افرادی که مشکل تیروئید دارند این دانه پر مصرف را حذف کنند / مرگ ناگهانی به سراغ شما می آید
افرادی که مشکلات تیروئیدی دارند از خوردن بذر کتان جلوگیری کنند چون بذر کتان سبب عدم تعادل هورمون در بدن می گردد.
افرادی که مشکلات تیروئیدی دارند از خوردن بذر کتان جلوگیری کنند چون بذر کتان سبب عدم تعادل هورمون در بدن می گردد.
۱.مضرات تخم کتان برای بیماران و زنان باردار:
مصرف تخم کتان در دوران بارداری
تصور بر این است که مصرف خوراکی تخم کتان در دوران بارداری با مضراتی همراه می باشد، چرا که تخم کتان می توانید عملکردی شبیه به هورمون استروژن داشته باشد. برخی از متخصصین معتقدند که این موضوع می تواند در دوران بارداری مشکلاتی را به همراه داشته باشد، هر چند تا به امروز شواهد علمی و بالینی قابل استنادی در خصوص مضرات مصرف تخم کتان در دوران بارداری ارائه نشده است.
مضرات تخم کتان در دوران شیردهی
تاکنون مطالعات کمی در خصوص بی زیان بودن مصرف تخم کتان در دوران شیردهی صورت گرفته است و در میان محققان در این خصوص توافق نظری وجود ندارد. در حالی که بسیاری از متخصصان مراقبت و نگهداری از کودکان، مصرف روغن دانه کتان را در دوران شیردهی بی زیان می دانند ولی برخی از مهمترین نهادهای پزشکی در جهان مصرف آن را توصیه ننموده اند، برای نمونه وب سایت معتبر مایو کلینیک، وابسته به کلینیک مایو، اشاره دارد که بنابر تحقیقات صورت گرفته بر روی جانوران، در خصوص مصرف روغن دانه کتان در دوران شیردهی، نتایج نشان می دهد که برخی مخاطرات در خصوص مصرف روغن دانه کتان در دوران شیردهی وجود دارد، هر چند مایو کلینیک در خصوص اینکه چه خطراتی وجود دارد، توضیحی نداده است. از سوی دیگر وب سایت «کلی مام» که یکی از وب سایت های معتبر در زمینه شیردهی می باشد، معتقد است که مصرف روغن دانه کتان در دوران شیردهی هیچ گونه عوارضی ندارد. به هر روی توصیه می شود قبل از مصرف هر گونه مکملی در دوران شیردهی، با پزشک خود مشورت کنید.
۲.اختلالات خونریزی
یکی از مواردی که شاید بتوان آن را از مضرات تخم کتان برشمرد، تاثیر آن بر انعقاد خون است. تخم کتان می تواند فرایند لخته شدن خون را کُند نماید و این نگرانی وجود دارد که مصرف تخم کتان خطر خونریزی را در افرادی که دچار اختلالات خونریزی هستند افزایش دهد. بنابراین اگر دچار اختلالات خونریزی هستند از مصرف تخم کتان (بذر کتان/دانه کتان) اجتناب نمایید.
۳.دیابت
برخی شواهد در دست است که نشان می دهد مصرف تخم کتان می تواند قند خون را پایین بیاورد و ممکن است تاثیر بعضی از داروهای دیابت را در کاهش قند خون، افزایش دهد. اما این نگرانی نیز وجود دارد که خوردن تخم کتان سبب گردد تا قند خون خیلی پایین رود. بنابراین اگر به دیابت مبتلا هستید و تخم کتان (بذر کتان) مصرف می کنید، لازم است به دقت بر قند خون تان نظارت نمایید.
۴.انسداد دستگاه گوارش
افرادی که دچار انسداد روده یا تنگی مری یا التهاب و تورم روده می باشند باید از مصرف تخم کتان بپرهیزند. علت این موضوع آن است که مقدار زیاد فیبر موجود در تخم کتان ممکن است باعث تشدید انسداد گردد.
۵.سرطان سینه، رحم و دیگر بیماری های مرتبط با هورمون ها
از آنجایی که تخم کتان ممکن است عملکردی شبیه به هورمون استروژن داشته باشد، لذا این نگرانی وجود دارد که مصرف دانه کتان در افراد مبتلا به بیماری های مرتبط با هورمون ها، سبب تشدید بیماری گردد. برخی از این بیماری ها عبارتند از سرطان سینه، سرطان رحم، سرطان تخمدان، آندومتریوز و فیبرم های رحمی. با این حال برخی از تحقیقات اولیه آزمایشگاهی و مطالعات بر روی جانوران در خصوص مصرف دانه کتان نشان می دهد که ممکن است [بر خلاف آنچه در بالا گفته شد] مصرف این ماده با استروژن مقابله نموده و در برابر سرطان های وابسته به هورمون، از بدن محافظت نمایند. به هر روی، تا زمانی که تحقیقات بیشتری در این خصوص صورت گیرد، در صورت که به بیماری های با منشا هورمونی مبتلا هستید، از مصرف بی رویه تخم کتان بپرهیزید. (برگرفته از مقاله خواص تخم کتان)
۶.بالا بودن سطح تری گلیسیرید خون (هایپر تری گلیسریدمی)
اگر از تخم کتانی استفاده می کنید که تا حدودی چربی آن گرفته شده است و نسبت به تخم کتان معمولی دارای مقدار کمتری آلفا لینولئیک اسید می باشد، ممکن است مصرف آن سبب افزایش سطح تری گلیسیرید خون شود. اگر تری گلیسیرید خون تان خیلی بالا است از مصرف تخم کتان یا همان دانه کتان بپرهیزید.
۷.مضرات تخم کتان برای افراد دارای فشار خون پایین
مصرف خوراکی تخم کتان ممکن است باعث کاهش فشار خون دیاستولیک گردد. از لحاظ تئوری خوردن دانه کتان در افرادی که فشار خون شان پایین است ممکن است موجب شود تا فشار خون بسیار پایین برود و سلامت فرد را تهدید کند، به همین دلیل اگر فشار خون تان پایین است این موضوع را مد نظر داشته باشید.
۸.فشار خون بالا
خوردن تخم کتان ممکن است باعث کاهش فشار خون دیاستولیک شود که در بخش قبل هم به آن اشاره شد، به همین دلیل اگر افراد دچار فشار خون بالا در کنار مصرف داروهای تجویز شده برای کاهش و کنترل فشار خون، تخم کتان هم مصرف کنند، این احتمال وجود دارد که فشار خون شان بسیار پایین رفته و سلامت شان به خطر افتد. از این رو افراد دارای فشار خون بالا باید این موضوع را مد نظر داشته باشند.
۹.حساسیت و واکنش آلرژیک
هر چند واکنش آلرژیک و حساسیت به تخم کتان بسیار نادر است، اما بنا برا اعلام UMHS، در مواردی افراد پس از مصرف تخم کتان دچار واکنش های شدید آلرژیک شده اند. علائم این واکنش های آلرژیک ممکن است شامل درد شکم، تهوع و استفراغ باشد. همچنین بروز آنافیلاکسی نیز گزارش شده است. آنافیلاکسی نوعی واکنش آلرژیک شدید است که می توانید زندگی شخص را به مخاطره اندازد و شامل کاهش شدید فشار خون و دشوار شدن تنفس می باشد.
۱۰.عوارض مصرف بیش از اندازه تخم کتان
در خصوص عوارض تخم کتان در صورت مصرف بیش از حد، تحقیقاتی بر روی حیوانات صورت گرفته است. بر این اساس مصرف بیش از اندازه تخم کتان یا اصطلاحا اُور دوز (Overdose) تخم کتان می تواند سبب تنگی نفس، تنفس سریع و دشوار شدن راه رفتن گردد. همچنین مصرف بیش از اندازه تخم کتان ممکن است باعث بروز تشنج و فلج شدگی گردد.