فوری/ عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی 14 میلیون تومان شد | خبر مهم مدیرعامل تامین اجتماعی برای حقوق بگیران و بازنشستگان

«یدالله فرجی» بازنشسته کارگری و رئیس سازبق شورای اسلامی شرکت جنرال استیل،در لزوم پرداخت عیدی کارگری به بازنشستگان گفت: کارگران وقتی بازنشست می‌شوند، با همان مناسبات تامین اجتماعی بازنشست می‌شوند و باید عیدی کارگری بگیرند.

کدخبر : 26103
سایت سرگرمی روز :

عیدی بازنشستگان در سال ۱۴۰۳ دقیقا چقدر است؟

بازنشستگان در هفته‌های پایانی سال از دولت عیدی می‌گیرند. مبلغ این عیدی که به‌عنوان هدیه ایام نوروز به بازنشستگان اعطا می‌شود، در هیئت وزیران تعیین می‌شود و هدف از پرداخت آن تسهیل شرایط معیشتی بازنشستگان در ایام نوروز است.

مبلغ عیدی بازنشستگان همواره مورد بحث است. در سال‌های اخیر بازنشستگان نسبت به میزان عیدی دریافتی خود معترض بوده‌اند و معتقد هستند که باید به اندازه حقوق ماهانه خود یا دو برابر آن عیدی دریافت کنند. با این حال آنچه که در واقعیت اتفاق می‌افتد با میزان مطالبات بازنشستگان تفاوت بسیار دارد. 

در ادامه به چند سوال مهم در خصوص عیدی بازنشستگان پاسخ خواهیم داد.

عیدی تمامی بازنشستگان اعم از تامین اجتماعی، کشوری و لشکری در جلسه هیئت وزیران که هر سال معمولاً در اواسط بهمن‌ماه برگزار می‌شود تعیین و مبلغ عیدی پس از ابلاغ به حساب بازنشستگان واریز می‌شود. مبلغ عیدی بازنشستگان به اندازه عیدی کارمندان دولت است. سال گذشته مبلغ عیدی بازنشستگان در تاریخ ۱۵ بهمن اعلام شد و احتمالاً در سال جاری نیز مبلغ عیدی در بهمن‌ماه تعیین شود.

در سال ۱۴۰۲ عیدی بازنشستگان به ازای هر نفر ۲ میلیون و ۵۰۰ هزار تومان و به ازای همسر ۷۰۰ هزار تومان و به ازای هر فرزند تحت تکفل ۳۰۰ هزار اعلام و واریز شد. با توجه به اینکه حداقل حقوق بازنشستگان در سال جاری ۳۵ درصد افزایش یافته، این انتظار وجود دارد که مبلغ عیدی بازنشستگان نیز حداقل ۳۵ درصد بیشتر از سال قبل باشد و در صورت اعمال چنین تغییری، عیدی بازنشستگان دارای همسر و فرزند به بیش از ۵ میلیون تومان خواهد رسید. این مبلغ حدود نصف متوسط حقوق ماهانه بازنشستگان تامین اجتماعی است.

در سال ۱۴۰۲ عیدی بازنشستگان کشوری در روز ۲۰ بهمن و قبل از واریز حقوق بهمن‌ماه به حساب آنان واریز شد و واریز عیدی بازنشستگان تامین اجتماعی تا هفته نخست اسفندماه به تعویق افتاد. در سال‌های پیش از آن نیز عیدی بازنشستگان در اواخر بهمن یا در ماه اسفند واریز شده بود و به نظر می‌رسد امسال نیز بازنشستگان برای دریافت عیدی سال ۱۴۰۳ حداقل تا بهمن‌ماه باید منتظر بمانند.

عیدی به بازنشستگان دستگاه‌های دولتی، تأمین اجتماعی و سایر نهادهای مشابه که حقوق بازنشستگی دریافت می‌کنند، پرداخت می‌شود. به طور کلی تمامی بازنشستگان عیدی دریافت می‌کنند و فقط زمان و مبلغ واریزی متفاوت خواهد بود.

عیدیِ دوبرابر حقوق، حق مسلم بازنشستگان تامین اجتماعی‌ست؛ متاسفانه کارگران بازنشسته را در زمینه عیدی با کارمندان یکی می‌کنند و همان عیدی کارمندی به آن‌ها پرداخت می‌شود.

به گفته وی، عیدیِ دوبرابر حقوق، حق مسلم بازنشستگان تامین اجتماعی‌ست؛ متاسفانه کارگران بازنشسته را در زمینه عیدی با کارمندان یکی می‌کنند و همان عیدی کارمندی به آن‌ها پرداخت می‌شود.

فرجی با بیان اینکه انتصاب سالاری به عنوان مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی را به فال نیک می‌گیریم؛ اضافه کرد: آقای سالاری، مگر مزایایی که کارمندان شاغل و بازنشسته می‌گیرند، به بازنشستگان کارگری هم می‌پردازید؟! یک بام و دو هوا که نمی‌شود؛ یا عیدی ما را «کارگری» بپردازید یا اگر عیدی کارمندی می‌دهید، مزایای کارمندان را هم به ما بپردازید.

وی با تاکید بر اینکه همین دست اقدامات دولت موجب نارضایتی کارگران بازنشسته شده؛ تصریح کرد: اعضای هیات دولت که یک روز در کارخانه‌ها و کارگاه‌ها کار نکرده‌اند، برای سرنوشت بازنشستگان تصمیم می‌گیرند؛ باید به آن‌ها گفت به جای این تصمیمات غیرقانونی، بدهی خود به تامین اجتماعی را بپردازید؛ بیش از ۶۰ هزار میلیارد تومان اعتبار برای متناسب‌سازی بازنشستگان کشوری و لشگری از بودجه و از مالیات و دسترنج ما کنار می‌گذارند اما بدهی هزار همتی تامین اجتماعی را پرداخت نمی‌کنند! ما که از بودجه دولت پولی نخواستیم، مطالبات ما را بپردازند تا تامین اجتماعی دستش باز باشد و بتواند عیدی و حقوق بازنشستگان را افزایش دهد.

رئیس سابق شورای اسلامی کار شرکت جنرال استیل، افزود: هزار تومان پول به تامین اجتماعی نمی‌دهند فقط از خزانه این صندوق برداشت می‌کنند؛ تامین اجتماعی حیاط خلوت دولت‌ها شده، از دولت خاتمی و احمدی‌نژاد گرفته تا امروز، دست همه دولت‌ها در جیب تامین اجتماعی بوده است.

به اعتقاد فرجی، دولت جدید نیز اقدامی برای بهبود وضعیت تامین اجتماعی و مستمری‌بگیران آن صورت نداده؛ تمام تمرکزشان بر ای گران‌تر کردن همه چیز است و مدام مدعی می‌شوند بنزین در ایران خیلی ارزان است و باید گران شود.

او با تاکید بر اینکه تمام کالاهای اساسی و مصرفی در دو سال اخیر به شدت گران شده‌اند؛ اضافه کرد: امروز برخی خانواده‌ محتاج نان خالی هستند؛ در کشوری با ثروت‌های کلان از نفت و معادن و کشاورزی گرفته تا امکانات گردشگری، چرا برخی خانواده‌ها باید در فقر باشند؟

مدیر عامل سازمان تأمین اجتماعی در نشست مدیران هسته‌های گزینش استان‌های این سازمان که همزمان با فرارسیدن ایام تأسیس گزینش برگزار شد، گفت: با جدیت و با سازِکار فنی و استفاده از متخصصان و مراکز ارزیابی، نه تنها در سطح ستاد بلکه در شعب و مراکز درمانی، در جهت استعدادیابی در درون سازمان گام برمی‌داریم. ابتدا باید استعدادهای سازمان را شناسایی کرده و مورد توجه قرار دهیم و در گام دوم برای ورود افراد جدید به تأمین اجتماعی نیز از بین نخبگان، نخبه‌ترین‌ها را انتخاب کنیم تا به جامعه افراد تحت پوشش سازمان خدمت کنند. لذا درنظر داریم در تعامل با بنیاد نخبگان و دانشگاه‌ها، رتبه‌های خوب از دانشگاه‌های برتر را فراخوان و در فرآیندی عادلانه بهترین‌ها را انتخاب کنیم.

به گزارش روابط عمومی سازمان تأمین اجتماعی، مصطفی سالاری در این نشست گفت: تصمیم‌گیری درباره افراد بسیار دشوار است؛ خصوصا اگر بخواهیم گذشته افراد را ملاک تشخیص رفتار آن‌ها در آینده قرار دهیم. از این رو گزینش کار مهمی است؛ زیرا مشاغل در زندگی افراد بسیار تاثیرگذارند و از این جهت تصمیم موثر بر شغل افراد بر زندگی آنها نیز موثر است. به لطف خدا همکاران ما در بخش گزینش به خوبی از پس وظایف و مسئولیت‌های خود برآمده‌اند. این که هسته گزینش سازمان تأمین اجتماعی در سال‌های مختلف و به عناوین مختلف در میان 40 دستگاه کشور مقام نخست را کسب می‌کند، نشان دهنده احساس مسئولیت همکاران شاغل در این بخش بسیار مهم است که به خوبی و دقت کار کرده و این توفیقات را کسب کرده‌اند و از این حیث از تمامی همکاران شاغل در بخش گزینش تشکر و قدردانی می‌کنم.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی با تأکید بر ضرورت توجه به ارائه خدمت مطلوب و صادقانه به ذی‌نفعان این سازمان گفت: یکی از بهترین ملاک‌های تشخیص رفتار افراد در ادارات این است که ببینیم آیا کار مراجعه‌کنندگان به خوبی انجام می‌شود یا خیر. پایبندی افراد به اصول در حسن انجام کار آن‌ها مشخص می‌شود. تقوا باید خودش را در کیفیت ساعات حضور در محل کار، حسن انجام وظیفه و پایبندی به آداب اخلاقی در مواجهه با مردم نشان دهد و لذا باید از همکارانی استفاده شود که تا حد ممکن امین، سالم، درست و منصف باشند.

سالاری با اشاره به بخشی از طرح‌های دوره پیشین مدیریت خود در سازمان تأمین اجتماعی گفت: در این دوره نیز مهم‌ترین کارهای تحول‌آفرین را در معاونت‌ها و بخش‌های مختلف سازمان تعریف کرده‌ایم که پس از ادغام و تفکیک طرح‌ها، با خرد جمعی نهایتاً به 20 عنوان طرح راهبردی رسیدیم. برای هر کدام از این طرح‌ها یک مدیر و برای هماهنگی مجموعه طرح‌ها نیز مدیر دیگری تعیین کرده‌ایم تا ان‌شالله به سمت تحول حرکت کرده و با همین منابع موجود خدمات بهتری به بیمه شدگان ارائه کنیم. ان‌شالله سازمان تأمین اجتماعی پس از اجرای این 20 طرح، سازمانی بسیار متفاوت با امروز خواهد بود و بخشی از این طرح‌ها مثل موضوع شایسته‌سالاری به نحوی با کار همکاران ما در هسته‌های گزینش مرتبط است.

وی افزود: شیوه جذب نیرو در تأمین اجتماعی باید اصلاح شود تا حتماً مدیران تأمین اجتماعی، طی فرآیندی حساب شده انتخاب و گزینش شوند. به این منظور، باید افراد مناسب شناسایی شوند نه این که فقط از میان افرادی که می‌شناسیم انتخاب کنیم. انتخاب مبتنی بر شایسته‌سالاری باعث می‌شود تا افراد نسبت به سیستم احساس دِین کنند نه نسبت به اشخاص و به این ترتیب تشویق می‌شوند که برای تأمین اجتماعی کار کنند. بر این اساس دیگران هم مشاهده می‌کنند که با کارِ بهتر می‌توان ارتقا پیدا کرد نه با توسل به افراد.

مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی در خصوص راهبرد شایسته‌سالاری و استفاده از نیروی انسانی گفت: با جدیت و با سازِکار فنی و استفاده از متخصصان و مراکز ارزیابی، نه تنها در سطح ستاد بلکه در شعب و مراکز درمانی در جهت استعدادیابی در درون سازمان گام برمی‌داریم. ابتدا باید استعدادهای سازمان را شناسایی کرده و مورد توجه قرار دهیم و در مرحله دوم برای ورود افراد جدید به تأمین اجتماعی نیز از بین نخبگان، نخبه‌ترین‌ها را انتخاب کنیم تا به جامعه افراد تحت پوشش سازمان خدمت کنند. لذا درنظر داریم در تعامل با بنیاد نخبگان و دانشگاه‌ها، رتبه‌های خوب از دانشگاه‌های برتر را فراخوان و در فرآیندی عادلانه بهترین‌ها را انتخاب کنیم.

وی افزود: کسی که بر اساس شایستگی خود وارد سازمان شود نه با معرفی اشخاص و یا فشارهای بیرونی، به سازمان و استانداردهای آن احترام می‌گذارد و خود را مدیون آن می‌داند. هسته‌های گزینش می‌توانند در این بخش کمک کنند تا افراد نخبه، سهل‌تر و با سختگیری کمتری به تأمین اجتماعی وارد شوند که البته چارچوب‌های لازم در این خصوص تدوین شده و به زودی اجرا می‌شوند. بعد از این هم باید سراغ شرکت‌های تأمین اجتماعی مانند شستا برویم و برای آن‌ها نیز نیروی نخبه جذب کنیم. شرکت‌ها دارایی جامعه کارگری هستند و اگر افراد بهتری جذب آن‌ها شوند، بازدهی آن‌ها افزایش می‌یابد. ان‌شالله بتوانیم همه این برنامه‌ها را که محصول خرد جمعی است، در کنار هم اجرا کنیم؛ چه موظفیم عملکرد بهتری در قبال جامعه کارگری داشته باشیم. از این جهت باید بهترین‌ها را جذب کنیم تا بتوانیم بهتر کار کنیم و هسته‌های گزینش یار و مددکار ما در این جهت خواهند بود.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: