست تخم مرغ و استخوان ماهی نیز از دیگر مواردی است که میتواند در اتصالات لولهها گیر کند و لوله را بند بیاورد. روغن دشمن اصلی لوله های فاضلاب است .
روغن اگرچه در نگاه اول مانند آب، مایع است، اما اگر گرمای خود را از دست دهد، جامد میشود. به همین دلیل نباید تهمانده روغن مایع را داخل سینک ظرفشویی بریزید.
البته ظرفهای کثیف خودشان چربیهایی دارند و نمیتوان مانع از ورود آنها به لوله فاضلاب شد. به همین دلیل حتما بعد از شست وشوی ظروف چرب مقداری آب داغ در لوله بریزید تا جلوی خنک شدن چربیهایی را بگیرد که وارد لوله شدهاند.