با این ترفندی که کمتر کسی میدونه تخم مرغ رو بدون شکستن آب پژ کن
در این مطلب به موضوع نحوه صحیح پخت تخم مرغ آب پز پرداخته ایم.
پختن تخم مرغ شاید ساده ترین نوع آشپزی باشد اما در عین سادگی پختن تخم مرغ هم می تواند فوت و فن های مخصوص به خود را داشته باشد.
تخم مرغ آب پز
برای جلوگیری از ترکیدن تخم مرغ موقی ابپز کردن چند قطره سرکه به اب ان اضافه کنید یا اینکه در حین پخت تخم مرغ ترک برداشت چند قطره سرکه یا کمی نمک روی شکاف ان بریزید سریع بسته واز نشت سفیده خام تخم مرغ به بیرون جلوگیری میکند بعد از ابپز شدن مزه سرکه نمیگیرد اصلا سرکه وارد تخممرغ نمیشه
بد نیست بدانید چگونه تخم مرغ آب پز درست کنیم
برای تهیه تخم مرغ آب پز تخم مرغهای سرد شده در یخچال را در یک شیر جوش قرار دهید. سپس روی آن را با آب بپوشانید. اکنون شیر جوش را روی حرارت ملایم قرار دهید. زمانی که آب نزدیک به جوشیدن بود ، شعله را کم کنید تا به حالت جوشیدن ملایم برسد. در این حالت بگذارید تخم مرغ ۱۰ دقیقه به آرامی بجوشد. اکنون آن را از شعله بردارید و آب جوش را خالی کنید. حالا روی تخم مرغها را با آب سرد پر کنید و بگذارید بماند تا پوست تخم مرغ خنک شود و بتوانید به راحتی آن را پوست بکنید. این شیوه طبخ تخم مرغ یک زرده کاملا پخته و خوشمزه را در اختیار شما قرار میدهد.
سعی کنید تخم مرغهایتان را با آب جوش نپزید
تخم مرغ آب پز در واقع یک نام بی مسما است. در حقیقت شما هرگز نباید تخم مرغها را با آب کاملا جوش بپزید. بلکه باید آن ها را با شعله ملایم بپزید. اولین دلیل آن این است که جوش آوردن آب سبب تکانهای شدید تخم مرغ و ضربه خوردن به بدنههای شیرجوش میشود که در بسیاری مواقع به شکستن تخم مرغها و بیرون زدن سفیدهها منجر میشود.
دلیل بعدی آن ماسیده شدن یا دلمه شدن پروتئین موجود در سفیدههای تخم مرغ در دمایی بسیار پایین تر از حد انتظار شماست. در واقع پروتئینهای موجود در سفیده تخم مرغ در دمای ۱۴۰ تا ۱۹۰ درجه فارنهایت ماسیده میشوند و این در حالی است که آب در ۲۱۲ درجه فارنهایت میجوشد.
با این وجود که زردههای تخم مرغ در دمای بالا به طور کامل میبندند اما سفیدهها اگر گرمای زیاد ببینند حالت لاستیکی به خود میگیرند. با این تفاسیر بهتر است برای آب پز کردن تخم مرغ ابتدا آن را در آب سرد قرار دهید تا آرام آرام با افزوده شدن حرارت دمای مورد نظر برسند. فراموش نکنید که دمای آب از ۱۸۰ تا ۱۹۰ درجه فارنهایت بالاتر نرود تا از این موارد جلوگیری شود.
روش صحیح پوست کردن تخم مرغ
وقتی صحبت از تغذیه سالم به میان باشد مواد غذایی تازه در اغلب مواقع بهترین پیشنهاد هستند. اما تخم مرغ آب پز در این میان استثنا است. این یک واقعیت است که تخم مرغهای قدیمیتر راحت تر پوست کنده میشوند. اگر تخم مرغها را چند روز قبل از طبخ در یخچال قرار دهید PH آنها به آرامی افزایش پیدا میکند. در نتیجه سفیدهها کم تر مستعد چسبیده شدن به پوسته داخلی میشوند.
اما اگر زمانی برای صبر کردن ندارید اندکی ترک دادن پوسته تخم مرغ به آرامی احتمالا چاره ساز خواهد بود. تنها نکته این قسمت ترک دادن پوسته خارجی تخم مرغ به صورتی است که به غشای داخلی آن لطمه ای وارد نشود. برای این منظور کافیست با یک سنجاق کوچک به آرامی به قسمت پهن تر پوسته خارجی آن ضربه بزنید.
این شکاف فقط باید در حدود یک یا دو میلیمتر باشد. سپس آن را به طور معمول بپزید. و در آخر با وجودی که هنوز هیچ اثبات علمی برای این موضوع وجود ندارد اما برخی از افراد از جمله خود من بر این باور هستند که تخم مرغهای پخته شده که هنوز به طور کامل خنک نشده اند و ولرم هستند راحت تر پوست کنده میشوند تا تخم مرغهای خنک شده ای که در یخچال قرار دارند.