فرصت نهایی ثبت نام و دریافت بسته حمایتی مادران | دریافت بسته حمایتی 1 میلیون و 500 هزار تومانی ماهانه با کد دستوری*500*1463#
در راستای اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، طرح یسنا که یارانه کالاهای اساسی به مادران دهکهای پایین درآمدی اختصاص میدهد، مجدداً شارژ و مهلت استفاده از آن تا یک هفته دیگر تمدید شد. مادران دارای فرزند زیر دو سال میتوانند با مراجعه به سامانه مربوطه از این حمایت بهرهمند شوند.
دولت با هدف حمایت از مادران شیرده، طرح یارانه مادران شیرده را اجرایی کرده است که این افراد می توانند با استفاده از کد یارانه مادران باردار و وارد کردن کد ملی خود در سامانه مربوطه، از مزایای این طرح بهره مند شوند. همچنین، امکان استعلام طرح یسنا مادران شیرده با کد ملی از طریق پورتال وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی وجود دارد تا این افراد از وضعیت یارانه خود مطلع شوند. بر اساس گزارشهای منتشر شده، از ۲۷ فروردین ۱۴۰۴، مبلغ ۲۰۰ هزار تومان به حساب بانکی حدود ۲ میلیون مادر باردار، شیرده و دارای کودک زیر ۲ سال نیازمند حمایت واریز شده است. این اقدام در چارچوب *ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت* و با هدف تقویت معیشت این گروه انجام شده است.
در زیر جزئیات کلیدی این طرح و اطلاعات مرتبط آورده شده است:
مدیرکل دفتر امور حمایتی وزارت کار گفت: در پی ابلاغ هزار میلیارد تومان اعتبار جدید از سوی ستاد ملی جمعیت برای حمایت از مادران مشمول ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده امروز حساب مادر باردار و کودکان زیر ۲ سال شارژ شد.
زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گفت: در پی ابلاغ یکهزار میلیارد تومان اعتبار جدید از سوی ستاد ملی جمعیت، اقدامات تازهای برای حمایت از مادران مشمول ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت انجام شده است.قیومی با اعلام این خبر افزود: روز گذشته، مبلغ حمایتی برای حدود ۵۰۰ هزار نفر از جاماندگان ماده ۲۴ شارژ شد.
این افراد شامل مادران باردار و دارای کودک زیر دو سال هستند که اطلاعاتشان پس از بهروزرسانی در سامانههای مرتبط شناسایی شدهاند. همچنین پیامک اطلاعرسانی نیز برای این خانوارها ارسال شده است.
وی ادامه داد: از محل باقیمانده اعتبار، امروز برای حدود ۱.۵ میلیون مادر مشمول دور اول و ۵۰۰ هزار مادر مشمول دور دوم، بهازای هر خانوار مبلغ ۲۰۰ هزار تومان واریز شد.قیومی با اشاره به عنوان این حمایت گفت: این مرحله از پرداخت، در قالب بسته حمایتی جمعیت و با هدف تقویت توان معیشتی مادران دارای شرایط، صورت گرفته است.
پیشتر زهرا قیومی، مدیرکل دفتر امور حمایتی و توانمندسازی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در گفتوگوی اختصاصی با خبرنگار رفاه فارس، اعلام کرد: برای طرح حمایت از کودکان دارای سوءتغذیه، امسال یارانه آنها افزایش پیدا میکند و جمعیت این کودکان به ۲۰۰ هزار نفر در کشور میرسد. میخواهیم هر کودکی که دچار سوءتغذیه است، به این طرح اضافه شود. احتمالاً یارانه این کودکان از یک میلیون و ۱۰۰ هزار تومان به یک میلیون و ۳۰۰ هزار تومان میرسد که با رشد ۳۰ درصدی همراه خواهد بود.
این پرداخت از محل *هزار میلیارد تومان* اعتبار اختصاصیافته توسط *ستاد ملی جمعیت* تأمین شده است. این اعتبار برای اجرای برنامههای حمایتی از مادران مشمول ماده ۲۴ قانون مذکور در نظر گرفته شده است.
- *۱.۵ میلیون مادر* در دور اول پرداختها
- *۵۰۰ هزار مادر* در دور دوم
- *۵۰۰ هزار مادر جامانده* از پرداختهای قبلی که اطلاعاتشان پس از بهروزرسانی سامانهها شناسایی شدند.
نحوه اطلاع رسانی یارانه مادران :
به خانوادههای مشمول، *پیامک اطلاع رسانی* ارسال شده است تا از وضعیت پرداخت مطلع شوند.
هدف طرح یارانه کودکان و مادارن :
تقویت توان معیشتی مادران در شرایط اقتصادی دشوار و حمایت از سلامت مادر و کودک.
دولت، به تازگی، در کنار طرح وام فرزند آوری، از اجرای طرح یسنا و پرداخت یارانه به مادران شیرده و باردار خبر داده و اعلام نموده که این یارانه و بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان، صرفا به مادران واجد شرایط، تعلق خواهد گرفت. لذا در این تیتر، به این سوال که یارانه مادران شیرده به چه کسانی تعلق می گیرد پاسخ داده و شرایط دریافت یارانه مادران شیرده، بررسی و ذکر شده اند که عبارتند از:
مادر، جزو دهک های درآمدی اول، شناخته شود؛
مادر، باردار بوده یا دارای فرزند شیرخوار باشد (به طور معمول، معیار شیرخوار لحاظ شدن، تا 2 سالگی فرزند است)؛
مادر، ساکن یکی از 8 استان کم برخوردار ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی باشد
شایان ذکر است، دولت، اجرای طرح یسنا که پرداخت یارانه و بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان به مادران شیرده و باردار است را با هدف حمایت از آنها آغاز نمود. بنابراین در پاسخ به این سوال که یارانه مادران شیرده به چه کسانی تعلق می گیرد، می توان بیان نمود که این طرح مخصوص مادرانی است که کلیه شرایط قید شده در قسمت فوق را دارا باشند.
ممکن است، شرایطی که در بالا ذکر گردیده اند، در صورت تداوم اجرای این طرح، تغییر کنند.
این طرح که بهصورت آزمایشی در ۸ استان آغاز شد، به مادران باردار و دارای فرزند زیر ۲ سال در دهکهای اول تا سوم درآمدی ماهانه ۶۰۰ هزار تومان اعتبار خرید کالاهای اساسی (مانند لبنیات، پروتئین، و پوشک) اختصاص میدهد. در مرحله جدید، این طرح به سراسر کشور گسترش یافته است.
«طرح یسنا» یا همان یارانه ویژه مادران باردار و دارای کودک شیرخوار، کشوری شد.
وزارت تعاون با همکاری بنیاد کرامت آستان قدس رضوی، دیماه سال گذشته برای تغذیه مضاعف مادران باردار یا دارای فرزند شیرخوار «طرح یسنا» را به مرحله اجرا درآورد.
طرحی که بهواسطه آن مادران باردار یا دارای کودک شیرخوار (زیر ۲ سال) که در دهک یک درآمدی قرار داشتند به شکل ماهانه از دولت یارانه دریافت میکنند.
این طرح یکی از طرحهای سهگانه دولت سیزدهم برای ارتقا امنیت غذایی (کالابرگ الکترونیکی، کودکان نیازمند یارانه مضاعف و طرح یسنا) است که در قالب یارانه مضاعف به افراد کمدرآمد جامعه تعلقگرفته است تا امنیت غذایی آنها تأمین شود.
طرح یسنا از سال گذشته در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در هشت استان ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی به شکل پایلوت (آزمایشی) به مرحله اجرا درآمده است.
در مرحله نخست این طرح، ۲۷ هزار مادر شناسایی شدند که از این میان ۲۲ هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه مضاعف بودند. از سال گذشته مبلغ ۴۰۰ هزار تومان به یارانه دریافتی این مادران اضافه شد تا به واسطه آن بتوانند با خرید از سبد کالایی شامل ۱۶ قلم ماده موردنیاز برای مادر و رشد فرزند امنیت غذایی خود را تأمین کنند.
در مرحله جدید «طرح یسنا» که از ۳۰ فرودین ۱۴۰۳ آغاز شده است، تمامی مادران دارای فرزند زیر ۲ سال در سه دهک اول درآمدی در سراسر کشور که جمعیت آنها به یک میلیون نفر میرسید، مشمول این طرح شدهاند.
یارانه ۴۰۰ هزار تومانی مادران در مرحله دوم طرح، به ۶۰۰ هزار تومان افزایش یافته است و مادران مشمول طرح یسنا، میتوانند از بستههای حمایتی پیشبینیشده که شامل لبنیات، پروتئین، حبوبات، روغن، غلات، مغزیجات، میوهجات و سبزیها و بسته بهداشتی شامل پوشک، شامپو، صابون و شویندههای بهداشتی برای کودک و مادر است تا مبلغ حدود ۶۰۰ هزار تومان به صورت رایگان خرید کنند.
مادران سه دهک اول درآمدی برای اطلاع از اینکه مشمول طرح هستند یا نه میتوانند با ورود به برنامه کاربردی «شما» مراجعه کنند و پس از واردکردن کد ملی سرپرست خانوار از وضعیت خود مطلع شوند. افراد مشمول این طرح از روز پنجشنبه ۳۰ فروردین میتوانند از تمام فروشگاههای طرف قرارداد با کالابرگ الکترونیکی خرید خود را انجام دهند.
یارانه این کودکان از *۱.۱ میلیون تومان* به *۱.۳ میلیون تومان* افزایش یافته است (رشد ۳۰ درصدی). این طرح حدود *۲۰۰ هزار کودک* را تحت پوشش قرار میدهد.
نحوه استعلام وضعیت یارانه کودکان و مادران
مادران مشمول میتوانند از طریق روشهای زیر وضعیت دریافت یارانه را بررسی کنند:
۱. برنامه «شما» : با وارد کردن کد ملی سرپرست خانوار در این برنامه.
۲. کد دستوری #۵۰۰۱۴۶۳: از طریق تلفن همراه ثبت شده به نام سرپرست خانوار.
شرایط دریافت یارانه مادران شیرده و باردار طرح یسنا ، مورد بررسی و توضیح، قرار گرفت. هم چنین، در این زمینه باید گفت که مادران به منظور تامین هزینه ها، می توانند اقدام به ثبت درخواست وام بانکی نمایند. با توجه به پرسش های پر تکرار در خصوص مدارک لازم برای دریافت بسته حمایتی مادران شیرده و باردار، در این تیتر از مقاله، این موضوع، بررسی و درباره آن، صحبت خواهد شد.
در توضیح مدارک لازم برای دریافت یارانه مادران شیرده و بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان مادر باردار باید گفت، در راستای اجرایی سازی طرح یارانه مادران شیرده و بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان ۱۴۰۴، دولت، شخصا از طریق مراجع ذی صلاح و انجام استعلام های لازم، اقدام به شناسایی افراد واجد شرایط برای دریافت این تسهیلات می نماید؛
بنابراین، با توجه به آنچه در اخبار آمده، نیاز به ارائه مدارک ویژه ای از سوی افراد واجد شرایط نیست و مطابق آنچه در تیتر بعدی، مورد بررسی و توضیح قرار خواهد گرفت، یارانه و بسته حمایتی، به واجدین شرایط، پرداخت و ارائه می گردد.
برای ثبت نام و دریافت یارانه مادران شیرده، مدارک لازم معمولاً شامل موارد زیر است:
۱. کارت ملی: برای احراز هویت و ثبت اطلاعات فردی.
۲. شناسنامه مادر: برای شناسایی و تایید وضعیت مادر و فرزند
۳. مدارک پزشکی: مانند گواهی پزشکی مبنی بر شیرده بودن (در صورتی که درخواست شده باشد).
۴. کد ملی فرزند: برای ثبت اطلاعات مربوط به فرزند شیرده.
لطفاً توجه داشته باشید که ممکن است برخی شرایط و مدارک بسته به دستورالعملهای جدید تغییر کنند. برای اطلاعات دقیق تر و تکمیلی، پیشنهاد میشود که به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه کنید یا از طریق مراجع محلی اطلاع حاصل نمایید.
نحوه ثبت نام یارانه مادران باردار و شیرده، پرسش اغلب افرادی است که از کودک شیرخوار، برخوردار هستند و برای طرح یسنا، واجد شرایط شناخته شده اند. در توضیح نحوه ثبت نام یارانه مادران شیرده و دریافت این یارانه، همچنین، دریافت بسته حمایتی و سبد غذایی رایگان، باید گفت: در حال حاضر نیازی به ثبت نام از سوی مادران شیرده واجد شرایط، برای دریافت یارانه مادارن شیرده نبوده و بر اساس اعلام دولت و آنچه در اخبار آمده، دولت، در 8 استان کم برخوردار (ایلام، لرستان، هرمزگان، گلستان، فارس، کهگیلویه و بویراحمد، خراسان جنوبی و شمالی)، 27 هزار مادر شیرده یا باردار شناسایی شده که 22هزار نفرشان مشمول دریافت این یارانه هستند و برای مدت 6 ماه، به آن ها، یارانه مذکور را پرداخت می نماید.