این آجیل سرشار از روی، آهن، کلسیم و منیزیم است | روزی سه عدد خیس کرده آن را میل کنید معجزه میکند
متخصص تغذیه مفیدترین آجیل را نام برد، به شرطی که یک شب قبل آن را در آب خیس کنید.
متخصص تغذیه مفیدترین آجیل را نام برد، به شرطی که یک شب قبل آن را در آب خیس کنید.
آنا کورولوا متخصص تغذیه در روسیه، بادام را مفیدترین آجیل مینامد.
مفیدترین آجیل، که برای استفاده از آن عملاً هیچ گونه منع مصرف وجود ندارد، بادام است.
خانم کورولوا، متخصص تغذیه معتقد است: بادام حاوی مقدار زیادی منیزیم و روی است. این مواد برای همه مفید است و بهندرت برای کسی آلرژی ایجاد میکند.
این متخصص تغذیه همچنین گردو را برای مصرف بسیار مفید عنوان کرد. یک فرد باید روزانه یک مشت آجیل بخورد، اما قبل از آن باید آماده شود. به گفته کورولوا، آجیل خام و خشک باید یک شب در آب سرد خیس شود. صبح آجیلها باید با دستمال شسته و خشک شوند. این متخصص تغذیه توضیح داد که آنزیمها در آب آجیل فعال میشوند و بهتر جذب بدن میشوند.
کورولوا افزود: تحت تأثیر آب، اسید فیتیک، که فسفر را حفظ میکند، روی، آهن، کلسیم و منیزیم را در اجیل حفظ میکنند.
خواص بادام برای سلامتی انسان
سازمان غذا و داروی آمریکا (FDA) بادام را به عنوان یک خوراکی سودمند برای بیماران مبتلا به کلسترول خون بالا، معرفی کرده است چرا که اسیدهای چرب غنی بادام، میزان کلسترول را در بدن تنظیم میکنند. علاوه بر این، انجمن قلب آمریکا نیز مصرف بادام را به افرادی که در معرض خطر ابتلا به بیماریهای قلبی-عروقی هستند، توصیه میکند، چرا که بادام حاوی صدها ماده شیمیایی گیاهی (فیتوکمیکال) است که برای پیشگیری از بیماریهای قلبی مفید هستند. علاوه بر این بادام در برابر دیابت نوع 2 و برخی از انواع سرطان نیز مؤثر است. به غیر از این موارد، برخی دیگر از خواص بادام برای سلامتی انسان عبارتاند از:
1) کاهش کلسترول از خواص بادام
مصرف بادام تأثیرات مثبتی بر سطوح لیپوپروتئین در بدن دارد. کاهش چربی خون هدف اولیه در درمان بیماریهای قلبی-عروقی است. بالا بودن نسبت اسیدهای چرب غیراشباع به اسیدهای چرب اشباع در بادام، باعث ایجاد تغییرات مطلوب در اسیدهای چرب بدن میشود. آرژنین یکی دیگر از اجزای تشکیلدهنده بادام است که در کاهش قند خون عملکرد مؤثری دارد. این اسید آمینه شبه ضروری، اثر کاهندهای بر میزان کلسترول دارد. همچنین، تحقیقات ثابت کرده که مصرف بادام میتواند به طور قابل توجهی LDL را که تحت عنوان کلسترول بد شناخته میشود، کاهش دهد و در عین حال HDL یا همان کلسترول خوب را حفظ کند. مواد مغذی بادام مانند فیبر و فیتواسترولها، نقش اصلی را در کاهش کلسترول بد (LDL) ایفا میکنند.
2) خواص بادام برای کنترل دیابت و کاهش قند خون
آجیلها دارای مقدار کمی کربوهیدرات بوده اما چربیهای سالم، پروتئین و فیبر بالایی دارند. این موضوع سبب میشود که آجیلها گزینهای عالی برای افراد مبتلا به دیابت باشند. از دیگر مزایای بادام میتوان به بالا بودن میزان منیزیم در آن، اشاره نمود. منیزیم ماده معدنی است که در بیش از 300 فرآیند بدن از جمله کنترل قند خون نقش دارد. در حال حاضر میزان مصرف روزانه توصیهشده (RDI) منیزیم در رژیم غذایی 310 الی 420 میلیگرم است. 150 میلیگرم بادام میتواند تقریباً نیمی از این مقدار را تأمین کند. نکته جالب توجه اینجاست که 25 تا 38 درصد از افراد مبتلا به دیابت نوع 2 دچار کمبود منیزیم هستند. برطرف کردن این کمبود منیزیم به طور قابل توجهی باعث کاهش سطح قند خون و بهبود عملکرد انسولین میشود.
3) خواص بادام برای کنترل وزن بدن
چاقی مفرط و اضافه وزن تهدیدی است که بهسرعت در جامعه در حال افزایش بوده و مشکلات متعددی را نیز به دنبال دارد. غذاهای سرشار از انرژی مانند آجیلها، میتوانند به عنوان بخشی از راهحل کاهش وزن در نظر گرفته شوند. چرا که خاصیت کنترل وزن توسط بادام به دلیل جایگزین شدن تأمین انرژی از بادام بهجای سایر غذاها، خاصیت سیرکنندگی بادام و احتمال ضعیف سوءجذب چربی از بادام است.