این میوه قاتل فشار خون هست | کاهش شدید فشار خون با این میوه
چه میوههایی فشار خون را پایین میآورند؟
تا این لحظه، هنوز علت قطعی و نظر مطمئنی برای وجود فشار خون بالا عنوان نشده. ترسناک است مگر نه؟ در قرن 22 میلادی، هنوز کسی نمیداند چرا فشار خون بالا میرود و این قضیه ترسناکتر هم خواهد شد اگر بدانید نصف مبتلایان فشار خون بالا، از بیماریشان آگاهی ندارند و وقتی وضعیت بدنشان وخیم میشود و به پزشک مراجعه میکنند، تازه آن وقت متوجه قضیه میشوند. براساس نظر دانشمندان، غذاها روی فشار خون موثر هستند و برخی خوراکیها بخصوص آنهایی که غنی از ترکیبات مغذی مثل پتاسیم و منیزیم هستند، فشار خون را کنترل میکنند. میوهها در این دسته جای دارند و پر از پتاسیم و منیزیم هستند. به عنوان راهی برای پایین آوردن فشار خون، میخواهیم میوههایی را معرفی کنیم که فشار خون بالا را کنترل کنند.
در این مطلب نمیخواهیم بگوییم که فقط میوه مصرف کنید تا فشار خونتان بالا نرود. به هر حال، افرادی که پرفشاری خون یا فشار خون بالا دارند، باید داروهایشان را هم مصرف کنند اما با کمک میوهها، میتوانند خودمراقبتی بیشتری داشته باشند.
حتما میپرسید رژیم غذایی چگونه روی فشار خون تاثیر میگذارد؟ باید بگوییم همانطور که بعضی خوراکیها فشار خون را افزایش میدهند، بعضی میوههای خاص (که در ادامه با آنها بیشتر آشنا میشویم) هم فشار خون را کاهش میدهند. بیشتر از یک میلیارد نفر در دنیا به فشار خون بالا مبتلا هستند. دارو درمانی، مثل مصرف مهارکنندههای آنزیم تبدیلکننده آنژیوتانسین (
کدام میوهها پایین آورنده فشار خون هستند؟
مرکبات
مرکبات از جمله گریپ فروت، پرتقال و لیمو از قدرتمندترین میوههای پایین آورنده فشار خون هستند. میوههای این خانواده غنی از انواع ویتامین، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی هستند که با کنترل عوامل موثر در ابتلا به بیماریهای قلبی از جمله فشار خون به حفظ سلامت قلب و عروق کمک میکنند.
مطالعات نشان داده که نوشیدن آب پرتقال و آب گریپ فروت به کاهش فشار خون کمک میکند. با این حال فراموش نکنید که گریپ فروت و آبمیوهی آن با بعضی از رایجترین داروهای کاهندهی فشار خون تداخل ایجاد میکنند. بنابراین قبل از اضافه کردن این میوه به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.
موز
موز حاوی مقادیر فراوانی پتاسیم است. پتاسیم نقش حیاتی در کنترل هایپرتنشن (فشار خون بالا) ایفا میکند. یک موز متوسط حدودا 422 میلیگرم پتاسیم دارد و طبق گفتهی انجمن قلب آمریکا (AHA)، پتاسیم، اثرات سدیم را کاهش میدهد و تنگی دیوارهی رگهای خونی را کم میکند. توصیه میشود که افراد بزرگسال روزانه 4700 میلیگرم پتاسیم مصرف کنند. اگر از خوردن موز خسته شدید، میوهها و خوراکیهای زیر را هم میتوانید در رژیم غذاییتان بگنجانید که سرشار از پتاسیم هستند:
آووکادو
طالبی و خربزه عسلی
لوزیماهی یا هالیبوت
قارچ
سیبزمینی شیرین
گوجهفرنگی
ماهیتن
لوبیا
افراد مبتلا به بیماریهای کلیوی میبایست در مورد مصرف پتاسیم نظر پزشک را جویا شوند، چراکه زیادهروی در مصرف آن مضر است.
بریها (انواع توت)
بریها (Berries) یا توتها خواص زیادی دارند که کاهش فشار خون از مهم آنها است. توتها منبع غنی آنتی اکسیدانهایی مانند آنتوسیانین هستند. آنتوسیانین، همان رنگدانهای است که باعث درخشش رنگ توت میشود.
آنتوسیانینها میتوانند با افزایش سطح نیتریکاکسید خون، تولید مولکولهای مسدود کنندهی رگهای خونی را کاهش دهند. این اتفاق به خودی خود در کاهش فشار خون موثر است.
بلوبری (زغالاخته آبی)، رازبری (تمشک)، چوکبری (انگورک گلوگیر)، کلاودبری (تمشک شمالی) و استرابری (توت فرنگی) از معروفترین میوههای پایین آورنده فشار خون و عضو خانوادهی توتها هستند.
کیوی
طبق نتایج یک مطالعه علمی، آنهایی که فشار خون بالا اما خفیفی دارند، میتوانند با مصرف روزانهی کیوی به سلامت قلبشان کمک کنند. محققان تاثیر کیوی را روی کسانی که فشار خون نسبتا بالایی داشتند بررسی کردند و متوجه شدند که خوردن 3 کیوی در روز به مدت 8 هفته تاثیر قابل توجهی روی کاهش فشار خون سیستولیک و دیاستولیک دارد. آنمعتقدند مواد زیستفعال(بیواکتیو) موجود در کیوی منجر به این تاثیر میشود.
هندوانه
هندوانه حاوی یک آمینواسید به نام سیترولین است که به کنترل فشار خون بالا کمک میکند. سیترولین به بدن کمک میکند تا نیتریک اسید تولید کند. نیتریک اسید یک گاز است که رگهای خونی را شُل میکند و انعطاف آنها را زیاد میکند. چنین تاثیری به بهبود گردش خون و در نتیجه کاهش فشار خون کمک میکند.
آناناس
خیلی افراد از خواص شگفت انگیز آناناس بیخبر هستند. آناناس که درمانی عالی برای سرفه است، روی درمان هایپرتنشن (فشار خون بالا) هم تاثیر میگذارد.
پتاسیم فراوان این میوه باعث میشود سطح فشار خون به اندازهی ایدهآل خود نزدیک شود. لازم به ذکر است مقدار سدیم آناناس بسیار ناچیز است و این مسئله از مواردی است که آن را تبدیل به یکی از بهترین میوههای پایین آورنده فشار خون کرده است.
انار
بر اساس نتایج یک مطالعه در سال 2012، نوشیدن روزانهی یک فنجان آب انار کمک میکند که فشار خون ظرف مدت کوتاهی (حدود 28 روز) پایین بیاید. محققان این تاثیر را به خاصیت آنتیاکسیدانی این میوه نسبت دادهاند.
بعضی افراد میوهی انار را دوست دارند، در حالیکه بعضی دیگر آبمیوهی آن را ترجیح میدهند. اگر زمان کافی برای تهیهی آب انار خانگی ندارید، هنگام خرید انواع صنعتی آن مطمئن شوید که فاقد شکر باشد.
کدام غذاها دشمن پایین آمدن فشار خون هستند؟
همان اندازه که مصرف میوههای پایین آورنده فشار خون خوب است، مصرف بعضی خوراکیها ممنوع است. اجتناب از مصرف خوراکیهای زیر علاوه بر تسریع درمان، از بروز هایپرتنشن پیشگیری میکند:
نمک
سدیم بطور قابل توجهی فشار خون را بالا میبرد. طبق یافتههای یک مطالعهی مروری در سال 2013، کم کردن مصرف نمک تا 4.4 گرم در روز بطرز چشمگیری فشار خون سیستولی و دیاستولی را پایین میآورد.
کافئین
کافئین موجود در قهوه، چای، نوشابه و نوشیدنیهای انرژیزا منجر به اوج گرفتن موقت فشار خون میشود.
تحقیقات نشان دادهاند نوشیدن 2 فنجان قهوهی غلیظ، فشار خون سیستولی و دیاستولی را به مدت حداقل 3 ساعت بالا میبرد.
لازم به ذکر است هیچ یافتهای وجود ندارد که نشان دهد نوشیدن قهوه منجر به افزایش دائم فشار خون میشود.
الکل
نوشیدن الکل، آن هم به مقدار زیاد منجر به افزایش دراماتیک فشار خون خواهد شد. نوشیدنیهای الکلی خطر نارسایی قلبی، سکته، سرطان و چاقی را هم افزایش خواهند داد.
نتیجه گیری
مصرف میوههای پایین آورنده فشار خون در کنار دیگر تغییرات مربوط به سبک زندگی میتواند هایپرتنشن را کنترل و احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی را کم کند.
طبق تحقیقات، میوههایی مانند مرکبات، موز، کیوی و توت فرنگی کمک زیادی میکنند که فشار خون فرد در سطح مطلوبی ثابت بماند. پس اگر فشار خون بالا دارید یا میخواهید سالم بمانید، از همین حالا میوههای معرفی شده در این مطلب را به عنوان میان وعده در رژیم غذایی خود بگنجانید.
منبع:دارودراگ
باسلام ارادت ، مطالب ارائه شده در مورد فشار خون وپیگیری از سکته مغزی و... بسیاری عالی بود . سپاسگزاریم