با این دمنوش ها بدن خود را در برابر تمامی بیماری های پاییز و زمستان بیمه کنید
یک محقق طب سنتی با اشاره به اینکه در فصل پاییز بیماریهای سوداوی مثل انواع گرفتگی، واریس، بواسیر، گرفتگی عروق، سکتههای قلبی و مغزی افزایش مییابد، گفت: خوردن دمنوش برگ به، مصطکی، بسفایج که ضد گرفتگی عروق و ضد سودا هستند توصیه میشود.
یک محقق طب سنتی با اشاره به اینکه در فصل پاییز بیماریهای سوداوی مثل انواع گرفتگی، واریس، بواسیر، گرفتگی عروق، سکتههای قلبی و مغزی افزایش مییابد، گفت: خوردن دمنوش برگ به، مصطکی، بسفایج که ضد گرفتگی عروق و ضد سودا هستند توصیه میشود.
سید ابوالفتح شیرمردی با اشاره به اینکه طبع فصل پاییز سرد و خشک و سودازا است، اظهار کرد: در این فصل خوردن غذاهای سرد و خشک مانند گوشت گاو، غذاهای مانده، عدسی باید محدود شود و خوردن غذاهای گرم مانند گوشت گوسفند، گوشت شتر، لبو و چغندر، هویج، خاکشیر ناشتا با آب گرم، ماءالجبن آفتیمونی، ترشییاشوری لگجی و خوردن دمنوشهای گرم مثل دمنوش اسطوخودوس، بادرنجبویه، مرزنجوش توصیه میشود، البته افرادی که فشارخون بالا دارند باید تحت نظر طبیب سنتی مصرف کنند.
وی افزود: پوشیدن البسه گرم، پیشانی بند، گذاشتن کلاه به سر و شال دور گردن و در شرایط خیلی سرد صبحگاهی زدن ماسک، روغن مالی داخل بینی، دور گردن و ملاج سر با روغنهای گرم و خشک مثل کنجد برای سرد مزاجان توصیه میشود.
شیرمردی ادامه داد: در صورتی که افراد با طبع سوداوی شدید باشند، گذاشتن زالو تحت نظر طبیب سنتی پیشنهاد میشود.
وی اضافه کرد: در راستای پیشگیری از هر گونه سرماخوردگی و آنفلوآنزا (از هر نوعی) حجامت ماه اول پاییز حتیالمقدور انجام گیرد.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: افسردگی ناشی از فصل پاییز که به دلیل سرد و خشک بودن فصل، طولانی شدن شبها و باد سرد و خشک عارض میشود حتیالمقدور از گیاهان دارویی فرحبخش مانند نسترن، فرنجمشک، گل گاوزبان، زعفران، عنبر الشهب و شربت مفرح ابریشمی استفاده شود.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری بیان کرد: میوه اصلی فصل پاییز انار است که خاصیت ضد سودا و رقیقکننده خون دارد و تمام گروههای خونی به جز گروه خونی B میتوانند به وفور میل کنند و مرکبات و سیب هم در کنار آن اثرات آنتی اکسیدانی و ضد سوداوی دارند خوردن شربت معتدل سودا که هم منضج و هم مسهل سوداست توصیه میشود.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری گفت: در این فصل به دلیل افزایش سودای مغز و افزایش وسواس فکری خوردن یک نخود مصطکی روزانه به خصوص برای افراد وسواس فکری، وسواس بهداشت و وسواس نجاست الزامیست.
وی با اشاره به اینکه سعی شود در فصل پاییز وعده اصلی غذا شب باشد و صبح و ناهار سبک میل شود، گفت: خوابیدن به موقع حدود ۱۰ الی ۱۱ شب توصیه میشود.
محقق طب سنتی در چهارمحال و بختیاری تصریح کرد: در همه مزاجها به خصوص سوداویها که مستعد ابتلا به صرع و تشنج هستند زیاد نگاه کردن به صفحه بسیار روشن موبایل که تحریک کننده صرع و اعصاب مغزیست مضر است و حتی المقدور باید با عینکهای مخصوص طبی از مانیتور و صفحه موبایل یا لپ تاپ استفاده کنند.
شیرمردی خاطرنشان کرد: یکی از عوارض فصل پاییز افزایش یبوست مزاجی است که با خوردن خاکشیر و آب جوش با کمی شیرینی صبح( ناشتا) بهبود پیدا می کند.
منبع: ایسنا