عیدی دولت | هدیه دولت
عیدی ویژه مجلس به این خانوارها | پرداخت مزایای ویژه دولت به این افراد
نماینده مردم قزوین در مجلس با یادآوری تحت پوشش بیمه قرار گرفتن 7 قلم از داروهای درمان سرطان تاکید کرد که مجلس و دولت نهایت اهتمام خود را برای رفع مشکلات بیماران خاص و کاهش هزینه درمان این قشر به کار خواهند برد.
فاطمه محمدبیگی با یادآوری اینکه 7 قلم از داروهای درمان سرطان تحت پوشش بیمه قرار گرفته است، گفت: این 7 دارو قلم شامل داروهایی بودند که هزینه هنگفتی را در درمان به خود اختصاص می دادند و سال ها این مهم مورد مطالبه بیماران و خانواده آنها بود و این مهم با حمایت وزارت بهداشت و مشارکت سازمان های بیمه گر امکان پذیر شد.
وی با یادآوری اینکه مجلس و دولت نهایت اهتمام خود را برای رفع مشکلات بیماران خاص و صعب العلاج به کار خواهند برد، ادامه داد: مجلس یازدهم با همکاری دولت سیزدهم در سال 1401 اقدام به تاسیس و راه اندازی صندوق حمایت از بیماران صعب العلاج و خاص کرد و بیماران خاص و صعب العلاج در صورت نداشتن هر گونه پوشش بیمه ای ضمن اینکه به صورت رایگان تحت پوشش بیمه سلامت قرار می گیرند از مزایای صندوق بهره مند می شوند.
نماینده مردم قزوین، آبیک و البرز در مجلس دوازدهم، ادامه داد: با تلاش مجلس و دولت در بودجه برای این صندوق در سال اول 7 هزار میلیارد تومان، سال دوم 7 هزار میلیارد تومان و سال سوم هم 9 هزار میلیارد تومان اعتبار پیش بینی شد.
محمدبیگی یادآور شد: لیست و فهرست بیماری های خاص و صعب العلاج در حال اصلاح است؛ باید تلاش کنیم که بر اساس منویات رهبر معظم انقلاب بیمار جز مشکل و رنج بیماری درد و مشکل دیگری نداشته باشند و هزینه های درمان بیماران خاص کاهش یابد./
رئیس ستاد سلامت دکتر محمدباقر قالیباف - کاندید چهاردهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری، هشت برنامه واولویت در نظر گرفته شده برای حوزه سلامت را تشریح کرد و گفت: حمایت از کادر درمان، تغییر اولویت از تجهیزات محوری به انسان محوری و عمق بخشیدن به نظام بیمهای از جمله این برنامههاست.
به گزارش ایسنا، دکتر سیدحسن امامیرضوی در نشست بررسی «اولویتهای نظام سلامت در برنامههای نامزدهای ریاستجمهوری» که با حضور نمایندگان حوزه سلامت نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری امروز یکشنبه در محل سازمان نظام پزشکی برگزارشد، اظهار کرد: چهار سال پیش، آقای قالیباف برنامهای را به دانشگاه علوم پزشکی تهران سفارش داد. این برنامه در واقع سند مکمل برنامه هفتم توسعه در حوزه سلامت به حساب میآید.
وی با بیان اینکه آقای قالیباف پنج برنامه اصلی برای دولت خود در نظر گرفته است، افزود: دو برنامه از مجموعه پنج برنامه مد نظر آقای قالیباف مربوط به حوزه سلامت است. برنامه «سپر حمایتی و دفاعی از مردم» که بخشی از این برنامه به حوزه سلامت مربوط میشود. همچنین برنامه اعطای زمین به مردم است و پزشکان جوان در این برنامه قرار دارند.
رییس ستاد سلامت قالیباف در این جلسه اظهار کرد: هشت محور و برنامه اولویتدار برای حوزه سلامت تعریف کردهایم که شامل رفع کمبودهای دارویی با حمایت از صنایع دارویی میشود و این موضوع با تامین نقدینگی و ارز مورد نیاز ممکن است. ما با استفاده از ابزارهای نوین میتوانیم میزان مصرف دارو را به صورت لحظهای رصد کنیم.
امامیرضوی ادامه داد: حمایت از کادر درمان، تغییر اولویت از تجهیزات محوری به انسان محوری، توزیع عادلانه منابع انسانی و منابع زیرساختی، عمق بخشیدن به نظام بیمهای، استفاده از تمام ظرفیت نخبگان سلامت، تقویت تابآوری نظام سلامت، توسعه شبکه بهداشتی و برنامه هشتم نیز توجه به سلامت روان به عنوان یک برنامه اولویتدار در نظر گرفتهایم. تمام این موارد جزو برنامههای آقای قالیباف به حساب میآید.
وی در بخش بعدی این نشست اظهار کرد: توزیع منابع انسانی به درستی انجام نمیشود. همچنین هنگامی که طرح «دارویار» اجرا شد، میزان سهم دارو از کل سبد نظام سلامت از ۳۰ به ۴۰ درصد افزایش یافت. اگرچه اجرای طرح دارویار خوب است اما سهم نیروی انسانی از سبد کلی نظام سلامت کاهش یافت؛ به عبارت دیگر تبعات اجرای طرح دارویار را در نظر نگرفتیم.
نماینده ستاد سلامت قالیباف گفت: گاهی اوقات توزیع تجهیزات سبب اتلاف تجهیزات میشود. منظور این است که نیروی مورد نیاز برای استفاده از آن تجهیزات وجود ندارد و به همین دلیل آن تجهیزات اصراف میشود.
امامی رضوی با بیان اینکه نظام سلامت کشور یک نظام تعرفهای است، افزود: به دلیل ساختار نظام تعرفهای نظام سلامت ناچار هستیم که تعرفهها را اصلاح کنیم. تعرفه باید بر اساس قیمت تمام شده خدمت ارائه شده باشد.
وی درباره مهاجرت نیروی انسانی شاغل در نظام سلامت نیز گفت: تفاوت میزان درآمد افراد شاغل در داخل کشور با سایر کشورها سبب افزایش مهاجرت میشود. اگر به موضوع مهاجرت پزشکان توجه نکنیم، میزان مشکلات و مسائل افزایش مییابد.
نماینده ستاد سلامت قالیباف اظهار کرد: هنگامی که موضوع افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی مطرح شد هجمههای فراوانی را علیه جامعه پزشکی مطرح کردند. اغلب پرستاران و پزشکان کشور جزو دهکهای متوسط هستند و تعداد محدودی از پزشکان درآمدهای بسیار زیاد دارند. حمایت معنوی از پزشکان و پرستاران بسیار اهمیت دارد؛ این در حالی است که هجمهها علیه این قشر در زمان کرونا مطرح شد.
وی درباره واگذاری زمین به پزشکان نیز گفت: هنگامی که یک پزشک میخواهد مطب ایجاد کند برای تهیه محل مطب خود با مشکل مواجه میشود. دولت میتواند برای ایجاد بیمارستان خصوصی زمین در نظر بگیرد که هزینه به مردم تحمیل نشود.
امامی رضوی درباره رسیدگی به وضعیت دستیاران پزشکی نیز گفت: دوره دستیاری باید به عنوان شغل در نظر گرفته شود.
وی در بخش دیگر این نشست درباره اولویتهای نظام سلامت اظهار کرد: زمانی که آقای قالیباف به عنوان شهردار تهران خدمترسانی میکرد، برای تمام پروژهها روزشمار در نظر گرفته بود. ایشان برای برنامههای حوزه سلامت در دولت خود روز شمار در نظر میگیرد.
نماینده ستاد سلامت محمدباقر قالیباف، با اشاره به یارانه دارو در سال گذشته، گفت: هنگامی که طرح دارویار اجرا میشود باید تمام جوانب آن در نظر گرفته شود. صنعت داروی کشور با مشکلاتی مانند نقدینگی، تامین ارز و سرکوب شدن قیمتها مواجه است. تمام مسائل مشکلات صنعت دارو باید به طور همزمان در کانون توجه قرار گیرد. مشکلات صنعت دارو باید مورد رسیدگی قرار گیرد. صنعت داروی کشور فرسوده است؛ اگر مشکلات صنعت داروی کشور در کانون توجه قرار نگیرد، کمبودهای داروی کشور افزایش مییابد.
امامی رضوی در پاسخ به پرسش ایسنا درباره افزایش ضریب ایمنی بیمارستانها گفت: سلامت، بازار روز نیست؛ منظور این است که مشکلات نظام سلامت با عرضه و تقاضا حل نمیشود. چگونه انتظار داشته باشیم که با تعرفههای پایین و هزینههای کم در بخش هتلینگ، بیمارستانها به روز باشند. فرسودگی بیمارستانها با افزایش تعرفه و «بهرهوری» بهبود مییابد و این موضوع برای بخش خصوصی و دولتی یکسان است. ارائه زمین و مواردی از این دست میتواند سبب افزایش ضریب ایمنی بیمارستان در بخش خصوصی شود.
وی همچنین در بخش دیگری از صحبتهایش درباره قانون جوانی جمعیت با بیان اینکه اصل قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت خوب است، اظهار کرد: مکانیزمهایی که برای این قانون در نظر گرفته شده در زمان اجرا با مشکل مواجه میشود. عمده مسائل مربوط به قانون جوانی جمعیت، خارج از مسائل نظام سلامت است. اشتغال زنان نباید با نقش مادری آنها تداخل ایجاد کند. زنان شاغل با حمایت دولت میتوانند امکان فرزندآوری داشته باشند. همچنین مواردی مانند حذف غربالگری جنین که درباره افزایش جمعیت مطرح میشود دارای اشکالات است که باید اصلاح شود.
نماینده ستاد سلامت محمدباقر قالیباف در پاسخ به پرسش دوم ایسنا درباره افزایش ظرفیت رشتههای پزشکی و دندانپزشکی گفت: به نیروی انسانی بر اساس مدیریت درست نیاز داریم. افزایش ظرفیت ۲۰ درصدی در کانون توجه قرار میگیرد در حالی که برخی از بخشها و موارد نادیده گرفته میشود. اصلاح نیاز نیروی انسانی باید بر مبنای مدیریت درست باشد نه اینکه تنها یک قانون را تصویب کنیم.