واریزی جدید | واریزی جدید دولت

واریزی جدید 1 میلیون و 600 هزار تومانی برای این افراد | پرداخت مطالبات این افراد به صورت ماهانه از این تاریخ

پس از بیش از سه هفته اعتراض صنفی، واریز معوقات پرستاران با دستور مسئولان آغاز شده است؛ اما پرستاران از ناچیز بودن مبالغ واریزی انتقاد دارند.

کدخبر : 21355
سایت سرگرمی روز :

یک پرستار با بیان اینکه «پرداخت این مبالغ ناچیز در جهت آرام کردن پرستاران بوده است» از پرداخت مبلغ ۷۰۰ هزار تومان به عنوان ‌کارانه و تعرفه یک ماه و ۹۰۰ هزار تومان به عنوان فوق العاده خاص انتقاد کرد.

این پرستار گفت: در مجموع یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به حسابم ریختند؛ آیا فکر می‌کنند همه مشکلات ما پرستاران با این یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان حل می‌شود؟

به گفته پرستار، مسئولان نمی‌خواهند ریشه واقعی مشکلات پرستاران را دریابند و دست به اصلاحات اساسی نمی‌زنند.

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری با بیان اینکه استانداردها و شاخص‌های مرتبط با نیروی انسانی در حوزه سلامت بسیار پایین است و توزیع نیروی انسانی متناسب نیست، گفت: براساس استانداردها، به ازای هر تخت بیمارستانی به ۱.۸ پرستار نیاز است؛ اگر سازمان اداری و استخدامی پذیرای نظر کارشناسی وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پرستاری باشد، بخشی از مشکلات نیروی انسانی نظام سلامت رفع می‌شود. 

احمد نجاتیان با بیان اینکه عضو کمیته «سلامت» انتخاب وزیر بهداشت دولت چهاردهم بودم، اظهار کرد: کمیته سلامت به منظور انتخاب وزیر بهداشت دولت چهاردهم، مولفه‌های بسیاری را در کانون توجه خود قرار داد. «توجه به  نیروی انسانی حوزه سلامت» جزو موارد و شاخصه‌هایی است که از امتیاز بالایی برای انتخاب وزیر برخوردار بود و در کانون توجه کمیته سلامت انتخاب وزیر بهداشت دولت چهاردهم قرار گرفت. 

وی ادامه داد: کارنامه کاری دکتر محمدرضا ظفرقندی - وزیر بهداشت بیانگر این است که ریاست سازمان نظام‌پزشکی و سکان دانشگاه علوم‌پزشکی تهران را بر عهده داشته و به همین دلیل با مسائل صنفی نیروی انسانی نظام سلامت و مشکلات آن آشنا است. وزیر بهداشت، طی نطق خود در مجلس شورای اسلامی نیز به اهمیت نیروی انسانی اشاره کرد و این موضوع بیانگر این است که  ایشان به اهمیت نیروی انسانی برای نظام سلامت واقف است.

رئیس‌کل سازمان نظام‌پرستاری با بیان اینکه موضوع نیروی انسانی باید جزو اولویت‌های وزیر بهداشت باشد، گفت: نظام سلامت با کمبود شدید تعداد نیروی انسانی در تمام حوزه‌ها مواجه است. استانداردها و شاخص‌های مرتبط با نیروی انسانی در حوزه سلامت بسیار پایین است و توزیع نیروی انسانی، متناسب نیست. نه تنها توزیع نیروی انسانی به شکل مناسب صورت نگرفته، بلکه وضعیت حقوق و مزایای گروه‌های غیرپزشک نظام سلامت به ویژه پرستاران نیز نامناسب است و پرداختی‌ها با شرایط و سختی کار آنها هماهنگ نیست. 

نجاتیان با بیان اینکه «مهاجرت» یک موضوع اساسی و تهدیدکننده  برای نظام‌سلامت به حساب می‌آید، تصریح کرد: شرایط کارکنان نظام سلامت با پرسنل سایر نظام‌ها متفاوت است. به عنوان مثال کارکنان سایر بخش‌ها، کاهش ساعات کاری یا تعطیلی ادارات را طی روزهای گذشته تجربه‌ کردند؛ در حالی که کارکنان نظام‌ سلامت در محل خدمت خود حاضر شدند و خدمات را به مردم ارائه می‌دادند. با توجه به شرایط کاری کارکنان نظام سلامت، می‌بایست تقاوت‌هایی در قوانین لحاظ شود. 

وی ادامه داد: اگرچه کارکنان نظام سلامت خواهان در نظر گرفتن تبصره‌های قانونی هستند، اما برخی سازمان‌های مسوول معتقدند که اگر میزان دریافتی پرستاران برای اضافه‌کاری را افزایش دهند، پرسنل سایر بخش‌ها نیز خواهان افزایش دریافتی خواهند بود. این درحالیست که وقتی پرستاران با هدف جبران کمبود نیروی انسانی به اضافه‌کار اجباری وادار می‌شوند باید خدماتی هم که ارئه می‌دهند، جبران شود. امیدوارم وزیر بهداشت با اتکا بر پیشنیه خود در عرصه نظام سلامت، برنامه‌های خود در حوزه نیروی انسانی را عملیاتی کند.  

رئیس‌کل سازمان نظام پرستاری با اشاره به ضرورت جذب نیروی انسانی گفت: ترکیب نیروی انسانی در نظام سلامت از اهمیت فراوانی برخوردار است. پرستاران در یک برهه زمانی به تنهایی خدمات را ارائه می‌کردند، اما شرایط این روزها متفاوت است؛ به نحوی که  کمک‌پرستاران در کنار پرستاران حضور دارند. «نسبت گروه‌های پرستاری به تخت» و «نسبت گروه‌های پرستاری به دیگر گروه‌ها» دو شاخصه‌ای است که درباره گروه‌های پرستاری مطرح می‌شود؛ منظور از نسبت گروه‌های پرستاری به گروه‌های دیگر این است که میان پرستاران حاضر در نظام سلامت با گروه‌های شاغل دیگر یک تناسب وجود داشته باشد. 

نجاتیان با بیان اینکه سازمان اداری و استخدامی مجوز استخدام‌های کشور را صادر می‌کند، تصریح کرد: متاسفانه در دوره‌های گذشته وزارت بهداشت با سازمان اداری و استخدامی درخصوص نیروی مورد نیاز نظام سلامت به فهم مشترک نرسیده‌اند. براساس استانداردها، به ازای هر تخت بیمارستانی به ۱.۸ پرستار نیاز داریم؛ اگر سازمان اداری و استخدامی پذیرای نظر کارشناسی وزارت بهداشت و سازمان نظام‌پرستاری باشد، بخشی از مشکلات نیروی انسانی نظام سلامت برطرف می‌شود. 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: