شستشو و جرم گیری رادیاتور پکیج با ساده ترین روش
شستشو و جرمگیری رادیاتور پکیج از مراحل حیاتی برای عملکرد بهینه سیستم گرمایشی خانهها و ادارات است. در رادیاتورها به مرور زمان جرم و رسوباتی جمع میشود که ممکن است کارکرد سیستم گرمایشی را تضعیف کند. همچنین این جرم و رسوبها باعث اتلاف انرژی خواهند شد. جرمگیری رادیاتور راهکاری ساده برای استفاده بهینه از سیستم گرمایشی بوده و بهتر است در ابتدا فصول سرد سال پیش از روشن کردن رادیاتورها انجام شود. در این مقاله به آموزش شستشو و جرمگیری رادیاتور پکیج با سادهترین روش پرداختیم تا بتوانید از بیشترین ظرفیت گرمایی رادیاتورها در فصول سال بهرهمند شوید.
جرم گیری رادیاتور با روش شستشو؛ لوازم مورد نیاز برای رسوب گیری رادیاتور پکیج
برای جرمگیری انواع رادیاتور مانند رادیاتور سپاهان ، ایران رادیاتور، آنیت و سایر برندهای موجود در بازار یا شستشو لولههای آنها با آب باید لوازم زیر را در دسترس داشته باشید:
حولههای قدیمی یا پارچههای رطوبتگیر
پیچ مخصوص هواگیری رادیاتور
آچار قابل تنظیم
سطل برای جمعآوری آب
نوار تفلون
شلنگ آب
در همه مراحل انجام جرمگیری رادیاتور و شستشو آن باید این لوازم در نزدیکی شما قرار داشته باشند. توجه داشته باشید که این کار ممکن است محیط را تا حد بسیاری کثیف کند؛ ازاینرو، نیاز به تعداد حوله و پارچههای بسیاری خواهید داشت.
شستشو رادیاتور پکیج
مرحله اول شستشوی رادیاتور پکیج؛ خاموش کردن سیستم گرمایشی
برای شستشوی رادیاتور پکیج ابتدا باید حالت زمستان پکیج را خاموش کنید تا رادیاتورها خنک شوند. با خاموش کردن پکیج و سرد شدن رادیاتورها از سوختگی هنگام باز کردن رادیاتور از دیوار در امان خواهید بود. همچنین هنگام جرمگیری رادیاتور آب داخل آن نباید داغ باشد.
باز کردن انواع رادیاتورهای آلومینیومی و فولادی تفاوتی باهم ندارند. برای مثال، اگر رادیاتور آنیت از نوع آلومینیومی دارید، برای برداشتن آن از روی دیوار نیز باید اجازه دهید تا آب داخل آن خنک شود. سپس از طریق شیرهای لولههای ورودی و خروجی آب داخل آن را تخلیه کنید تا آماده برای جداشدن از روی دیوار شود.
مرحله دوم جرمگیری شوفاژ؛ پهن کردن حوله و پارچه زیر رادیاتور
زیر و اطراف رادیاتور را حوله یا پاره آبگیر پهن کنید تا از کثیف شدن کف محیط جلوگیری شود. هنگام تخلیه و جدا کردن رادیاتور از دیوار، حجم بالایی آب کثیف و تیره خارج خواهد شد؛ ازاینرو مطمئن شوید زیر شیرها بهخوبی پوشیده شده باشد.
باتوجهبه کیفیت و جنس رادیاتورها میزان رسوب و جرمپذیری آنها متفاوت خواهد بود. برای مثال برخی از رادیاتورها از موادی ساخته شدهاند که ضد رسوب و جرم است. این نوع از تکنولوژیها و ویژگی بر قیمت رادیاتور نیز تاثیر بسیاری خواهد داشت. رادیاتورهایی که مدت زمان بسیاری از طول عمر آنها میگذرد و ضد رسوب نبودهاند، بهتر است تعویض شوند.
مرحله سوم؛ باز کردن شیر رادیاتورها برای تخلیه آب
در این مرحله باید رادیاتور را از لولهها و دیوار جدا کنید. ابتدا شیر رادیاتور ترموستاتیک «TRV» را با چرخاندن بهحالت بسته در آورید. درپوش پلاستیکی ولو رادیاتور را بردارید و سپس با استفاده از آچار، شیر را در جهت عقربههای ساعت بچرخانید. هنگام بستن ولو رادیاتور میتوان تعداد دورهای آن را شمرد تا پس از نصب دوباره رادیاتور، میزان فشار را روی همان مقدار قبلی تنظیم کنید.
رسوب گیری رادیاتور پکیج
مرحله چهارم شستشوی رادیاتور شوفاژ؛ تخلیه آب درون رادیاتور بهطورکامل
برای تخلیه آب درون رادیاتور پکیج، سطلی را زیر شیر تخلیه قرار دهید و با یک آچار بدنه سوپاپ را محکم بگیرید. با استفاده از یک آچار دیگر، مهرهای که به سوپاپ متصل شده است را باز کنید. برای کمک به خروج همه آب درون رادیاتور، پیچ مخصوص هواگیری باز کنید. با باز کردن پیچ هواگیری، هوای موجود در رادیاتور تخلیه میشود و خروج آب از لولههای رادیاتور بسیار سریعتر انجام خواهد شد. همچنین میتوانید رادیاتور را کج کنید تا از خروج همه محتویات درون لولههای رادیاتور بهطورکامل مطمئن شوید.
مرحله پنجم جرم گیری رادیاتور؛ باز کردن رادیاتور از دیوار شستشو آن
پس از توقف خروج آب از لولههای رادیاتور باید رادیاتور را از براکتهای روی دیوار جدا کنید. هنگامی که رادیاتور را از دیوار جدا میکنید، با کج کردن آن به یک طرف، آب باقی مانده در داخل آن را درون سطل خالی کنید. حال رادیاتور آماده شستشو است. بهتر است شستشوی رادیاتور شوفاژ را در محیط خارجی انجام دهید.
برای جرمگیری و شستشوی رادیاتور پکیج شلنگ را روی ورودی لوله قرار دهید و آب را باز کنید تا رسوبات و لجنهای داخل لولهها خارج شوند. همچنین شلنگ را از جهت دیگر لولهها وارد رادیاتور کنید تا همه کثیفیهای داخل آن خارج شوند. شستشو رادیاتور را تا زمان خارج شدن آب شفاف از رادیاتور ادامه دهید تا از تمیزی آن بهطورکامل مطمئن شوید.
مرحله ششم؛ اتصال مجدد رادیاتور پس از شستشو و جرمگیری آن
پس از شستشوی رادیاتور و جرم گیری آن باید رادیاتور را دوباره متصل کنید. برای نصب مجدد رادیاتور روی دیوار آن را روی براکتها قرار دهید. ابتدا لولههای خروجی آب و سپس لولههای ورودی را متصل کنید. ولو رادیاتور را به تعداد دوری که آن را باز کردید برای تنظیم مجدد فشار بچرخانید. شیر خروجی بالای رادیاتور را باز کنید تا هوای موجود در لولهها خالی شود.
در نهایت پکیج را روشن کنید تا آب در لولههای رادیاتور گردش پیدا کنند. در صورت مشاهده هرگونه نشتی، با استفاده از نوار تفلون آن را برطرف کنید. پس از اتصال صحیح، رادیاتور شما باید بهخوبی گرم شود. درصورتیکه گرما آن مناسب نباشد یا بخشی از آن گرما کمتری داشته باشد باید بهدنبال اشکال در فشار آب، پکیج یا لولههای داخل رادیاتور باشید.
باز کردن رادیاتور از دیوار
جرم گیری رادیاتور برای عملکرد بهتر یا خرید رادیاتورهای ضد رسوب از فروشگاه اپسیلون کالا
باتوجهبه مراحل شستشو و جرمگیری رادیاتور پکیج میتوان نتیجه گرفت که این فرآیند یک کار ساده و ضروری برای حفظ کارکرد بهینه سیستم گرمایشی است. انجام این کار باعث کاهش مصرف سوخت و بهبود کیفیت گرمایش محیط میشود. همچنین با شستشو و جرمگیری منظم رادیاتورها، عمر آنها نیز افزایش پیدا میکند؛ البته برخی از جرم و رسوب برخی از رادیاتورهای قدیمی یا بیکیفیت بهقدری بسیار است که شستشو آنها پاسخگو نیاز شما نخواهد بود. برای تامین گرما موردنیاز مخیط باید رادیاتورهای بیکیفیت و قدیمی را با آن باکیفیت آنها تعویض کنید.
فروشگاه اپسیلون کالا یکی از بهترین فروشگاههای آنلاین در زمینه عرضه انواع سیستمهای گرمایشی و سرمایشی است که بهترین و باکیفیتترین رادیاتورها را نیز عرضه میکند. اغلب رادیاتورهای این فروشگاه از برندهای معروف ایرانی و دنیا هستند که سیستم ضد رسوب و ضد جرم دارند. همچنین این نوع از رادیاتورها طول عمر بالاتر و بازدهی گرما بیشتری نسبت به انواع رادیاتورهای قدیمی و بیکیفیت خواهند داشت. برای مشاهده و خرید رادیاتورهای باکیفیت با قیمتهای رقابتی وارد وبسایت اپسیلون کالا شوید.
با سلام
یه کلیپ اگه میذاشتید خیلی بهتر و واضح تر بود
با تشکر از راهنمایی شما کاش اصطلاحاتی که
در مورد شیرها بکار میبردید محل انراهم میگفتید مثلا شیر دلو یا اچار الن شماره چند نیازه برای من که مبتدی هستم مهمه .ممنون
با تشکر از راهنمایی شما بهتر بود با یک نقشه ساده محل قرارگیری شیررادیاتور ترموستات TRV,ولو رادیاتور وسوپاپ را مشخص میکردید تا من مبتدی دقیقا بفهمم چکار باید انجام دهم تا منجر به خسارت نشود ممنون اگر در ایمیلم این کار را انجام دهید 🙏🙏
اصلا این کارها لازم نیست آب ورودی روباز میکنید وَشیر آبگرم آشپزخانه رو باز میکنید هرچی لجنه خارج میشه 😄😄😄
سلام روش آسانتر و سریعتری هم برای این کار وجود دارد
به این شکل که لوله ورودی و خروجی آبی که در رادیاتور ها ی ساختمان ( از زیر پکیج ) تشخیص داده و از پکیج جدا کنید و سپس لوله و وردی آب به شبکه رادیاتور های ساختمان را به آب سرد وصل کنید ( احتیاج به یک مغزی تبدیل می باشد ) و لوله خروجی شبکه رادیاتور ها را نزدیک فاضلاب بگذارید آب را باز کنید تا آب سرد معمولی با فشار در تمام ذادیاتور ها جریان یابد
برای دستیابی به فشار بهتر شیر ورودی همه رادیاتور ها را ببندیدو یکی را باز بگذارید تا تمام فشار آب روی یک رادیاتور باشد بعد از خروج رسوب ها و لجن هر رادیاتور شیر آن را بسته و شیر رادیاتور بعدی را باز کنید
این کار را تا پایان رسوب و لجن رادیاتور ها انجام دهید و بعد از اتمام رسوب ها مطابق شروع کار لوله ها را به پکیج وصل کنید
ضمنا چون هوایی وارد رادیاتور ها نشده احتیاج به هواگیری نمی باشد
همچنین اتاقها و جلوی رادیاتور ها اصلا خیس یا لجنی و رسوبی نخواهد شد
با این روش علاوه بر رادیاتور ها ، لوله های مسیر تا پکیج نیز رسوب زدایی و لجن گیری می شود
موفق باشید
خسته نباشید..چه خوب بود به جای این همه توضیحات یه فیلم از سرویس کردن شوفاژ میزاشتید..ممنون
درود بر شما