اطلاعیه مهم برای گواهینامه رانندگی | اضافه شدن قانون جدید برای گواهینامه رانندگی
رئیس پلیس راهور فراجا با بیان اینکه لازم است در فرایند صدور گواهینامه سختگیری بیشتری انجام شود، گفت: آزمونهایی همچون شخصیتشناسی به دیگر آزمونهای دریافت گواهینامه اضافه شود.
سردار تیمور حسینی درباره اقدام پلیس برای افزایش سطح استاندارد دریافت گواهینامه اظهار داشت: در همه دنیا فرایند دریافت گواهینامه نسبتاً سخت و پیچیده است؛ در حالی که در ایران سعی بر آسانسازی این فرایند داشتهایم.
وی خاطرنشان کرد: گواهینامه مجوزی است که به شخص اجازه میدهد کنترل و هدایت یک وسیله نقلیه را بر عهده گیرد و این مسئولیت به طور مستقیم با سلامت و جان مردم ارتباط دارد؛ از اینرو مهارت لازم برای کنترل و هدایت آن وسیله نقلیه بسیار مهم است و اشراف به قوانین و مقررات نسبت به هدایت وسیله نقلیه نیز موضوع حیاتی محسوب میشود.
رئیس پلیس راهور فراجا ادامه داد: در زمان صدور گواهینامه علاوه بر تکیه به مولفههای آموزشی، باید در آزمونها دقت و حساسیت لازم و سختگیری نیز در نظر گرفته شود که در کاهش بسیاری از تخلفات و حوادث رانندگی موثر خواهد بود.
سردار حسینی یادآور شد: در گذشته موضوعی مبنی بر اختیاری شدن آموزش مطرح شد که کاملاً اشتباه بود زیرا فرد موظف است برای رعایت صحیح قوانین و مدیریت وسیله نقلیه در کلاسهای آموزشی که پیشبینی شده است شرکت کند تا میزان خطا در رانندگی به حداقل برسد.
به گفته این مقام انتظامی، حتما باید در محتواهای آموزشی تغییرات جدی ایجاد شود و باید آزمونها را مقداری از کلیشه بودن خارج کرد و آزمونهای دیگری در کنار آزمونهای متداول قرار داد.رئیس پلیس راهور فراجا بار دیگر قانونمندی در رانندگی را مولفه حیاتی در تامین امنیت مردم دانست و تاکید کرد: یکی از این آزمونها باید آزمون شخصیت شناسی و روانی باشد تا افراد از لحاظ روحی و روانی و شخصیتی مورد ارزیابی قرار گیرند.
سرهنگ محمد صادقی گفت: والدینی که خودرو یا موتورسیکلت خود را در اختیار فرزندان زیر ۱۸ سال فاقد گواهینامه قرار دهند، بعنوان معاون در جرم رانندگی بدون گواهینامه در محاکم قضائی تعقیب و مجازات میشوند.
وی افزود: براساس ماده ۷۲۳ قانون مجازات اسلامی در بخش تعزیرات، اگر فردی بدون گواهینامه رانندگی پشت فرمان قرار بگیرد و رانندگی نماید، ضمن اینکه خودش مسئول است و مجازات میشود، افرادی که خودرو یا موتورسیکلت را در اختیار آن فرد قرار میدهند نیز بعنوان معاونت در جرم، رانندگی بدون پروانه، در محاکم قضائی تعقیب و مجازات میشوند.
رئیس پلیس راهور بوشهر اضافه کرد: بنابراین والدین توجه داشته باشند خودرو یا موتورسیکلت خود را به هیچ عنوان در اختیار فرزندان یا افراد فاقد گواهینامه قرار ندهند.
سرهنگ حسینولی تویسرکانی رئیس پلیس ترافیک شهری راهور فراجا اظهار کرد: تجزیه و تحلیلهای فنی نشان میدهد که عدم توجه به جلو یکی از مهمترین علل وقوع تصادفات است که حدود ۴۴ درصد از علل وقوع تصادفات درونشهری را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: استفاده از تلفن همراه حین رانندگی یکی از عمدهترین عوامل حواسپرتی و عدم توجه به جلو به شمار میآید که منجر به افزایش شدت تصادفات میشود و در همین راستا، طرح برخورد جدی با این تخلف در دستور کار قرار گرفته است.
رئیس پلیس ترافیک شهری راهور فراجا از آغاز اجرای طرح ویژه برخورد با تخلفات استفاده از تلفن همراه حین رانندگی و عدم استفاده از کمربند ایمنی در سراسر کشور به مدت ۴۸ ساعت خبر داد.
وی افزود: تصادفات ناشی از حواسپرتی و عدم توجه به جلو معمولا برخوردهای ناگهانی و شدیدتری به دنبال دارند و در صورت عدم استفاده از کمربند ایمنی، شدت جراحات نیز به مراتب بیشتر خواهد بود. به همین دلیل، برخورد با تخلفات عدم استفاده از کمربند ایمنی نیز در این طرح در نظر گرفته شده است.
سرهنگ تویسرکانی از تمام رانندگان درخواست کرد از استفاده تلفن همراه حین رانندگی خودداری کرده و همیشه کمربند ایمنی خود و سرنشینان را بسته نگه دارند تا از وقوع حوادث ناگوار جلوگیری شود.
وی گفت: این طرح از امروز در سراسر کشور اجرا میشود و تا فردا ادامه خواهد داشت.
سردار سید تیمور حسینی رئیس پلیس راهور فراجا در گفتگو با خبرنگار مهر از اجرای طرح برای کنترل وضعیت معاینه فنی خودروها خبر داد و گفت: خودروهای فاقد معاینه فنی سهم قابلتوجهی در آلودگی هوا دارند و برخورد با این تخلفات یکی از اولویتهای اصلی ما است. به همین منظور بهزودی طرحی اجرایی خواهد شد که بر اساس آن، سیستمی هوشمند در زمان جریمه هر وسیله نقلیه، به صورت خودکار وضعیت معاینه فنی آن را بررسی میکند.
وی افزود: اگر خودرو فاقد معاینه فنی باشد یا نیاز به آن داشته باشد، علاوه بر جریمه اولیه (تخلف)، جریمهای جداگانه برای نقص معاینه فنی نیز اعمال خواهد شد. هدف از این اقدام، تشویق شهروندان به رعایت قوانین و دریافت بهموقع معاینه فنی است.
رئیس پلیس راهور فراجا تأکید کرد: این طرح در راستای کاهش آلودگی هوا و اجرای قانون هوای پاک به مرحله اجرا در آمده است. از تمام رانندگان درخواست میشود تا هرچه سریعتر نسبت به دریافت معاینه فنی خودروی خود اقدام کنند و با پلیس در بهبود کیفیت هوا همکاری داشته باشند.
بیمه مرکزی در بخشنامه ای به شرکت های بیمه ابلاغ کرد که جرایم بیمه شخص ثالث وسایل نقلیه موتوری به مناسبت روز بیمه بخشیده شود.
براین اساس در این بخشنامه آمده است که جرایم بیمه شخص ثالث برای موتورسیکلت ها و ماشین آلات کشاورزی از روز سه شنبه مورخ 13 آذرماه تا پایان روز چهارشنبه مورخ 12 دی ماه به مدت 30 روز و برای سایر وسایل نقلیه زمینی وریلی از روز سه شنبه 13 آذرماه تا پایان روز پنج شنبه 22 آذرماه به مدت 10 روز مورد بخشودگی قرار گرفته است.
گفتنی است، شرکت های بیمه مکلفند در بازه زمانی تعیین شده از دریافت جریمه حق بیمه از فاقدین بیمه نامه شخص ثالث خودداری کنند و بخشودگی مذکور در مورد کلیه وسایل نقلیه مشمول این بخشنامه، صرفا در صورت خرید بیمه نامه شخص ثالث و حوادث راننده با مدت اعتبار یکساله قابل اعمال است.
سرهنگ فیروز کشیر با اشاره به ماده ۱۶۹ آیین نامه راهنمایی و رانندگی گفت: آیا میدانستید تردد موتورسیکلت، دوچرخه، موتورگازی و... در روز های بارانی و در معابر لغزنده ممنوع است؟
وی افزود: ماده ۱۶۹ آیین نامه راهنمایی رانندگی به صراحت قید میکند که در روزهای بارانی تردد موتورسیکلت و دوچرخه، موتورگازی و وسایل نقلیه ای که از ایمنی کمتری برخوردار هستند و هیچگونه تکیه گاهی ندارند در معابر لغزنده ممنوع است و اگر در این مواقع تردد باعث تصادف شود مقصر اصلی حادثه خود راکبان موتورسیکلت و دوچرخه ها هستند و بیمه هیچ حمایتی از آنها نخواهد کرد.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: زمانی که بارش باران و برف در شهر داریم، جنس تصادفات رانندگی نیز متفاوتتر از دیگر روزها میشود؛ معمولا در شش ماهه دوم سال حوادث رانندگی متفاوت از نیمه اول سال رخ میدهد و این موضوع به این دلیل است که هنگام بارندگی، اصطکاک بین لاستیک خودرو و سطح معابر کاهش مییابد و کنترل خودرو سختتر میشود. این شرایط بویژه در پیچها و مسیرهای سراشیبی خطرناکتر است؛ زیرا با کاهش اصطکاک احتمال سر خوردن خودرو افزایش مییابد. به طور مثال بزرگراههای شمال به جنوب به دلیل جغرافیای شهری پایتخت مانند بزرگراه امام علی (ع)، یادگار امام (ره) و بزرگراه شهید باکری، شهید صیاد شیرازی و غیره جزو معابری هستند که در روزهای بارندگی و لغزندگی معابر در صورت سرعت بالای رانندگان و عدم توانایی در کنترل وسایل نقلیه و در صورت نقص سیستم فنی ترمز، محلی برای تصادفات سهمگین و جبرانناپذیر هستند.
کشیر گفت: در شرایط بارندگی و بحث لغزنده بودن راه، راننده باید مهارت لازم در رانندگی را داشته باشد و بتواند وسیله نقلیه خود را کنترل کند؛ درخواست ما از شهروندان این است که با رعایت سرعت مطمئنه، رعایت فاصله طولی مناسب و توجه کافی به جلو حرکت کنند تا بتوانند در صورت نیاز به موقع ترمز کنند و از برخورد احتمالی جلوگیری کرده و از وقوع تصادفات زنجیرهای در معابر بزرگراهی پیشگیری کنند.
وی افزود: اطمینان حاصل کردن از عملکرد صحیح برفپاککنها و چراغها بسیار حائز اهمیت است؛ زیرا هنگام بارندگی و کاهش دید، روشن بودن چراغها و کارکرد مناسب برفپاککنها میتواند نقش مؤثری در افزایش دید و ایمنی رانندگی داشته باشد.
معاون فرهنگی و اجتماعی پلیس راهور تهران بزرگ ادامه داد: رانندگان باید پیش از شروع به حرکت از سالم بودن چراغهای جلو و عقب خودرو و همچنین برفپاککنها و سیستم گرمایشی خودروی خود مطمئن شوند تا بتوانند با دید کافی و اطمینان بیشتری در شرایط جوی نامساعد رانندگی کنند.