آغاز ثبتنام جدید زمین رایگان دولتی در saman.mrud.ir | واگذاری زمین رایگان دولت پزشکیان به این خانوارها

دبیر شورای مسکن سیستان و بلوچستان گفت: در راستای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت تکلیف وزارت راه و شهرسازی تخصیص زمین رایگان به مشمولان طرح است که برای تسریع در اجرای این طرح تاکنون زمین برای ساخت پنج هزار و ۴۸ واحد در سراسر استان تامین شده است.

کدخبر : 26508
سایت سرگرمی روز :

مهدی پارسی با بیان اینکه در سیستان و بلوچستان شهرهای زابل، هامون، نیمروز، میرجاوه، قصرقند و فنوج مشمول جوانی جمعیت می‌شوند، ادامه داد: به‌ استناد ماده سه قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت چنانچه فرزند سوم خانواده‌های متقاضی از تاریخ ۲۴ مهر ۱۴۰۰ به‌ بعد متولد شده باشد و فرم «ج» آنها قرمز باشد به‌منظور مشوق فرم «ج» متقاضی سبز خواهد شد.

وی ادامه داد: در این راستا تاکنون زمین رایگان به هزار و ۶۱۵ خانواده مشمول قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت استان واگذار شده است و این روند همچنان ادامه دارد.

دبیر شورای مسکن استان سیستان و بلوچستان گفت: بر این اساس متقاضیان می‌توانند برای ثبت‌نام در این طرح به سامانه جامع طرح‌های حمایتی مسکن به نشانی saman.mrud.ir مراجعه کنند.

پارس خاطرنشان کرد: متقاضیان قانون جوانی جمعیت علاوه بر دریافت زمین رایگان، برای ساخت آن نیز می‌توانند از تسهیلات پرداختی نهضت ملی مسکن استفاده کنند.

یک نماینده مجلس اعلام کرد که بر اساس گزارش‌های دیوان محاسبات، ۱۴ بانک از اجرای تعهدات خود سر باز زده‌اند. در این راستا، کمیسیون عمران اقدام به مکاتبه با سازمان امور مالیاتی کرده و فرصت‌های لازم برای رفع این مسئله را در اختیار بانک‌ها قرار داده است.

ابراهیم نجفی، نایب‌رئیس کمیسیون عمران مجلس، تأکید کرد که برای موفقیت وزارت راه و شهرسازی در حوزه مسکن، همکاری و حمایت بانک‌ها یک ضرورت اساسی است. وی خاطرنشان کرد که طبق قانون، بانک‌ها موظف بودند در سال نخست اجرای این قانون، مبلغ ۳۶۰ هزار میلیارد تومان به پروژه‌های مرتبط با مسکن اختصاص دهند.

با این حال، نجفی با استناد به گزارش‌های دیوان محاسبات اعلام کرد که ۱۴ بانک از اجرای این تعهد سر باز زده‌اند و تاکنون منابع لازم را تأمین نکرده‌اند. وی افزود که کمیسیون عمران برای رفع این مشکل، مکاتباتی با سازمان امور مالیاتی انجام داده و فرصت‌هایی به بانک‌ها داده شده تا نسبت به انجام وظایف قانونی خود اقدام کنند.

نجفی در پایان تأکید کرد که نظارت دقیق‌تر بر عملکرد بانک‌ها و اجرای قوانین حمایتی در حوزه مسکن، گامی ضروری برای حل بحران مسکن و پیشبرد طرح‌های ملی در این بخش است.

دستگاه‌های اجرایی موظفند اراضی خود را به صورت رایگان در اختیار وزارت راه و شهرسازی و بنیاد مسکن قرار دهند. در برنامه هفتم توسعه نیز تأکید شده است که در صورت عدم همکاری دستگاه‌ها، ظرفیت مشارکت بخش خصوصی مورد استفاده قرار گیرد و اگر وزارت نیرو بتواند زیرساخت‌های لازم را برای زمین‌های تخصیصی تامین کند و روند اجرای قوانین تسهیل شود، شاهد تحولات مثبت‌تری در حوزه مسکن خواهیم بود.

نمایندگان مجلس شورای اسلامی وزارت راه و شهرسازی را مکلف کردند تا از هر گردشگر خارجی که از مبادی هوایی خارج از کشور وارد مشهد مقدس و سایر مقاصد گردشگری می‌شود، ۲۵۰ هزار تومان اخذ کند.

این وجوه، تا سقف پنج هزار میلیارد (۵.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰.۰۰۰) ریال، به‌عنوان کمک به صندوق‌های رفاه دانشجویان اختصاص می‌یابد تا منابع مالی این صندوق‌ها افزایش یابد. این منابع بر اساس اساسنامه مصوب، صرف پرداخت وام شهریه به دانشجویان دانشگاه‌های دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی، و جهاد دانشگاهی می‌شود.

همچنین، سایر پرداخت‌های رفاهی دانشجویی، هزینه‌های مازاد تحصیلی دانشجویان تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی (ره) و سازمان بهزیستی کشور، ایثارگران و فرزندان آن‌ها، دانشجویان نخبه مورد تأیید بنیاد ملی نخبگان، و افراد فاقد پوشش نهادی به تشخیص کمیته امداد و سازمان بهزیستی نیز مشمول این منابع خواهند بود. اقساط وام‌های مددجویان کمیته امداد و سازمان بهزیستی پس از فراغت از تحصیل و شروع به کار آنان پرداخت خواهد شد.

در راستای اجرای بندهای «ب» و «ث» ماده (۷۶) قانون برنامه هفتم پیشرفت و با هدف ارتقای اخلاق و فرهنگ اسلامی، ترویج فرهنگ ایثار و شهادت، حمایت از تحکیم خانواده و جمعیت، و شکوفایی استعدادهای بانوان، اقدامات زیر صورت می‌گیرد:

در جزء یک ارجاعی بند مذکور، مقرر شده است که شرکت‌های دولتی، بانک‌ها، و مؤسسات انتفاعی وابسته به دولت، که طبق حسابرسی سال ۱۴۰۲ زیان‌ده نبوده‌اند، مکلفند حداقل یک درصد (۱%) از اعتبار هزینه‌های جزء (۱) جدول مصارف پیوست شماره (۳) خود را به فعالیت‌ها و تولیدات فرهنگی اختصاص دهند. این تخصیص باید بر اساس آیین‌نامه‌ای که با رعایت مفاد بند «ب» ماده (۷۶) قانون برنامه هفتم توسط کارگروه مربوطه تدوین می‌شود، صورت گیرد.

۲- در مورد شرکت‌های مشمول جزء (۱) این بند، در صورت استنکاف دستگاه‌های ذی‌ربط، خزانه‌داری کل کشور موظف است هر سه‌ماه از سرجمع اعتبارات ذکرشده برداشت کرده و آن را به ردیف درآمد-هزینه مربوطه واریز کند. همچنین، در خصوص شرکت‌های بورسی، سازمان بورس و اوراق بهادار بر اجرای جزء (۱) این بند نظارت خواهد داشت. همه شرکت‌های مشمول نیز باید عملکرد این بند را در صورت‌های مالی خود منعکس کنند.

در بند الحاقی ۲ تبصره ۸ نیز آمده است که کلیه واحدهای آموزشی دولتی وزارت آموزش و پرورش و دانشگاه‌های وابسته، از پرداخت هزینه‌های آب، برق، و گاز تا سقف الگوی مصرف معاف خواهند بود. این الگوی مصرف باید طی دستورالعملی که توسط وزارتخانه‌های نفت و نیرو، با همکاری وزارت آموزش و پرورش و سازمان برنامه و بودجه کشور تهیه و حداکثر تا دو ماه پس از لازم‌الاجرا شدن این قانون ابلاغ می‌شود، تعیین گردد.

همچنین، نمایندگان تصویب کردند که به‌منظور حمایت از خانواده و تحقق جوانی جمعیت، وزارت راه و شهرسازی مکلف است در سال ۱۴۰۴ در شهرها و بنیاد مسکن انقلاب اسلامی در روستاها، یک قطعه زمین به‌صورت رایگان و بر اساس شرایط قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت، به خانواده‌های دارای چهار فرزند و بیشتر زیر 20 سال اختصاص دهد. این زمین‌ها باید در روستاها یا شهرهای زیر 500 هزار نفر جمعیت تأمین شوند. حکم قانون ساماندهی و حمایت از تولید و عرضه مسکن و آیین‌نامه اجرایی آن شامل افراد موضوع این بند نمی‌شود.

وزارت راه و شهرسازی باید هر سه‌ماه یک‌بار گزارش تفصیلی عملکرد این بند را به کمیسیون‌های اجتماعی، عمران و فرهنگی مجلس شورای اسلامی ارائه کند.

همچنین مقرر شد که وزارت راه و شهرسازی از هر گردشگر خارجی که از مبادی هوایی وارد مشهد مقدس یا دیگر مقاصد گردشگری می‌شود، مبلغ 2 میلیون و پانصد هزار (۲.۵۰۰.۰۰۰) ریال (یا معادل ارزی آن) دریافت کرده و به ردیف مربوطه واریز کند. درآمدهای حاصل از این بند باید برای خدمت‌رسانی به زائران ثامن‌الحجج (ع) و ارتقای زیرساخت‌های زیارت و گردشگری هزینه شود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: