فوری/ دستور پزشکیان برای توزیع بسته معیشتی به مردم | اطلاعیه مهم دولت برای دریافت بسته معیشتی با کد دستوری زیر
رئیس پلیس فتا خوزستان با اشاره به افزایش کلاهبرداریهای مرتبط با کالابرگ و حمایت معیشتی، هشدار داد و گفت: پیامکهای حاوی لینک با عنوان کالابرگ یا حمایت معیشتی جعلی هستند و تنها پیامکهای معتبر از شماره رسمی رفاه به حروف انگلیسی، ارسال میشوند.
سرهنگ کارآگاه علی حسینی با اشاره به آخرین اقدامات پلیس فتا در مقابله با جرایم سایبری، در جمع خبرنگاران اظهار کرد: در سال گذشته ۹۵ درصد از جرایم سایبری در استان کشف شده و حدود ۴۳۰ میلیارد ریال که از حساب شهروندان به سرقت رفته بود، توسط مرکز فوریتهای سایبری پلیس فتا به حساب قربانیان بازگردانده شده است.
وی به موردی درباره یکی از شهروندان خوزستانی که ۸۳۰ میلیون ریال از حسابش برداشت شده بود، اما با تاخیر یک روزه به پلیس گزارش داده، اشاره کرد و گفت: اگر این فرد بلافاصله با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس میگرفت، امکان مسدودسازی و بازگشت کامل یا بخشی از مبلغ وجود داشت.
رئیس پلیس فتا خوزستان گفت: همچنین پیامکهای ارسالی از شماره دوستان یا آشنایان نیز ممکن است، آلوده بوده و گوشی همراه آنها قبلاً هک شده باشد.
وی تصریح کرد: کلیک روی این لینکها نه تنها منجر به سرقت اطلاعات بانکی میشود، بلکه تمامی دادههای گوشی را در اختیار هکرها قرار میدهد.
سرهنگ کارآگاه حسینی با اشاره به راهکارهای پیشگیری از اینگونه سرقت و کلاهبرداری، تاکید کرد: هیچ نرمافزاری با موضوع کالابرگ یا حمایت معیشتی توسط شهروندان نصب نشود و در صورت مواجهه با کلاهبرداری، بلافاصله اینترنت گوشی را قطع و با شماره ۰۹۶۳۸۰ تماس بگیرند.
وی خاطرنشان کرد: همچنین از انتشار اطلاعات سفر در شبکههای اجتماعی خودداری شود، زیرا این اطلاعات میتواند توسط سارقان مورد سوءاستفاده قرار گیرد.
رئیس پلیس فتا خوزستان از همکاری شهروندان قدردانی کرد و گفت: هوشیاری و گزارش به موقع جرایم، کلید موفقیت پلیس در مقابله با مجرمان سایبری است.
پیامکهای جعلی واریز یارانه معیشتی ۳.۵ میلیون تومانی کلاهبرداری است و هیچ اقدامی برای دریافت یارانه نیاز نیست.
برخی کاربران گفتهاند که پیامهایی حاوی واریز یارانه معیشتی به مبلغ ۳ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان به آنها ارسال شده است.
این پیامها از افراد خواستهاند تا برای دریافت یارانه روی لینکی کلیک کنند و اپلیکیشنی را نصب کنند، در حالی که دولت به طور رسمی اعلام کرده است که برای دریافت یارانه هیچ اقدامی از سوی یارانه بگیران لازم نیست، این پیامها نشاندهنده فعالیت کلاهبرداران است که به دنبال سو استفاده از شرایط موجود هستند.
مقامات مسئول بارها اعلام کردهاند که هیچ نیازی به کلیک بر روی لینکها یا نصب برنامههای خاص برای دریافت یارانهها نیست. بنابراین، به تمامی افراد توصیه میشود که پیامهایی که در خصوص دریافت یارانه از طریق کلیک بر روی لینکها ارسال میشود را نادیده گرفته و از انجام هر گونه اقدامی که امنیت اطلاعات شخصی آنها را تهدید میکند، خودداری کنند.
طرح یارانه کالابرگ الکترونیکی بهمنظور کمک به معیشت خانوارها، طی ۲ مرحله در اسفند ۱۴۰۳ و فروردین ۱۴۰۴ به سرپرستان خانوارهای دهکهای اول تا هفتم واریز خواهد شد. یارانه بگیران دهکهای اول تا سوم مبلغ ۵۰۰ هزار تومان و یارانه بگیران دهکهای چهارم تا هفتم مبلغ ۳۵۰ هزار تومان دریافت خواهند کرد. سرپرستان خانوارها میتوانند این یارانه را برای خرید از میان ۱۱ قلم کالای اساسی در فروشگاههای معتبر سراسر کشور استفاده کنند.
رئیس پلیس فضای تولید و تبادل اطلاعات فرماندهی انتظامی استان همدان گفت: شهروندان پیامکهای ارسالی با عنوان «ابلاغیه علیه شما ثبت شد» را باز نکنند.
سرهنگ محمدباقر زارعی افزود: با وجود هشدارهای مکرر همچنان پروندههایی به دلیل کلیک بر روی لینکهای جعلی و برداشت غیرمجاز از حساب بانکی افراد در پلیس فتا تشکیل میشود.
او تصریح کرد: اطلاعرسانی در سطح ملی و استانی از طریق رسانههای رسمی و غیررسمی در این باره صورت گرفته است، اما برخی از شهروندان فریب تبلیغات دروغین و اغواکننده را میخورند و به راحتی اطلاعات حساب بانکی خود را در درگاههای جعلی طراحی شده وارد کرده که منجر به سرقت از حساب آنها میشود.
رییس پلیس فتا استان همدان گفت: این لینکها میتواند منجر به آلودهسازی گوشی تلفن همراه فریب خوردگان، سوءاستفاده از اطلاعات شخصی یا برداشت غیرمجاز از حساب آنان شود بنابراین شهروندان در صورت مشاهده این قبیل پیامها، هوشمندانه عمل کنند.
سرهنگ محمدباقر زارعی افزود: افراد برای مشاهده ابلاغیه قضایی باید از طریق سامانه طراحی شده از سوی قوه قضائیه اقدام کنند.
او تصریح کرد: به هیچ عنوان از طریق لینکهای ارسالی در شبکههای اجتماعی و پیامکی اقدام به نصب نرم افزارهای جعلی برای مشاهده ابلاغیه نکنید چرا که این لینکها ترفندی برای کلاهبرداری و خالی کردن حسابهای بانکی کاربران است.
رییس پلیس فتا استان همدان گفت: شهروندان در صورت مواجهه با موارد مشکوک، برای جلوگیری و مقابله با آن، میتوانند گزارشهای خود را در سایت پلیس فتا یا با تماس از طریق شماره تلفن ۰۹۶۳۸۰ گزارش کنند.