تصاویری هولناک از جهنم آینده | تصاویر دلخراشی که هوش مصنوعی از آینده انسان ها در زمین منتشر کرد
مجموعهای از تصاویر ترسناک توسط هوش مصنوعی تولید شده است و نه تنها آخرین انسان، بلکه یک غار مرگ و شروع جنگ جهانی سوم را نیز به تصویر میکشد.
به نقل از سان، مجموعهای از تصاویر ترسناک توسط هوش مصنوعی تولید شده است و نه تنها آخرین انسان، بلکه یک غار مرگ و شروع جنگ جهانی سوم را نیز به تصویر میکشد.
هر تصویر به روش خود واقع گرایانه به نظر میرسد که آن را حتی وحشتناکتر میکند.
تصویر آخرین مرد روی زمین، نجیبزاده مسنی را نشان میدهد که پوستش به اندازه چشمان قرمز و اشک آلودش دردناک به نظر میرسد.
رودخانه خون زرشکی، غار تاریک مرگ و صحنههای وهمآور شروع جنگ جهانی سوم باعث میشود پوست شما به همان اندازه قرمز شود.
این کاربر که The AI Drawing نام دارد، این کلیپ را اینگونه شرح داده است: «کدام یک ترسناکترین است؟»
این در حالی است که یکی از مقامات سابق کاخ سفید به طور انحصاری به سان آنلاین گفته است که افراد تولید شده توسط هوش مصنوعی دیپفیک (Deepfake) تا سال ۲۰۲۴ در میان ما خواهند بود.
او گفت که این فناوری به سرعت در حال پیشرفتهتر شدن است.
امروزه هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) که به اختصار AI خطاب میشود یکی از داغترین اصطلاحات روز در فناوری به حساب میآید. دلیل این امر بسیار محکم است؛ در سالهای اخیر نوآوریها و پیشرفتهای بسیاری در زمینه هوش مصنوعی پدید آمده که در گذشته تنها در حوزه فیلمهای علمی تخیلی مورد تصور بودند، اما اکنون کمکم به واقعیت تبدیل شدهاند. در این مقاله از مجله فرادرس ابتدا به طور جامع به این سوال پاسخ داده شده است که هوش مصنوعی چیست و سپس به مهمترین مباحث و مفاهیم مرتبط با هوش مصنوعی پرداخته میشود.
هوش مصنوعی چیست ؟
وقتی اصطلاح هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) شنیده میشود چه چیزی به ذهن خطور میکند؟ رباتهای ابرقدرت؟ دستگاههای فوق هوشمند؟ جهانیان از طریق فیلمهای علمی تخیلی به نوعی با هوش مصنوعی آشنا شدهاند. اما خارج از هالیوود و دنیای فیلمهای علمی تخیلی به واقع هوش مصنوعی چیست و به وسیله AI در واقعیت چه کارهایی را میتوان انجام داد؟
در درجه اول هوش مصنوعی شامل استفاده از کامپیوترها برای انجام کارهایی میشود که معمولاً به هوش انسانی نیاز دارند. انسانها میتوانند با چشمانشان ببینند و آنچه میبینند را پردازش کنند. انسانها میتوانند محیط خود را درک کنند و در محیط به اطراف حرکت کنند. مغز انسان قابلیت و توانایی دیدن الگوها را دارد. همچنین انسانها میتوانند با استفاده از زبانهای مختلف با یکدیگر صحبت کنند.
هوش مصنوعی شاخهای وسیع از علوم کامپیوتر به حساب میآید که اصطلاحات بسیاری در خصوص آن در این حوزه وجود دارند. برای اینکه بتوان کامپیوترها را برای انجام آنچه در توان انسان است به کار گرفت، نیاز به مقدار دادههای بسیار زیادی وجود دارد. مجموعه دادههای بزرگ باعث میشوند تا بتوان با استفاده از الگوریتمهای هوش مصنوعی الگوها را شناسایی کرد، پیشبینی انجام داد و در خصوص اقدامات مورد نیاز توصیههایی را ارائه داد.
هوش مصنوعی همین حالا هم در تمام جنبههای زندگی انسانها وجود دارد و به کار گرفته میشود. اما همچنان بهترین سیستمهای هوش مصنوعی امروزی نمیتوانند از برخی جهتها با مغز انسان رقابت کنند. برای مثال، در سال ۲۰۱۶ برنامه کامپیوتری «آلفاگو» (AlphaGo)، بازیکن حرفهای و اسطورهای بازی Go را شکست داد. اما اگر از همان کامپیوتر بخواهیم اتومبیلی را براند یا راه برود یا حتی مونوپولی بازی کند، قطعاً نخواهد توانست به تنهایی چنین کارهایی را انجام دهد و حتماً باید توسط انسان برای آن هدف خاص ساخته شود و آموزش ببیند.
قدرت محاسباتی هوش مصنوعی بسیار گسترده و عظیم است، اما مغز انسان قابلیت این را دارد که در بسیاری از جنبهها مجموعه دادههایی بسیار وسیعتر و روشهایی بسیار بهینهتر را به کار بگیرد.
تعریف ساده هوش مصنوعی
برای پاسخ ساده به این سوال که هوش مصنوعی چیست میتوان عبارت هوش مصنوعی یا همان Artificial Intelligence را تفکیک کرد و ابتدا درکی از هر کلمه به صورت مجزا بدست آورد.
کلمه مصنوعی یا Artificial به آنچه گفته میشود که به صورت طبیعی بوجود نیامده و در واقع توسط انسانها ساخته شده است.
کلمه هوش یا Intelligence نیز به توانایی تفکر و آموختن براساس تجربه گفته میشود.
حالا اگر این دو کلمه با هم ترکیب شوند، عبارت هوش مصنوعی (Artificial Intelligence) بدست میآید. حالا هوش مصنوعی چیست ؟ هوش مصنوعی به چیزی گفته میشود که طبیعی نیست اما میتواند تفکر کند و براساس تجربه یاد بگیرد و تصمیمگیری انجام دهد.
بنابراین به زبان ساده، هوش مصنوعی به توانایی تفکر یا یادگیری کامپیوتر یا ماشین گفته میشود. برای اینکه فردی هوشمند و دارای هوش تلقی شود، باید یادگیری اتفاق بیوفتد و فرد آموزش ببیند. در واقع انسانها هم از روز اولی که به دنیا میآیند هوشمند نیستند و برای تبدیل شدن به فردی هوشمند و باهوش باید تحت آموزش قرار بگیرند.
وقتی که انسانها یاد میگیرند، در واقع مواردی را به خاطر میسپارند و اطلاعاتی را در مغزشان ذخیره میکنند. سپس از این اطلاعات ذخیره شده در مغز برای تصمیمگیری هوشمندانه استفاده میشود. در خصوص ماشینها و هوش مصنوعی هم شرایط یکسان است و درست مشابه انسانها کامپیوترها هم باید ابتدا یاد بگیرند و نمیتوانند تا زمانی که آموزش ندیدهاند هوشمند شوند. بهتر است برای درک بهتر اینکه هوش مصنوعی چیست مثالی ساده ارائه شود.
مثالی ساده برای درک بهتر مفهوم هوش مصنوعی
برای مثال اگر فردی بخواهد رانندگی کند و اتومبیلی را براند، پیش از هر چیز باید موارد لازم را در مورد آن ماشین یاد بگیرد. فرد باید حتماً نحوه روشن کردن اتومبیل را بیاموزد؛ باید یاد بگیرد چگونه از دنده و پدالها استفاده کند و ماشین را به جلو براند. همچنین علائم رانندگی بسیار مهم هستند و فرد باید بتواند مفهوم هرکدام از آنها را درک کند و آنها را در مغز خود حفظ کرده باشد. به این ترتیب در حین رانندگی فرد میتواند براساس آموختههای خود تصمیمگیری کند.
اینروزها هرآنچه در مورد هوش مصنوعی گفته میشود صِرف آشنایی مردم با الفبای آن هست و اگر این هیولا مهار نشود و مردم با شیوه درست و فرهنگ صحیحِ استفاده از آن آشنا نشوند منتظر دنیایی بسیار متفاوت تر از الان باشید. حتی کسانی که به این هیولا سر و شکل دادن، هنوز برای رسیدن به یک اجماع مستاصل مانده اند . هوش مصنوعی در کنار فوایدی که دارد عوارضش بسیار افسارگسیخته بنظر میرسد ، (هرچه که هست کاش بذارن دستچین کنیم ) اینجوری دیگه میوه خراب به خانه نمیبریم