خبر جدید دولت برای این دسته از بازنشستگان | واریزی جدید دولت با حقوق بازنشستگان در آذر ماه
آخرین اخبار در رابطه با حقوق و معوقات بازنشستگان را در ادامه بخوانید.
همسانسازی حقوق بازنشستگان با افزایش حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومانی برای حداقلبگیران در حالی به مرحله اجرایی رسید که بسیاری از بازنشستگان چشمانتظار دریافت تسهیلات ویژه نیز هستند.
رقم همسانسازی حقوق بازنشستهها شباهتی به گمانهزنیهایی که در این مدت مطرح میشد، ندارد و برای بازنشستههای حداقلبگیر حدود ۷۰۰ تا ۸۰۰ هزار تومان تعیین شده است. همسانسازی حقوق فقط یکی از خبرهای اقتصادی این روزهای بازنشستههاست و بخش قابل توجهی از این افراد چشمانتظار دریافت تسهیلات بازنشستگی دارند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی بعد بازنشستگان کشوری جنبه رسمی پیدا کرد. طبق فرمولی که درنظر گرفته شده میزان افزایش حقوق بازنشستگانی که در زمره حداقلبگیران دستهبندی میشوند، با روش سادههای محاسبه شده، ولی قسمت مبهم داستان را باید در تعیین شیوه فرمول همسازنسازی سایر سطوح بدانیم.
رقم همسانسازی حقوق بازنشستگان حداقلبگیر معادل ۱۰ درصد دریافتی سال جاری است. از ابتدای سال حداقل حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی هفت میلیون و ۱۶۶ هزار و ۱۸۴ تومان تعیین شد و با یک ضرب ساده به عددی نزدیک ۷۱۶ هزار و ۶۱۸ تومان بهعنوان رقم همسازیسازی میرسیم.
فرمول همسانسازی حقوق بازنشستگان سایر سطوح با این حال بهشکل دیگری تعریف میشود و چیزی بهاسم ضریب حقوق اهمیت پیدا میکند.
ضریب حقوق را تقسیمِ پایه حقوق به حداقل حقوق در سالی که بازنشستگی آغاز شده معرفی و عدد بهدست آمده را منهای ضریب حقوق سال جاری میکنند. در مرحله بعدی عدد حاصل یک بار در کف حقوق سال جاری ضرب میشود و دوباره عدد بعدی را ضرب در ۹۰ درصد میکنند.
فرمول همسازنسازی حقوق بازنشستگان دقیقا بههمین اندازه مبهم است. از طرف دیگر تفاوت ضریب حقوق هر بازنشستهای میتواند در کم و زیاد شدن رقم همسانسازی حقوق تاثیر داشته باشد. با این حال با کنارهم گذاشتن صحبتهای مسئولان سازمان تامین اجتماعی و نگاهی به فیش حقوقی بازنشستگان کشوری میتوانیم از رقم تقریبی همسانسازی حقوق بازنشستگان تامین اجتماعی باخبر شویم.
رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی بعد اعمال همسانسازی، بهطور متوسط بین یک میلیون و ۷۰۰ هزار تومان تا یک میلیون و ۸۰۰ هزار تومان تخمین زده میشد. اواسط آبان امسال رئیس کمیسیون اجتماعی مجلس شورای اسلامی چنین بازهای را بهعنوان رقم افزایش حقوق بازنشستگان تامیناجتماعی پیشبینی کرد. علاوه بر این، رقم تعلقگرفته به بازنشستگان کشوری در قالب همسانسازی تا حدود زیادی میتواند از چند و، چون عددی که به فیش حقوق بازنشستگان کشوری اضافه میشود، پردهبرداری کند.
همسانسازی حقوق بازنشستگان کشوری از یک ماه قبل بهطور رسمی کلید خورد. در این مرحله بازنشستههایی با ۲۰ سال سابقه در فیش حقوقشان با رقمی نزدیک یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان به عنوان همسازنسازی ملاقات کردند و رقم پرداختی به بازنشستههایی با ۳۰ سال سابقه کار بهحولوحوش یک میلیون و ۵۰۰ هزار تومان میرسد.
همسانسازی حقوق بازنشستههای تامین اجتماعی، بهطور متوسط در همین محدوده قرار میگیرد و نباید انتظار عدد و رقمهایی که قبلا در رسانهها عنوان میشد را داشته باشیم.
وام ضروری و وام ۳۰ میلیونی را باید مهمترین تسهیلات این روزهای بازنشستگان حساب کنیم. مستمریبگیران تامین اجتماعی که خواهان دریافت تسهیلات ۳۰ میلیونی هستند، باید حداکثر ۷۸ سال داشته باشند و دستکم ۲۰ سال در پرداخت بیمه سابقه داشته باشند.
تسهیلات ۳۰ میلیونی بازنشستگان، عنوانی که برای مستمریبگیران سازمان تامین اجتماعی اهمیت دارد و بازنشستگان کشوری میتوانند روی وام ضروری حساب باز کنند.
رقم وام ضروری بازنشستگان کشوری، همان ۳۰ میلیون تومان است و این مدل تسهیلات را درقالب وام قرضالحسنه پرداخت میکنند.
وام قرضالحسنه بدون سود بانکی و فقط با کارمزد چهار درصد پرداخت میشود و بازنشستههای تامین اجتماعی و کشوری باید طی پنج سال برای بازپرداخت اقساط دست به کار شوند.
اقساط وام بازنشستگان کشوری و تامیناجتماعی به این ترتیب ماهی ۵۴۵ هزار تومان خواهد بود. بعد دو سال از آغاز بازپرداخت اقساط، نهایتا ۳۳ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان به بانک برگردانده میشود که سه میلیون و ۶۰۰ هزار تومان از این رقم را سود وام حساب میکنند.
فرج کمیجانی با توجه به بند الحاقی ماده ۲۹ به منظور اجرای عدالت در پرداخت حقوق شاغلان و بازنشستگان و نیز متناسب سازی حقوق بازنشستگان با ۹۰ درصد حقوق و فوق العاده های مستمر مشمول برداشت کسور شاغلان مشابه، همتراز و افزایش از سال ۱۴۰۳ معادل ۴۰ درصد و در سال های دوم و سوم هر کدام ۳۰ درصد، افزود: اقداماتی که امسال در خصوص متناسب سازی امسال اجرا شده با آنچه که توسط مجلس شورای اسلامی تصویب شده و در برنامه هفتم توسعه نیز آمده، متفاوت است.
وی ادامه داد: نحوه اجرای این مصوبه موجب شد تا بازنشستگان نسبت به آن اعتراض داشته باشند و به دنبال آن جلساتی با بازنشستگان، نمایندگان آنها و رئیس سازمان برنامه و بودجه برگزار شد.
دبیر کل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی با بیان اینکه قرار بود منابع اجرای متناسب سازی برای صندوق های دولتی از طریق افزایش یک درصد مالیات برارزش افزوده تامین شود، گفت: اعتبار مورد نیاز برای افزایش حقوق بازنشستگان صندوق های دولتی ۵۰ همت پیش بینی شد.
کمیجانی ادامه داد: بعد از اعتراض بازنشستگان و برگزاری جلساتی دراین خصوص جداول از سوی سازمان برنامه و بودجه تغییر یافت و برهمین اساس هم اعتبار و منابع لازم برای اجرای قانونی متناسب سازی در امسال ۷۵ همت پیش بینی شد.
وی با اشاره به اینکه در قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در مورد اجرای قانون متناسب سازی حقوق بازنشستگان بر سه هدف و نکته تاکید شده است، تصریح کرد: نخست اینکه برای امسال ۴۰ درصد از این قانون اجرا خواهد شد و نکته دیگر اینکه منابع مالی پیش بینی شده ۵۰ همت است و نکته سوم اینکه زمان اجرای آن از اول فروردین ۱۴۰۳ پیش بینی شده بود و در عمل این سه هدف باهم قابل اجرا نخواهد بود.
دبیرکل مجمع فرهنگیان ایران اسلامی تاکید کرد: در اجرای قانون متناسب سازی برای سال ۱۴۰۳ باید ابتدا منابع لازم به ۷۵ همت برسد یا باید درصد اجرای تعهدات به عنوان مثال از ۴۰ به ۳۰ درصد برسد و یا اینکه تاریخ اجرا که از اول فروردین بود به زمانی دیگر به عنوان مثال نیمه دوم سال تغییر کند تا در عمل این قانون قابل اجرا باشد.
کمیجانی افزود: بنابراین در زمان حاضر مصوبه مجلس با این سه عنوان ذکر شده، تناقض دارد و قابل اجرا نیست مگر اینکه تغییر یابد و این کار را هم مجلس می تواند انجام دهد و هم سران قوا، اما راه کوتاه تر و نزدیک تر باید توسط سران قوا انجام شود.