بازنشستگان | صندوق بازنشستگی

دستور مهم رئیس جمهور برای صندوق های بازنشستگی | خبر مهم پزشکیان از صندوق های بازنشستگی و حقوق بازنشستگان

انتقاد پزشکیان از پرداخت حقوق اضافی به عاملان تبدیل صندوق‌های بازنشستگی به زیان‌ده‌ترین بنگاه‌های مالی

کدخبر : 24433
سایت سرگرمی روز :

دکتر مسعود  پزشکیان رئیس جمهور در دیدار با جمعی از اساتید سیاست خارجی و روابط بین‌الملل  با اشاره به اینکه دولت از همکاری همه نیروهای توان‌مندی که بتوانند به کشور کمک کنند، فارغ از اینکه به کدام جریان سیاسی وابستگی دارند، استقبال می‌کند، اظهارکرد: به دنبال کسانی نیستیم که شرکت‌ها و صندوق‌های بازنشستگی در کشور را به یکی از زیان‌ده‌ترین بنگاه‌های مالی تبدیل کرده‌اند؛ متاسفانه به جای تنبیه و عزل، آنان را تکریم و از جیب ملت به آنها حقوق اضافی پرداخت کرده‌اند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه از هر فردی که ظرفیت ایجاد سوددهی و ارائه راه‌کار برای خارج کردن بنگاه‌های مالی و اقتصادی کشور از مشکلاتی همچون زیان‌دهی و ورشکستگی دارند، حمایت می‌کنیم، اظهار داشت: برای من مهم نیست که وابستگی جریانی و سیاسی افرادی که می‌خواهند به کشور خدمت کنند به کجا بازمی‌گردد. یکی از مشکلات ما این است که با فیلترهای سیاسی و جناحی، مذهبی و غیرمذهبی، کشور را از نیروی متخصص خالی کردیم. هر کسی که طبق سند چشم‌انداز، قوانین مصرح در قانون اساسی و سیاست‌های کلی نظام به کشور خدمت کند، نیروی من است و از حضور او در دولت استقبال خواهم کرد.

رئیس جمهور در جمع‌بندی این بخش از سخنان خود از ارائه پیشنهادی از سوی دولت برای تشکیل شورایی جهت حل مشکلات بنگاه‌های زیان‌ده در کشور خبر داد و گفت: در گفتگو با مسئولین بخش‌های مختلف نظام پیشنهاد دادم شورایی تشکیل شود و با اجماع کسانی که این شرکت‌ها را به وضعیت امروز رسانده‌اند و آسیب و ضرر به کشور وارد کرده‌اند، جای خود را به مدیران و کارشناسان توان‌مند بدهند. ضرورت تشکیل این شورا از آن جهت است که اگر مدیر ناکارآمدی با وابستگی به جریانی خاصی برکنار شد، دیگر نمی‌توان دولت را متهم به سیاسی کاری کرد

وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی گفت: لایحه دولت در زمینه اصلاح ساختار صندوق های بازنشستگی هیچ آسیبی به رفاه و معیشت بازنشستگان و کارکنان این صندوق وراد نمی کند؛ این لایحه برای متمرکز شدن مدیریت بنگاه های اقتصادی، کاهش هلدینگ ها و حرکت از بنگاه داری به سمت سهامداری طبق قانون برنامه هفتم توسعه است.

به گزارش اداره کل روابط عمومی و امور بین الملل صندوق بازنشستگی کشوری به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، «احمد میدری» در نشست معارفه سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری، گفت: تلاش‌های خوبی در سه ماهه اخیر در حوزه‌های مختلف از جمله متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان انجام شده که باید از جناب آقای مسکنی که یکی از اعضای این وزارتخانه هستند قدردانی کنم.

وی افزود: صندوق بازنشستگی کشوری همانند بسیاری از سازمان‌ها با چند جامعه مختلف ارتباط دارد که اولین جامعه آن «کارکنان» این صندوق هستند که گرچه تعداد این کارکنان در صندوق حدود ۸۰۰نفر است، اما نسبت به تعداد بزرگ بازنشستگان کشوری که بیش از یک میلیون و  ۷۰۰ هزار نفر هستند عدد بسیار پایینی برای ارائه خدمات است و این کارکنان باید تلاش‌های بسیار زیادی برای خدمت رسانی به جامعه بازنشستگان در سرتاسر نقاط ایران انجام دهند.

میدری، دومین جامعه مخاطب صندوق بازنشستگی کشوری را جامعه بزرگ و محترم «بازنشستگان کشوری» با جمعیت بالغ بر یک میلیون و ۷۰۰ هزار نفر عنوان کرد و اظهارکرد: این جامعه متشکل از کارکنان دولت، اعضای هیئت‌های علمی دانشگاه‌ها، قضات و سایر جامعه ذینفعان است؛ کارکنان امروز دولت، آینده خود را در وضعیت بازنشستگان فعلی می‌بینند و بنابراین هرگونه ابهام، نگرانی یا مشکلی در مدیریت صندوق می‌تواند به کارکنان دولت و در نتیجه به کل اقتصاد کشور تسری یابد.

 وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی همچنین ارتباط مستمر با کانون‌های بازنشستگی و بازنشستگان را بسیار مهم و ضروری عنوان و خاطرنشان کرد: این عزیزان ذخایر دانش کشور هستند که باید از این ظرفیت در یافتن راه حل بسیاری از مشکلات موجود استفاده کنیم. ما می‌توانیم طرح‌هایی را برای به کارگیری این ذخایر دانش برنامه‌ریزی و اجرا کنیم.

وی گفت: باید برای افزایش رفاه حال بازنشستگان عزیز که تحت پوشش صندوق بازنشستگی کشوری هستند از ظرفیت و توانایی‌های خود بازنشستگان به نحو احسن استفاده شود. باید هزینه درمان به هزینه پیشگیری در کشور تبدیل شود؛ وقتی هزینه پیشگیری اجرا نمی‌شود باید تا ۵ سال هزینه درمانی در قالب‌های مختلف درمانی پرداخت شود و این مساله‌ای است که در بسیاری از کشورها حل شده است.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی تاکید کرد: ما به دنبال ایجاد ساختار نظام ورزش در کشور برای بازنشستگان و سالمندان هستیم تا از این طریق ضمن پیشگیری از بیماری‌های موجود بتوانیم به افزایش شادابی و توانایی جسمی و روحی بازنشستگان کمک کنیم. همچنین در این زمینه معاینات ادواری قطعاً می‌تواند کمک کننده باشد.

وی سومین جامعه مخاطب صندوق بازنشستگی کشوری را جامعه «سیاستگذاران» عنوان کرد و افزود: این گروه افرادی هستند که بودجه صندوق و نحوه اداره آن ا تعیین می‌کنند؛ دولت، مجلس و مجمع تشخیص مصلحت نظام و سایر نهادهای ذی‌ربط از جمله گروه‌های این جامعه هستند که باید با آنها ارتباطی مستمر و موثر برقرار شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به تدوین لایحه اصلاح ساختار صندوق‌های بازنشستگی و با تاکید بر اینکه این لایحه قرار نیست هیچگونه اثری بر رفاه کارکنان این صندوق‌ها و بازنشستگان ذینفع آنها بگذارد، گفت: این لایحه قرار است موتورهای پیشران اقتصاد کشور یا همان بنگاه های اقتصادی را در یک جا متمرکز نموده و با کاهش بنگاهداری صندوق‌های بازنشستگی و کاهش تعداد هلدینگ‌ها به اصلاح ساختاری آنها که در برنامه هفتم بر آن تاکید شده است کمک نماید.

میدری تاکید کرد: اصلاح ساختار بنگاه‌های اقتصادی ناکارآمد و سپردن مدیریت آن به بخش خصوصی و باقیماندن دولت در سهامداری آن‌ها یکی از راهکارهایی است که می‌تواند به رفاه ایرانیان کمک کند.

وی تصریح کرد: قطعاً دولتی ماندن بنگاه‌های فعلی خطای بزرگ دولت‌ها است، که باید اصلاح شود. دولتی ماندن مدیریت این شرکت‌ها اجازه نمی‌دهد که این بنگاه‌های اقتصادی به درستی عمل کنند و زیان‌های بسیار زیادی را به صندوق‌های بازنشستگی و دولت تحمیل می‌کنند.

وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی در بخش دیگری از سخنانش «وحید محمودی»، سرپرست جدید صندوق را فردی دانشگاهی و اقتصاددان معرفی کرد که هم در دانشگاه شخصیت برجسته‌ای است و هم یکی از مدیران موفق در بنگاه‌های بزرگ سطح کشور و خارج از کشور است.

میدری ابراز امیدواری کرد که با مدیریت و نگاه سرپرست جدید صندوق بازنشستگی کشوری این صندوق به سمت سهامداری حرکت کند.

میدری در پایان با اشاره به خدمات و تلاش‌های «مهدی مسکنی» او را عضو خانواده وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی دانست و از مسکنی دعوت کرد در صورت علاقه‌مندی همچنان به پیشبرد اهداف این وزارتخانه کمک کند.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: