سهام عدالت | سود سهام عدالت | ثبتنام سهام عدالت
فوری/واریز سود سهام عدالت با جریمه دیرکرد از این ماه | پرداخت سود سهام عدالت 1 میلیون تومانی
بنابر گفته مسئولان، شرکتهایی که سهام عدالت در آنها سهامدار است عموما سودهای تقسیمی خود را پرداخت کردند و تنها چند شرکت باقی مانده که آنها نیز بزودی سودهای خود را پرداخت میکنند.
چالشهای واریز سود سهام عدالت که همچنان تمامی ندارد و خبری از زمان دقیق واریز مرحله سوم و تسویه سود عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها نیست سودی که مرحله نخست آن آذرماه و مرحله دوم آن اسفند ماه واریز شد و بر اساس وعدههای مسئولان سابق سازمان بورس بنابود خردادماه این سود به شکل کامل تسویه شود!
واریز سود سهام عدالت که مطالبه بسیاری از سهامداران آن است و در همین راستا برخی از مخاطبان برای ما نوشتند: آنقدر با تاخیر سود سهام عدالت را پرداخت میکنند که سود حداقل ۵۰% از ارزش خودش را از دست بدهد.
در ادامه یکی دیگر از مخاطبان نوشت: سود سهام عدالت حق سهامداران است باید برخورد کوبنده وجدی با شرکتهایی که سود سهام را پرداخت نمیکنند شود.
همچنین دیگر مخاطب ما بیان کرد: با بهانههای واهی دارند با پول و سرمایه مردم سودسازی میکنند چرا سود وصولی واریز نمیشود؟
به تازگی ولیالله جعفری، مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان در خصوص آخرین جزئیات واریز سود سهام عدالت گفته بود: الباقی سود سهام عدالت از سوی شرکت صنایع پتروشیمی خلیج فارس تسویه شده است و تنها شرکت مپنا برای عملکرد سال ۱۴۰۱ حدود ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارد که تاکنون پرداخت نشده است.
در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت ۲۴.۵ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.
او در پاسخ به این پرسش که بناست این سود واریز شود یا باید همچنان منتظر مپنا بود؟ گفت: در این خصوص شورای عالی بورس تصمیم گیری میکند.
شرکت مپنا هم در واکنش به این مطلب در اطلاعیهای اعلام کرد: طی مکاتبات متعدد با مبادی ذیربط آمادگی خود را برای تسویه بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی سود سهام عدالت از محل مطالبات، سهام و یا داراییهای غیرنقدی اعلام نموده است، با این حال تاکنون پاسخ مثبتی دریافت نشده است و چهارشنبه چهارم مهر ماه نیز مذاکره با دبیر کارگروه عدالت پیشنهادی بر اساس مصوبه هیأت مدیره مپنا اعلام و مقرر شد در صورت تایید، مپنا طی اقساط منطقی بر اساس وصول مطالبات از کارفرمایان دولتی، مبلغ بدهی ۵۰۰ میلیارد تومانی خود را تسویه نماید.
حالا روز گذشته برای پیگیری از آخرین وضعیت واریز سود سهام عدالت به سراغ رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار رفت و حجتالله صیدی گفت: واریز سود سهام عدالت طبق برنامه انجام میشود. شرکتهایی که سهام عدالت در آنها سهامدار است عموما سودهای تقسیمی خود را پرداخت کردند و تنها چند شرکت باقی مانده که آنها نیز بزودی سودهای خود را پرداخت میکنند.
اما آیا با متخلفان واریز سود سهام عدالت برخورد خواهد شد؟ در همین راستا ولی الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار در گفتگو با خبرنگار اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان بیان کرد: سازمان بورس همچنان پیگیر برخورد با متخلفان واریز سود سهام عدالت است؛ برای تعدادی از این شرکتها رای هم صادر شده و به آنها ابلاغ شده و برای الباقی شرکتها هم رای آنها در اسرع وقت بناست ابلاغ شود.
زمان دقیق واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت عملکرد مالی ۱۴۰۱ شرکتها که همچنان در حالهای از ابهام قرار دارد و بسیاری از سهامداران منتظر تعیین تکلیف سودهای وصولی هستند؛ موضوعی که میطلبد مسئولان سازمان بورس و اعضای شورای عالی بورس در خصوص آن تصمیمات لازم و به موقع را اتخاذ کنند. باشگاه خبرنگاران جوان پیگیر واریز و تسویه سود سهام عدالت شرکتها همچنان خواهد بود.
حجت الله صیدی در همایش روز کارگزار که با حضور فعالان بازار سرمایه و مدیران کارگزاریهای بورسی و کانون کارگزاران بورس و اوراق بهادار برگزار شد، در رابطه با موضوع واریز سود سهامهای عدالت گفت: واریز سود سهام عدالت طبق برنامه انجام میشود. آنچه مهم است احصاء سهام عدالت و بحث کانونها و مجامع و شرکتهای سرمایهگذاری استانی است که در حال حل و فصل مشکلات و چالشهای آنها هستیم تا مجامع آنها برگزار شود و هم سود واقعی آنها احصاء و هم پرداخت شود.
وی در رابطه با عدم پرداخت سود برخی از شرکتهای سهام عدالت همچون مپنا گفت: شرکتهایی که سهام عدالت در آنها سهامدار است عموما سودهای تقسیمی خود را پرداخت کردند و تنها چند شرکت باقی مانده که آنها نیز به زودی سودهای خود را پرداخت میکنند.
رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار خاطرنشان کرد: کانون نهادهای سرمایهگذاری یک کانون فراگیر است. ما از تعدد بیش از حد کانونها سودی نمیبریم، اما از کانونهای قوی حتی در صورتی که تعداد آنها نیز محدود باشد بیشتر سود میبریم؛ بنابراین کانون نهادهای سرمایهگذاری و کانون کارگزاران میتوانند به خوبی منافع همه ناشران و نهادهای مالی را پیگیری کنند.
صیدی در رابطه با موضوع اعمال محدودیت بر دامنه نوسان در معاملات بورسی گفت: در حال حاضر شرایط شرایط تقریبا بیثباتی است. ریسک سیستماتیک بازار در روزهای اخیر افزایش پیدا کرده است و تا زمانی که این ریسک سیستماتیک کاهش پیدا نکند و شرایط محیطی و بین المللی آرام نشود سعی میکنیم محدودیت در دامنه نوسان ادامه داشته باشد. اما به محض اینکه اهد کاهش تنشها و ریسک سیستماتیک باشیم محدودیت در دامنه نوسان تغییر پیدا کرده و به حالت عادی باز میگردد.