۷ میوه ای که باعث افزایش شدید قند خون می شوند
اگرچه سطح قند خون بالا را می توان از طریق انتخاب های غذایی سالم کنترل کرد، اما گاهی اوقات برخی از انتخاب ها می توانند مضر باشند.
با توجه به وب سایت Diabetes.co.uk، «در مصرف برخی میوه ها باید احتیاط کرد که اگرچه سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی هستند، اما می توانند باعث افزایش قند خون شوند .
غذاهای مختلف تأثیر متفاوتی بر سطح قند خون دارند ، اما شاخص گلیسمی (GI) می تواند به شما در تشخیص خوب و بد کمک کند.
متأسفانه، برخی از میوهها در این مقیاس امتیاز بالایی دارند که منجر به افزایش بالقوه قند خون میشود.
اگر نمیدانستید، شاخص گلیسمی (GI) سرعت تجزیه کربوهیدراتها را به قند خون نشان میدهد و غذاها را به پایین، متوسط یا زیاد طبقهبندی میکند.
این بدان معناست که غذاهایی که از نظر شاخص GI رتبه بالایی دارند، به سرعت به قند خون تجزیه می شوند.
میوه ها حاوی دو نوع قند هستند: فروکتوز و گلوکز. اگرچه میوه ها دارای نمره GI پایینی هستند، اما استثناهایی برای این قانون وجود دارد.
با توجه به Diabetes.co.uk، فهرست میوه هایی که دارای بالاترین شاخص GI هستند عبارتند از: موز، پرتقال، انبه، انگور، کشمش، خرما و گلابی.
وب سایت سلامت توضیح می دهد که خوردن غذاهایی با شاخص گلیسمی بالا (GI) برای افرادی که دارای شرایط هیپوگلیسمی هستند «می تواند خطرناک باشد».
در این توصیهها آمده است: «برای کسانی که خودشان انسولین تولید میکنند، غذاهایی با GI بالا میتوانند بدن را وادار کنند تا برای مقابله با کربوهیدراتهای سریع الاثر، انسولین بیشتری تولید کند که نتیجه رایج آن احساس گرسنگی در عرض دو تا سه ساعت است. ”
برای افراد مبتلا به دیابت، این می تواند به ویژه خطرناک باشد زیرا توانایی بدن برای کنترل سطح گلوکز خون کاهش یافته یا وجود ندارد.
به همین دلیل، افراد دیابتی باید در مصرف غذاهایی با شاخص GI بالا مراقب باشند.
با این حال، این میوه را به طور کامل قطع نکنید زیرا ارزش غذایی آن چیزهای زیادی برای ارائه دارد. پورتال سلامت به اشتراک میگذارد که «باید احتیاط کرد» با میوهها و سبزیجات با GI بالا.
علاوه بر این، میوه های کم امتیاز زیادی مانند انواع توت ها ، هلو، کیوی و گریپ فروت وجود دارد