بازنشستگان کشوری توجه کنید | طرح جدید برای تحول در صدور احکام حقوقی بازنشستگان کشوری
طرح پیشنهادی جهت اصلاح سیستم ها و روشهای صدوراحکام حقوقی بازنشستگان کشوری
قانون مدیریت خدمات کشوری به عنوان قانون پایه و مادر در ماده ۶۴ ساختار ونظام پرداخت کارمندان دولت را مبتنی بر سیستم امتیازی تعیین نموده که عوامل فرعی در مواد ۶۵ و ۶۶ به عنوان حقوق ثابت و در ماده ۶۸ به عنوان فوق العاده ها تعریف شده است و در آیین نامه اجرایی فصل ۱۰ قانون و اصلاحات ان نیز امتیازات عوامل ومتغیرهای فرعی تعیین شده است.
در احکام پرسنلی که توسط مدیریت منابع انسانی دستگاههای اجرایی صادر می شود امتیازات عوامل فرعی بصورت تفکیکی کاملا مشخص می گردد که حاصل جمع امتیازات در ضریب ریالی میزان حقوق و فوق العاده ها را که مستمر یا غیر مستمر است تعیین می کند.
در قانونمتناسب سازی نیز ۹۰ درصد حقوق وفوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه وهمطراز مبنای محاسبه رقم متناسب سازی بازنشستگان با فرآیند ۳ ساله و مدل ۴۰ - ۳۰ - ۳۰ قرار می گیرد لذا بنظر می رسد برای اجرای دقیق متناسب سازی حقوق بازنشستگان بر مبنای ساختار قانونی مناسب است آیین نامه اجرایی این قانون اصلاح شود و بررسی و صدور مقدماتی احکام متناسب سازی سالانه بازنشستگان به مدیریت منابع انسانی دستگاه های اجرایی ملی و محلی محول شود تا این دستگاه ها ۹۰ درصد امتیازات عوامل حقوق ثابت و فوق العاده های مشمول کسور شاغلان مشابه وهمطراز را محاسبه نموده و به تفکیک امتیازات هر عامل اصلی و فرعی در حکم حقوقی بازنشستگان درج نمایند که نیاز به طراحی فرم جدیدی توسط مراجع مربوط برای تعیین ساختار تفکیکی حقوق بازنشستگان کشوری است.
حتی هیات وزیران می تواند با توجه به قانون بودجه سنواتی کل کشور ودر تصویبنامه مربوط به نحوه افزایش سنواتی کارکنان و بازنشستگان دولت صدور مقدماتی احکام افزایش سنواتی را هم به دستگاه های ملی و محلی واگذار کند.
طبیعتا با طراحی و تعبیه نرم افزارهای لازم توسط صندوق بازنشستگی کشوری چون احکام بصورت مکانیزه توسط دستگاه های اجرایی ملی و محلی حسب مورد صدور اولیه خواهد شد لذا سرعت عملیات صدور احکام بصورت غیر متمرکز در خواهد آمد و مانند صدور احکام شاغلان سرعت و صحت دقت عملیات افزایش خواهد یافت.
احکام صادره توسط دستگاه ها در وهله اول بصورت آنلاین یا افلاین در سایت صندوق بازنشستگی - بخش معاونت فنی بارگذاری می شود و طبیعتا حوزه فنی صندوق بازنشستگی کشوری با سازماندهی جدید وتقسیم کار بصورت دستگاهی و استانی ، مراحل نظارت وتایید احکام را انجام خواهد داد و احکام نهایی نیز توسط صندوق بارگذاری وابلاغ خواهد شد.
اگر زمانی هم دولت بخواهد طبق قانون برنامه هفتم تغییر وتحولاتی در صندوق های بازنشستگی انجام دهد ، دستگاه های اجرایی با تربیت و آموزش نیروی انسانی کارشناسی ماهر در زمینه مناسبات حقوقی و رفاهیات بازنشستگان همان دستگاه جایگزین مناسبی برای صدور و پرداخت حقوق بازنشستگان خواهند بود.
این تغییر فرآیند صدور احکام بصورت غیر متمرکز و با نظارت مرکزی انلاین کارشناسان صندوق بازنشستگی هم به دولت جهت تحقق اهداف و جلب رضایت جامعه بازنشستگان کشوری مساعدت خواهدکرد و هم بازنشستگان احکام حقوقی خود را مطابق پرونده پرسنلی مضبوط در دستگاهها با سرعت ، صحت و دقت بالاتری دریافت خواهند نمود.
وحیدمحمدزاده : بازنشسته کشوری
حجتاله میرزایی با بیان اینکه از ابتدای مسئولیتش همواره در سفرهای استانی، پیگیر مسائل بازنشستگان بوده است، تأکید کرد: «تا روزی که در این مسئولیت هستم، خود را موظف به خدمتگزاری به بازنشستگان میدانم و بر عهد خود خواهم ماند.»
میرزایی در پاسخ به سوالاتی درباره ماده ۸۵ قانون مدیریت خدمات کشوری، توضیح داد که اجرای این ماده نیازمند توافق دولت ومجلس بر سر این ماده قانونی و تامین منابع توسط سازمان برنامه و بودجه و اجرای آن در دستگاههای اجرایی محل خدمت بازنشستگان است، نه صندوق بازنشستگی. با این حال، مدیران صندوق و شخص وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی پیگیر اجرای ماده ۸۵ هستند.
او افزود: صندوق همواره پیگیر این موضوع در مجلس و دولت بوده و چندین جلسه با مسئولان نهادهای مختلف اجرایی و دولت برگزار شده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری به مشکلات پیشآمده در ارتباط با بیمه تکمیلی بازنشستگان کشوری اشاره کرد و گفت: سال گذشته تصمیمی برای قرارداد بیمه تکمیلی بازنشستگان گرفته شده بود، اما متأسفانه تعهدات به خوبی انجام نشد و مشکلاتی برای بازنشستگان ایجاد شد.
وی ادامه داد: حتی اسناد درمانی بسیاری پرداخت نشد و ما مجبور شدیم با فشارهای قانونی، هزینههای درمانی فروردین تا آذر ۱۴۰۳ را از شرکت بیمه گر قبلی با تأخیر زیاد مطالبه کنیم.
میرزایی از عقد قرارداد جدید با بیمه دانا خبر داد و گفت: با توجه به افزایش هزینهها، سقف تعهدات بیمهای از ۱۱ هزار میلیارد تومان به حدود ۲۰ هزار میلیارد تومان رسیده است.
مدیرعامل صندوق بازنشستگی کشوری در بخش دیگری از سخنانش به موضوع کسورات معوقه بازنشستگان اشاره کرد و گفت: تا پایان اردیبهشت، تمام کسورات معوقه تسویه خواهد شد و در خرداد ماه، بدهی معوقهای به مراکز طرف قرارداد نخواهیم داشت.
حجت میرزایی از برنامههای جدید صندوق برای ارائه خدمات رفاهی به بازنشستگان خبر داد و گفت: با همکاری شرکتهای مختلف، طرحهای تخفیفدار گردشگری در مشهد، کیش و سایر مناطق اجرا میشود. همچنین وام سفر با نرخ سود پایین (ماهیانه یک درصد) در دسترس بازنشستگان قرار میگیرد.
وی عنوان کرد که برای خرید از شرکت هایی مانند پگاه، کفش ملی و محصولات شیلاتی نیز تخفیفهای ویژه در نظر گرفته شده است.