این گیاه ارزان قیمت و باورنکرنی خشونت سینه و خشکی سرفه را در 3 روز درمان میکند

یونجه از اولین گیاهان دارویی شناخته شده برای بشر است که فواید درمانی قابل توجهی دارد .

کدخبر : 16064
سایت سرگرمی روز :

«یونجه» که در فارسی به آن «اسپست باغی»، «سپست»، «سبیس» یا «درفا»، در افغانستان «اسپیشتا» و در ترکی بدان «یونجه»، به رومی «میدیکی»، به مصری «قضب» و به عربی «رطبه» یا همان «فصفصه» گویند، گیاهی است علفی، پایا ،دارای ساقه های بلند و برگچه های نازک، نوک تیز و بیضی شکل است.

یونجه ی پخته ملین و خشک آن قابض است، شربت یونجه چاق کننده و مولد خون صالح و مدر حیض است . مصرف آن موجب رفع خشونت سینه و سرفه می شود. تخم یونجه زیاد کننده شیر و منی است و خوردن آن از خونریزی جلوگیری می کند و یبوست را رفع می کند.از یونجه برای معالجه اعتیاد نیز استفاده می شود.

یونجه گیاهی علفی، پایا با ریشه‌ای بسیار عمیق است که دو تا سه متر در عمق خاک فرو می‌رود، برگ‌های آن دارای سه برگچه و هر برگچه بیضی شکل با رنگ سبز تیره و نوک تیز است.

وی افزود: گل‌های آن درشت، آبی متمایل به بنفش یا زرد مجتمع به صورت خوشه‌های دراز است، دانه آن داخل میوه به صورت لوبیایی شکل بوده و وقتی تازه است طبیعت آن گرم و تر بوده و پس از خشک شدن طبیعت آن گرم و خشک می‌شود.

این متخصص طب سنتی تصریح کرد: مواد مؤثر آن حاوی پروتئین، ساپونین، اسید فسفریک، ترکیبات شبه استروژنی و انواع ویتامین‌ها در آن وجود دارد، مقدار ویتامین C آن چهار برابر لیموترش و دو برابر جعفری است.

وی ادامه داد: ۳۰ گرم یونجه خشک را در یک لیتر آب می‌جوشانند تا وقتی که حجم مایع به نصف مقدار اولیه برسد، سپس آن را صاف کرده و با افزودن ۹۰۰ گرم شکر به صورت شربت در می‌آورند، مقدار مصرف شربت برای اطفال ۲۰۰ گرم در روز است.

یوسفیان اضافه کرد: شربت یونجه تقویت‌کننده عمومی بدن، اشتهاآور، چاق‌کننده، مناسب برای رشد کودکان، شیرافزا، نرم‌کننده سینه، کاهنده کلسترول و برطرف‌کننده مشکلات مربوط به قاعدگی و یائسگی است؛ برای داشتن حداکثر خواص بهتر است قبل از گلدهی جمع‌آوری شود.

وی با اشاره به موارد منع مصرف و احتیاط گیاه یونجه ادامه داد: به علت وجود ساپونین به طور حتم گیاه به صورت خشک شده استفاده شود، زیرا گیاه تازه در معده تخمیر شده و ایجاد گاز و نفخ می‌کند.

این متخصص طب سنتی با اشاره به مصرف گیاه یونجه در دوران بارداری خاطرنشان کرد: مصرف این گیاه در دوران بارداری ممنوع است، همچنین با توجه به مقادیر زیاد ویتامین K در این گیاه اثر وارفارین ممکن است کاهش یابد و تداخل دارویی ایجاد کند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر:

  • علیرضابلوکی
    0

    مدتی است کوش صدامیدهدآیاداروی برای مشکل کوش بیدامشود همه دکترهارفتم خیلی هم دورافتاده کردم ولی صداهوادرکوشم کم نمشود