آخرین خبر از واریز سود سهام عدالت جدید در چند مرحله / واریزی جدید برای سهام عدالتی ها در راه است
سود سهام عدالت با جزئیات کامل واریزیها در سامانه سهام عدالت بهروز شد. دارندگان سهام عدالت اکنون میتوانند جزئیات مربوط به پرداخت سود سهام خود را مشاهده نمایند.
سود سهام عدالت با جزئیات کامل واریزیها در سامانه سهام عدالت بهروز شد. دارندگان سهام عدالت اکنون میتوانند جزئیات مربوط به پرداخت سود سهام خود را مشاهده نمایند.
در سالهای اخیر، سود سهام عدالت برای سهامداران با ارزش اسمی ۴۹۰ هزار تومان، ۵۳۲ هزار تومان و یک میلیون تومان به شکل مرحلهای پرداخت شده است. این سودها شامل پرداختهای اصلی، ماندههای سالهای گذشته، سود شرکتهای غیربورسی و همچنین رسوب سودهای پرداختنشده بودهاند.
بر اساس اطلاعات رسمی، مجموع سود واریز شده برای دارندگان سهام عدالت با ارزش اسمی ۵۳۲ هزار تومان تا پایان سال ۱۴۰۳ به بیش از چهار میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسیده است.
سود سهام عدالت و سایر مطالبات دارندگان این سهام به حساب های بانکی آنان واریز شد.
بر اساس توضیحات سامانه سهام عدالت مجموع سود سهام عدالت برای دارندگان سهام ۵۳۲ هزار تومانی، تاکنون به حدود چهار میلیون و ۱۶۶ هزار تومان رسیده است.
بر اساس این گزارش سود سهام عدالت برای دارندگان سهام ۴۹۰ هزار تومانی، ۵۳۲ هزار تومانی و یک میلیون تومانی بهتدریج و در چند نوبت واریز شده است. این سودها شامل پرداختهای اصلی، ماندههای سنوات گذشته، سود شرکتهای غیربورسی و همچنین رسوب سودهای پرداختنشده است.
گفتنی است در روزهای پایانی سال ۱۴۰۳، مرحله اول واریز سود سهام عدالت مربوط به عملکرد مالی سال ۱۴۰۲ انجام شد. در این مرحله، سود به حساب بیش از ۴۴ میلیون نفر از دارندگان سهام عدالت واریز شده است.
بر اساس اطلاعات منتشر شده، حدود ۱۵۱ هزار و ۷۱۲ نفر از مشمولان هم به دلایلی مانند
ارائه شماره شبای نامعتبر یا مربوط به حسابهای مسدود، حسابهای مشترک یا حسابهای مربوط به افراد دیگر، استفاده از حسابهای ارزی بهجای حساب ریالی موفق به دریافت سود سهام عدالت نشده اند.
طبق رویه معمول، پیشبینی میشود مرحله دوم پرداخت سود سهام عدالت سال ۱۴۰۲ در آذرماه ۱۴۰۴ انجام شود.
برای مشاهده وضعیت و میزان سود واریزی یا گزارش مشکلات و اعتراض دارندگان سهام عدالت میتوانند به سامانه درگاه یکپارچه ذینفعان بازار سرمایه مراجعه کنند:
https://ddn.csdiran.ir
انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث که مهدی حاجیوند، دستیار رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در سهام عدالت گفت: در خصوص انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث از سال ۱۴۰۲ امکان انتقال سهام فراهم شد؛ بر این اساس یکی از وراث میتواند مدارک لازم را به یکی از شعب بانکهای تجارت، ملی، ملت، پارسیان و کشاورزی یا کارگزاریهای منتخب برده و اقدامات لازم را انجام دهد.
در ادامه این مقام مسئول میگوید: تاکید میشود افراد مدارک را تنها باید به شعب بانکهای مطرح شده و کارگزاریها منتخب ببرند در غیر اینصورت اگر از مسیرهای دیگر اقدام کنند قطعا دچار مشکل خواهند شد؛ مدارک لازم هم گواهی فوت، گواهی انحصار وراثت، شناسنامه و کارت ملی فرد متوفی و کپی شناسنامه و کارت ملی برابر با اصل شده تمام وراث است.
او میگوید: به محض این که اقدامات انجام شد اصل سهام عدالت به وراث منتقل خواهد شد سود سهام عدالت هم در اولین فرصت که برای تمام افراد واریز شود برای این افراد هم واریز خواهد شد همچنین باید تاکید کرد تمام وراث برای دریافت سهام و سود آن باید سجامی باشند.
این مقام مسئول میگوید: باید اشاره کرد تمام سودهای سهام متوفیان تجمیع شده و پس از تعیین تکلیف توسط وراث با واریز سود برای این افراد هم این سودها واریز خواهد شد؛ نکته خیلی مهم در خصوص سهام عدالت متوفیان این است که فرآیند انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث کاملا رایگان است.
اما یکی از مواردی که باید به آن اشاره کرد نبود امکان انتقال سهام عدالت متوفیان مرداد سال ۹۹ به بعد است در همین رابطه هم به تازگی شورای عالی بورس در مصوبهای اعلام کرد: با توجه به مسائل مالیاتی مطرح شده از سوی سازمان امور مالیاتی کشور و راهاندازی سامانه میراث از سوی سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، مقرر شد هرگونه سود مربوط به سهام عدالت متوفیان تا زمان تعیین تکلیف مسایل مالیاتی، در حسابهای شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه نگهداری شود.
فراهم شدن امکان انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از مرداد ۹۹ به وراث که خواسته بسیاری وراث است و در همین رابطه موسوی یکی از مخاطبان باشگاه خبرنگاران جوان گفت: لطفا به این موضوع زودتر رسیدگی کنید تا این انتقال انجام شود مدتهاست که منتظر هستیم.
در ادامه هم عباسزاده دیگر مخاطب ما بیان کرد: پدر من سال ۱۴۰۰ فوت کردند، اما ما نمیتوانیم سهام عدالت پدرمان رو منتقل کنیم لطفا در این زمینه پیگیری صورت گیرد.
۷ بهمن سال گذشته بود که مسئولان سازمان امور مالیاتی مطرح کرده بودند سامانه محاسبه مالیات سهام متوفیان تا پایان امسال راهاندازی میشود در همین زمینه هم جهانگیر رحیمی مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی سازمان مالیات اظهار کرد: در رابطهبا مالیات سهام متوفیان که بخشی از آن مربوط به سهام عدالت میشود، مطابق ماده ۱۷ قانون مالیاتهای مستقیم، میبایست گواهی پرداخت مالیات بر اساس ماده ۲۶ یا ۳۴ مالیاتهای مستقیم دریافت شود.
او افزود: پس از دریافت این گواهی، دستگاهی که اموال فرد متوفی تحت اختیار دارد میتواند دارایی را به وراث یا ذینفعان منتقل کند. در حال حاضر باتوجهبه اهداف سازمان امور مالیاتی کشور در راستای سیستمسازی فرآیند مالیاتستانی برای اینکه بتوانیم مالیاتبرارث سهام متوفیان را نیز بهصورت برخط انجام دهیم، سامانهای را در این زمینه طراحی کردیم.
مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی تصریح کرد: پس از ارائه مدارک و تعیین مراحل احراز هویت توسط یکی از وراث در سامانه مربوط به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه، این شرکت اطلاعات را بهصورت برخط به سازمان امور مالیاتی کشور ارسال میکند.
مدیرکل دفتر حسابرسی سیستمی و ریسک و تمکین مالیاتی در ادامه افزود: پس از محاسبه برخط مالیات مورد انتقال بر اساس طبقهای که متوفی در آن قرار گرفته میبایست مبلغ محاسبه شده پرداخت شود، در صورت انجام این امر، گواهی ماده ۳۴ بهصورت برخط صادر و به شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه ارجاع میشود.
رحیمی تصریح کرد: در حال حاضر نیز جلسات متعدد و مشترکی ما بین سازمان امور مالیاتی با شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه برگزار شده است، اکنون یکسری پرونده مربوط به اطلاعات مالیاتی سهام متوفی بهصورت بانک دیتا آمده که در حال محاسبه آنها هستیم. امیدواریم تا پایان امسال فرآیند محاسبه و اخذ مالیات سهام متوفی بهصورت برخط انجام شود.
بر این اساس محمود حسنلو، معاون فناوری و توسعه نوآوری شرکت سپردهگذاری مرکزی اوراق بهادار و تسویه وجوه گفت: طی جلساتی با سازمان امور مالیاتی، بنا شد سرویس محاسبه مالیات سهام متوفیان سازمان امور مالیاتی راه اندازی و به شرکت سپردهگذاری مرکزی داده شود تا بنابراین میزان محاسبه مالیات بر ارث، صدور قبض و سپس واریز مالیات بر ارث الکترونیکی انجام شود.
در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: پس از دریافت سرویسهای مربوطه از سازمان امور مالیاتی بحث تعیین تکلیف انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از اول مرداد سال ۹۹ در دستور کار سپردهگذاری مرکزی قرار میگیرد و ما آمادگی کامل در این حوزه را داریم.
حالا باید منتظر ماند و دید سازمان امور مالیاتی چه زمانی سامانه مربوطه را در اختیار شرکت سرمایهگذاری مرکزی قرار میدهد تا سرانجام گره انتقال سهام عدالت متوفیان بعد از مرداد سال ۹۹ هم باز شود.