بازنشستگان | حقوق بازنشستگان
فوری/تعیین حداقل و حداکثر حقوق بازنشستگان با همسان سازی | واریز حقوق ۱۳ میلیون تومانی برای بازنشستگان حداقلی بگیر
آخرین اخبار مربوط به همسان سازی حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.
برابر خبر منتشر شده از ناحیه معاونت محترم فنی صندوق بازنشستگی در خصوص جداول متناسب سازی و صدور احکام،
با عنایت به صحبت تلفنی با مدیر عامل صندوق بازنشستگی کشوری جداول متناسب سازی حقوق بازنشستگان با همکاری مشترک سازمان های برنامه و بودجه و اداری و استخدامی وصندوق های بازنشستگی طبق مرقانون و بصورت ناخالص حقوق و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه در حال تهیه و تنظیم است.
پس از بررسی دقیق و نهایی شدن ان شاءالله قرار است ظرف روزهای آینده جهت صدور احکام به صندوق های کشوری و لشکری ابلاغ شود که این امر ممکن است در روزهای پایانی مهر ماه یا اوایل آبان ماه انجام شود.
شایان ذکر است در صورت صدور احکام در مهرماه و تخصیص اعتبار به صندوق ها؛ حقوق هم با احکام متناسب سازی شده پرداخت و در غیر آن با حقوق آبان تادیه خواهد شد.
دولت برای پرداخت معوقات از اول فروردین ماه هم ان شاءالله درصدد است اعتبار لازم را از منابع قانون بودجه تامین و پس از تامین به صندوق ها تخصیص و تسویه حساب نماید که امیدواریم این امر هم محقق شود.
لذا بایستی فعلا صبر کنیم تا دستورالعمل و جداول رسما توسط دولت محترم به صندوق ها ابلاغ شود.
جدول متناسب سازی فرهنگیان با اعمال رتبه بندی کاملا آماده است که به محض آماده شدن سایر جداول گروه های بازنشستگان به صندوق ها جهت صدور احکام ابلاغ خواهد شد.
کمیته فنی پیگیری مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری
گزارش جلسه با معاونت فنی صندوق بازنشستگی کشوری
در محل صندوق بازنشستگی استان لرستان جلسه ای با حضور آقای فیضی نژاد معاونت فنی صندوق بازنشستگی کشوری و رئیس صندوق بازنشستگی استان جناب اقای سر اهنگ و اعضای مجمع کانونهای بازنشستگی و تنی چند از فعالین صنف بازنشسته در محل ساختمان بازنشستگی استان برگزار شد.
ابتدا حاضرین در جلسه به مسائل و مشکلات حوزه کاری و بازنشستگان خود مطالبی رو بیان داشتن که بیشتر مسائل مطرح شده پیرامون همسانسازی و بیمه تکمیلی و ماده ۸۵ بود
در ادامه آقای امیری پیرامون مصوبات همسانسازی و چرایی عدم اجرای ان و مشکلات ساختمان صندوق استان و خانه امید و پیگیری مشکلات بازنشستگان استان مطالبی رو بیان داشتند.
در ادامه آقای حاجیعلی دبیر مجمع ضمن خیر مقدم به آقای فیضی نژاد صندوق بازنشستگی را مقصر اصلی تمام مشکلات بازنشستگان دانست چرا که صندوق بازنشستگی به وظیفه ذاتی خود عمل نکرده و همیشه ناظر متضرر بوده است!
ایشان در بحث بیمه تکمیلی معتقد است که صندوق بازنشستگی از ابتدا نباید زیر بار بیمه تکمیلی میرفت تا ماده ۸۵ که دستگاهای اجرایی را مکلف به آن کرده بودن این ماده قانونی را اجرایی مینمودند و صندوق وقت و هزینه خود را صرف امور رفاهی بازنشستگان میکرد.
همچنین این مشکلاتی که اکنون بیمه ملت ودر قبل بیمه آتیه سازان برای بازنشستگان پیش آورده اند به وقوع نمی پیوست و معتقد بودند که صندوق در بحث همسانسازی و محقق شدن ماده ۱۲۵ قانون خدمات کشوری که باید صندوق بازنشستگی مدافع اجرای این قانون باشند در وظیفه خود کوتاهی کرده و به عنوان ناظر متضرر عمل کرده اند.
و همین امر باعث شده حقوق بازنشستگان کشوری مطابق نرخ تورم افزایش نیابد و درخواست انتقال این موضوعات به مدیران عامل و هیئت امنای صندوق بازنشستگی شدند.
در ادامه جناب آقای فیضی ضمن تایید مطالب به سخنان روسای کانونها و حاضرین در جلسه پاسخ دادند و پیرامون همسان سازی چنین فرمودن با عنایت به اینکه شاغلین تحت پوشش بازنشستگی کشوری ۸۵۰ هزار نفر هستند و میانگین حقوق آنها در حال حاضر ۱۸ ملیون هست و بازنشستگان میانگین حقوقشان ۱۳ ملیون هست تفاوت ۵ ملیون تومان بین شاغل و بازنشسته تقسیم بر ۹۰ ضربدر ۴۰ در صد میشود ۲ میلیون مابه التفاوت که امسال (۱۴۰۳) باید از ابتدای سال پرداخت شود.
و اظهار امیدواری کردند که این امر تا پایان مهر ماه منجر به صدور احکام ودر انتها به پرداخت منجر شود .
تعیین تکلیف احکام بازنشستگان پس از تکلیف مجلس به دولت برای همسان سازی حقوق بازنشستگان کشوری از ابتدای سال معطل مانده و بازنشستگان دولت نسبت به این امر معترضاند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری یکی از مطالبات پر سابقه و دیرین بازنشستگان این صندوق و کارمندان بازنشسته دولت بوده است. در این زمینه بازنشستگان وزارت آموزش و پرورش و بازنشستگان وزارت جهاد کشاورزی که دریافتی کمتری به نسبت سایر وزارتخانهها دارند، مطالبهگری بیشتری دارند. با وجود اینکه مجلس شورای اسلامی از ابتدای سال با در نظر گرفتن منابع لازم، همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری را به دولت تکلیف کرده بود، اما همچنان صندوق کشوری و سازمان برنامه و بودجه، گنجاندن مبالغ ناشی از اجرای این طرح را در احکام صادره حقوق مستمری این بازنشستگان لحاظ نکرده است.
البته شایعاتی نیز در مورد مشکل تامین مالی منابع اجرای همسانسازی از سوی کارکنان صندوق کشوری مطرح شده و با این استدلال که «صندوق کشوری خود همسو با بازنشستگان است و در واقع از مبالغ معین شده سازمان برنامه استفاده میکند» مشکل را از طرف تخصیص منابع دولتی معرفی کردند. اما برخی دیگر از منابع؛ همزمان مشکل منابع مالی اجرای طرح را حل شده ارزیابی کرده و مشکل را در بخش اداری کار و تعیین تکلیف محاسبات آن برای بازنشستگان مختلف معرفی کردند.
محمد علیخانی (از فعالان کارزار همسانسازی حقوق فرهنگیان بازنشسته در آذربایجان غربی) در این رابطه توضیح داد: قرار بوده است که از مهرماه احکام همسانسازی شده حقوق بازنشستگان اعمال شود، اما با این وجود از سوی سازمان برنامه و بودجه با تعلل و خلف وعده مواجهیم. کمیسیونهای مجلس به سازمان امور اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه در این زمینه فشار میآورند تا مبالغ همسانسازی تعیین و واریز شود، اما هنوز از آن طرف میز مقاومت صورت میگیرد.
وی تصریح کرد: بازنشستگان کشوری و به ویژه آموزش و پرورش از تعللی که از ابتدای بهار امسال شروع شده و پس از هفت ماه هنوز ادامه دارد، ناراضی هستند. صدای آنان نیز به جایی نمیرسد. هر ماه وعدههایی از سوی مسئولین میشنویم اما با این وجود شاهد این موضوع هستیم که وعدهها عملیاتی نمیشود. در آخرین قولی که داده بودند، قرار بر این بود که تا پایان مهرماه احکام همسانسازی بازنشستگان کلیه دستگاههای دولتی صادر شود، اما شنیدههای ما حاکی از آن است که در این ماه نیز چیزی دست بازنشستگان ما را نمیگیرد.
این فعال حقوق بازنشستگان کشوری تاکید کرد: البته ظاهرا سازمان برنامه و بودجه و شخص آقای پورمحمدی رئیس این سازمان، با چند تن از نمایندگان بازنشستگان کشوری دیدار و مذاکراتی داشته است؛ اما نکته عجیب این است که هیچکدام از فعالان کانونهای بازنشستگان ما و فعالین حقوق بازنشستگان کشوری، آنان را نمیشناسند و مشخص نیست مشورتها با کدام بازنشستگان صورت گرفته است!
علیخانی تاکید کرد: ما مطلع شدیم که آن مبالغی که قرار بوده طبق قوانین مصوب مجلس در احکام گنجانده شود، در حقوق بازنشستگان منعکس نمیشود اما اگر مبالغ تعیین شده در ردیفها کمتر از مقررات قانونی بالادستی به عنوان همسانسازی درج شود، بازنشستگان معترض خواهند شد.
وی خاطرنشان کرد: قرار بوده است که آن مبلغی که حاصل از افزایش ۱ درصد مالیات بر ارزش افزوده است، برای کار همسانسازی اختصاص یابد. این یعنی منابع اجرای طرح نزد دولت موجود است. لذا بحث از وجود بهانه فقدان منابع با این افزایش که روی سفرههای همه ایرانیان حس شده، بلاوجه است. آقای قالیباف رئیس مجلس چندین بار در مجلس تذکر دادند و گفتند اعتبار مذکور تامین شده است. لذا با این توصیف احکام همسانسازی شده حقوق بازنشستگان کشوری باید از همان اردیبهشت با تحقق منابع آن انجام میشد و علی الحسابهایی که تاکنون داده شده است، به هیچ وجه نباید برگردد و ما هنوز از دولت طلبکار هستیم.
این بازنشسته فرهنگی اضافه کرد: شنیدهها و زمزمههای موجود حاکی از این است که علت تعلل سازمان برنامه و سازمان امور اداری و استخدامی این است که قرار است میزان افزایشها ناقص صورت بگیرد که ما پیشاپیش نسبت به ترک فعل مدیران در این موضوع هشدار داده و در صورت وقوع چنین مسئلهای، قطعاً پیگیریهای لازم را از نمایندگان خود در مجلس انجام میدهیم. فعلا نیز نسبت به تعلل و شائبه اجرای ناقص طرح امضا جمع کردهایم.
این فعال حقوق بازنشستگان تصریح کرد: ما از آقای پورمحمدی رئیس جدید سازمان برنامه و بودجه کشور میخواهیم تابع قوانین مصوب مجلس باشد و با مخاطبان خود که جمیع بازنشستگان، کارمندان و نیروهاست، شفاف و اصولی برخورد کنند.
علیخانی افزود: اکنون کمترین دریافتی بازنشستگان کشور در میان کارکنان آموزش و پرورش و فرهنگیان کشور است. از این نظر آنان به عنوان کف بگیر، در بدترین شرایط قرار دارند. خود بنده به عنوان فردی که معلم دبیرستان