یارانه | یارانه نقدی | یارانه جدید

فوری/حساب سرپرستان خانوار پرپول شد | واریز یارانه نقدی 2 میلیون و 500 هزار تومانی برای این خانوارها

واریز یارانه نقدی آبان ۱۴۰۳ طبق جدول زمان‌بندی منتشر شده از سوی سازمان هدفمندی یارانه‌ها از امروز آغاز می‌شود.

کدخبر : 23873
سایت سرگرمی روز :

یارانه نقدی در ماه آبان طی دو مرحله در روزهای ۲۵ و ۳۰ آبان واریز خواهد شد. در مرحله نخست واریز یارانه‌ نقدی، دهک‌های درآمدی ۱ تا ۳ یارانه خود را دریافت می‌کنند و در مرحله دوم واریز یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم انجام خواهد شد.

تا ماه قبل بیش از ۸۱ میلیون ایرانی به طور ماهانه یارانه نقدی دریافت می‌کردند اما طبق آیین‌نامه‌ای که به تصویب هیئت وزیران رسیده، یارانه نقدی افراد پردرآمد در ماه جاری حذف خواهد شد.

خانوارهای دارای املاک و مستغلات با مجموع ارزش ریالی بالاتر از ۳۵ میلیارد تومان، خانوارهای دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت ۲ اتاق (کابین) دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش ۳ میلیارد تومن، خانوارهایی که درآمدهای آنها (متناسب با تعداد اعضای خانوار) بیش از سقف مشخص باشد. خانوارهایی که میزان خرید آنها از طریق حساب‌های غیرتجاری از رقم تعیین شده بالاتر باشد، ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه و خانوارهایی که در بازه یک‌ساله بیش از ۵ سفر خارجی داشته‌اند در فهرست حذف یارانه نقدی قرار گرفته‌اند.

یارانه نقدی دهک‌های اول تا سوم ۴۰۰ هزار تومان است. بنابراین خانوارهای ۳ نفره مشمول دهک اول تا سوم ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، خانوارهای ۴ نفره ۱ میلیون و ۶۰۰ هزار تومان و خانوارهای ۵ نفره ۲ میلیون تومان یارانه نقدی دریافت خواهند کرد.

همچنین یارانه نقدی دهک‌های چهارم تا نهم ۳۰۰ هزار تومان برای هر نفر است. خانوارهای ۳ نفره مشمول دهک‌ چهارم تا نهم ۹۰۰ هزار تومان، خانوارهای ۴ نفره ۱ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان، خانوارهای ۵ نفره ۱ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان یارانه نقدی دریافت خواهند کرد.

در جدول زیر میزان یارانه نقدی خانوارها در دهک‌های مختلف درآمدی مشخص شده است: 

یارانه

با مصوبه جدید هیئت وزیران دهک‌بندی یارانه نقدی تغییر کرد و قرار شده است یارانه برخی از خانوار حذف شود. بر اساس تصمیم جدید هیئت وزیران، شش شاخص به عنوان معیار تعیین شده‌اند. در صورتی که هر خانوار یکی از این شاخص‌ها را دارا باشد، احتمال قطع یارانه نقدی آن وجود دارد. فاطمه مهاجرانی سخنگوی دولت-چهاردهم">دولت چهاردهم نیز در واکنش به پرسش‌های یارانه‌ای، گفته است: «یارانه‌ها قاعدتاً به اشخاصی باید داده شود که نیازمند هستند؛ موضوع حذف افراد موضوع حساسی است و موضوع تغییر دهک‌ها فعلاً در دستور کار نیست.»

پیش از این نیز محمدجعفر قائم‌پناه،‌ معاون اجرایی رئیس جمهور با بیان اینکه باید برای فائق آمدن بر مشکلات، کشور ما ثروتمند شود و تولید ثروت شود، تاکید کرد: تا کِی می‌خواهیم مردم را با یارانه و کمک‌های کمیته امداد و بهزیستی اداره کنیم؟ مردم باید با عزت توانمند شوند و آنقدر توانایی داشته باشند که تولید کنند و نیازی به کمک‌های دولت نداشته باشند.

رئیس‌جمهور نیز در انتقاد از وضعیت فعلی نظام یارنه ای کشور گفته: نان و گوشت گران شده اما چه کسی بیشتر استفاده کرده؟ برای برق، گوشت و بنزین یارانه می‌دهیم یک عده اصلا استفاده نمی‌کنند و یک عده ۱۰۰ برابر استفاده می‌کنند، فقیر فقیرتر می‌شود و پول‌دار پول‌دارتر می‌شود. باید از این روند بیرون بیاییم. انشاالله کاری خواهیم کرد که این اتفاق رخ ندهد.

حالا با مصوبه جدید هیئت وزیران، ۶ شاخص مانند درآمد ماهانه، خودرو بالای ۳میلیارد تومان، ملک بالای ۳۵میلیارد تومان و سقف خرید ماهانه به عنوان معیار دهک‌بندی اعلام شدند و اگر هر خانوار یکی از این شاخص‌ها را داشته باشد، احتمالا یارانه نقدی وی حذف خواهد شد.

چه کسانی شامل حذف یارانه هستند

خانوار‌هایی که واجد هر یک از شرایط زیر باشند با رعایت ملاحظات اجتماعی و به صورت تدریجی غیر مشمول حمایت دولت تلقی می‌شوند:

۱- خانوار‌های دارای املاک و مستغلات از جمله (باغ ویلا‌های مجلل و لوکس) با مجموع ارزش ریالی بالاتر از سیصد و پنجاه میلیارد (۰۰۰’۰۰۰’۰۰۰’۳۵۰ ریال)

۲. خانوار‌های دارای یک یا چند خودروی سواری یا وانت دو اتاق کاب ین دارای شماره انتظامی شخصی با مجموع ارزش سی میلیارد ریال

تبصره – برای خانوار‌های بیش از پنج نفر به ازای هر نفر افزایش مبلغ یکصد و بیست و پنج میلیون (۰۰۰،۰۰۰، ۱۲۵) ریال به مبلغ مذکور در ردیف پنجم جدول فوق اضافه میشود.

۳. ایرانیان مقیم خارج از کشور بر اساس اعلام وزارت امور خارجه

۴. خانوار‌هایی که بیش از پنج سفر خارج‌ی در بازه یک ساله دارند.

پرداخت یارانه نقدی در ایران یکی از سیاست‌های اقتصادی پرچالشی است که طی سال‌های گذشته مورد توجه و تحلیل قرار گرفته است. هدف این سیاست، کمک به اقشار کم‌درآمد و حمایت از قدرت خرید خانوارهای آسیب‌پذیر بوده، اما نتایج آن همواره به شکل یکسان مثمرثمر نبوده است. با وجود تاثیرات مثبت احتمالی در کوتاه‌مدت، پیامدهای منفی طولانی‌مدتی نیز برای اقتصاد ایران به همراه داشته و زمینه‌ساز بحث‌های گسترده‌ای در مورد تأثیر آن بر تورم، بهره‌وری و توسعه پایدار بوده است.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: