پرداخت کمک بلاعوض به زنان و دختران سرپرست خانوار | ارائه تسهیلات ویژه دولت به بانوان مددجو

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور با اشاره به برنامه‌های این مرکز در سال ۱۴۰۴ گفت: مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی با هدف توسعه حمایت‌های اجتماعی، ظرفیت‌سازی، ارتقاء سطح خودباوری و تسهیل در دسترسی جامعه هدف به منابع، برنامه‌ای جامع را در راستای تغییر رویکرد از حمایت صرف به توانمندسازی اجرا خواهد کرد.

کدخبر : 29630
سایت سرگرمی روز :

دکتر آرزو ذکایی‌فر افزود: در همین راستا، سازمان بهزیستی کشور اقدام به راه‌اندازی گروه‌های همیار بانوان کرده است؛ این گروه‌ها با هدف کاهش مدت حمایت‌های مستمر، کاهش وابستگی جامعه هدف، افزایش خوداتکایی اقتصادی، روانی و اجتماعی بانوان و ارتقاء سطح آموزش و مهارت‌های آنان ایجاد شده‌اند.

ذکایی‌فر با بیان اینکه جامعه هدف این طرح شامل زنان و دختران سرپرست خانوار، زنان و دختران خودسرپرست، دختران عضو خانواده و مادران دارای فرزند چندقلو است، خاطرنشان کرد: یکی از مؤلفه‌های مهم در فرآیند تشکیل گروه‌های همیار، مفهوم «زنجیره ارزش» است.

ذکایی‌فر ادامه داد: در این چارچوب، افراد با انجام فعالیت‌ها و فرآیندهایی متعهد می‌شوند تا به محصولات یا خدمات خود ارزش افزوده دهند. این فعالیت‌ها از تأمین مواد اولیه تا ارائه خدمات پس از فروش را در بر می‌گیرند و تولید خلاقانه متناسب با نیاز بازار، قیمت‌گذاری جذاب، بازاریابی اثربخش و فروش موفق از ارکان اصلی این زنجیره هستند.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور تأکید کرد: همچنین فعالیت‌های پشتیبانی درون‌گروهی و برون‌گروهی به منظور تولید مستمر، بازاریابی و ارائه خدمات پس از فروش از اهمیت ویژه‌ای برخوردارند و هرچه این فعالیت‌ها حرفه‌ای‌تر انجام شوند، ارزش نهایی محصول یا خدمت افزایش خواهد یافت.

وی با اشاره به گسترش و تنوع گروه‌های همیار در سراسر کشور تصریح کرد: در حال حاضر حدود ۱۶۰۰ گروه همیار در قالب تعاونی، شرکت و مؤسسه خیریه و در قالب سه مدل مختلف شامل گروه با سرپرست دوره‌ای یا دائم، گروه خانوادگی و گروه نامتمرکز در چهار رسته خدماتی، تولیدی، آموزشی و صنعتی در تمامی استان‌ها فعالیت دارند.

ذکایی‌فر مرحله آموزش، مهارت و اهلیت‌سنجی را یکی از بسترهای مهم در توسعه اشتغال پایدار دانست و گفت: پس از شناسایی و مصاحبه اولیه توسط تسهیل‌گران شغلی، اعضای گروه‌ها باید دوره‌های آموزش مهارت‌های نرم و پایه مانند ارتباط مؤثر فردی و گروهی، حل مسئله، مسئولیت‌پذیری، تفکر خلاق، مهارت‌های کسب‌وکار و آشنایی با قوانین مرتبط را بگذرانند.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور افزود: در ادامه، آموزش‌های فنی‌وحرفه‌ای و اهلیت‌سنجی نیز براساس فرآیند استعدادیابی و رغبت‌سنجی شغلی انجام می‌شود تا هر فرد در مسیری متناسب با توانایی‌های خود قرار گیرد.

سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور در پایان با اشاره به برنامه‌های سال جدید عنوان کرد: در سال ۱۴۰۴، با حمایت‌های مالی بلاعوض و ارائه تسهیلات به گروه‌های همیار، براساس برنامه کسب‌وکار و ارزیابی پیشرفت فعالیت‌ها، گام‌های مهمی در راستای توسعه اشتغال پایدار برداشته خواهد شد.

به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، وی خاطرنشان کرد: این اقدامات با بهره‌گیری از ظرفیت شبکه تسهیل‌گران شغلی در قالب کارویژه‌ای مهم، برای تقویت گروه‌های موجود و توسعه گروه‌های جدید در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل کمیته امداد امام خمینی آذربایجان شرقی گفت: ۴۲۰ نخبه علمی، قرآنی و ورزشی استان تحت حمایت های کمیته امداد قرار دارند.

غلامعلی ملامهدی  با اعلام اینکه در حال حاضر تعداد ۸۵ هزار خانوار در استان تخت پوشش خدمات این مجموعه هستند، مجموع نفرات این خانوارها را بیش از ۱۲۵ هزار نفر اعلام و اضافه کرد: از این تعداد نیز ۶۳ هزار خانوار به صورت مستمر و دایمی از خدمات کمیته امداد بهره مند شده و مستمری ماهانه دریافت می کنند.

به گفته وی بقیه افراد تحت پوشش کمیته امداد آذربایجان شرقی مساعدت های موردی دریافت کرده و البته برخی از افراد نیز همه ساله به دلیل خودکفایی مالی از چرخه این کمیته خارح می شوند.

ملامهدی حمایت های مالی از جامعه دانشجویی و دانشگاهی را یکی از مهمترین عرصه های حمایتی کمیته امداد عنوان و اظهار کرد: اکنون تعداد ۱۳ هزار و ۵۰۰ دانش آموز و حدود یکهزار نفر دانشجو و طلبه در آذربایجان شرقی مورد حمایت های مالی کمیته قرار دارند.

وی ادامه داد: با حمایت های مالی و معنوی کمیته امداد امام خمینی استان طی سال گذشته تعداد ۴۶۲ نفر از دانش آموزان وارد دانشگاه های مختلف کشور شده اند که رقمی قابل توجهی به شمار می رود.

وی خیرین و نیکوکاران را یکی از مهمترین بازوان کمیته امداد در راستای تامین اقلام حمایتی و نیز کمک های مالی به مددجویان برشمرد و گفت: سال گذشته ۱۸ میلیارد و ۵۰۰ میلیون ریال در قالب حمایت از ایتام در استان از سوی نیوکاران و خیرین جمع آوری شد.

ملامهدی میزان صدقه های جمع آوری شده آذربایجان شرقی در سال گذشته از سوی کمیته امداد امام خمینی را ۴۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

وی تلاش برای خودکفایی و خوداتکایی مددجویان را مهمترین رویکرد کمیته امداد بیان کرد و افزود: در این راستا پارسال تعداد چهار هزار و ۴۵۰ نفر از مددجویان این مجموعه به خودکفایی مالی رسیده و از چرخه حمایتی ما خارج شدند.

ملامهدی ادامه داد: در همین مدت به همان میزان افراد خارج شده از سامانه حمایتی کمیته امداد، نفرات جدید به مجموعه کمیته امداد آذربایجان شرقی اضافه شدند که این امر نشان دهنده شرایط اقتصادی نامناسب کشور است.

وی کمیته امداد امام خمینی را میزبان سرریز برنامه های نادرست و غلط سایر نهادها، سازمان ها و ارگان ها دانست که در دهه های گذشته به خوبی نتوانسته اند نسبت به تکالیف قانونی خود عمل کنند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: