خوردن این میوه تابستونی با پوست درمان کلسترول و سنگ کلیه و عفونت مجاری ادراری است
کسانی که کلسترول بد آنها بالاست هر روز این میوه تابستانی را با پوست بخورند
بر اساس یک مطالعه جدید، گلابی به دلیل دارا بودن مقدار بالایی از نوعی آنتیاکسیدان خاص موسوم به «کوئرستین» برای کاهش سطح کلسترول بد بسیار مفید است.
تا به حال مطالعات زیادی در مورد نقش فیبرهای گلابی به عنوان کاهنده کلسترول خون وجود داشته است اما مطالعه جدیدی که در مجله «غذا، علم و تغذیه» منتشر شده است بیان میکند که گلابی حاوی ۲ میلیگرم آنتیاکسیدان «کوئرستین» است و وجود میزان بالای این آنتیاکسیدان میتواند به طور قابل توجهی سطح کلسترول بد را کاهش دهد.
کلسترول یک لیپید ضروری برای بدن است و باید نوع خوب آن را از نوع بدش تشخیص دهیم. این لیپید آزادانه در خون گردش میکند و دو پروتئین مسئول انتقال آن در بدن هستند: یکی لیپوپروتئینهای با چگالی بالا (HDL) که به آن کلسترول خوب گفته میشود و دیگری لیپوپروتئینهای با چگالی کم (LDL) که معروف به کلسترول بد هستند.
تجمع بالای آنتیاکسیدان مفید کوئرستین به ویژه روی پوست گلابی اثربخشی آن را بیشتر میکند و بهتر است گلابی با پوست مصرف شودلیپوپروتئین با چگالی بالا یا همان کلسترول خوب از تشکیل پلاک روی دیواره رگها جلوگیری میکند و کلسترول اضافی انباشته شده در اندامها را به کبد می رساند تا بتوان آن را از بین برد. اما لیپوپروتئین با چگالی کم، کلسترول اضافی را در اندامهای مختلف توزیع میکند و باعث رسوب لیپید روی دیوارههای رگها و در نتیجه ظاهر شدن پلاک یا همان رسوبات چربی میشود.
به گفته متخصصان، کوئرستین میتواند کلسترول بد را بدون کاهش کلسترول خوب کاهش دهد. مزیت دیگر این آنتیآکسیدان کاهش دادن «پروتئینهای واکنشی سی» است که در التهابات مختلف و بیماریهای قلبی دخیل هستند.
گلابیها به دودسته تابستانه و زمستانه تقسیم میشوند. نوع تابستانه آن از ماه ژوئیه تا آوریل در دسترس است و آنهایی که در پاییز وزمستان به بازار میآیند در فصل سپتامبر برداشت میشوند و اغلب پوست سختتر و ضخیمتری نسبت به تابستان دارند.
بیش از ۵۰۰۰ گونه از گلابی در سراسر جهان وجود دارد.
کوئرستین میتواند کلسترول بد را بدون کاهش کلسترول خوب کاهش دهدنکته مهم در مصرف گلابیها آن است که متخصصان، مصرف گلابیهای قرمزتر را در کاهش سطح کلسترول بد بیشتر توصیه میکنند.
تجمع بالای آنتیاکسیدان مفید کوئرستین به ویژه روی پوست گلابی اثربخشی آن را بیشتر میکند و بهتر است گلابی با پوست مصرف شود.
بنابراین اگر چربی شکمی دارید، با خوردن روزانه یک گلابی میتوانید سطح کلسترول بد خون خود را کاهش دهید.
خواص گلابی در طب سنتی
مزاج میوه گلابی، گرم و تر است. از خواص گلابی در طب سنتی میتوان به میلن بودن اشاره کرد و همچنین این میوه باعث تأمین رطوبت بدن و رفع یبوست است. دیگر خواص گلابی در طب سنتی این است که از بروز بیماریهای عصبی جلوگیری میکند، به تأمین رطوبت مغز کمک مینماید و سببرفع تشنگی، تنگی نفس و سوزش مثانه نیز میشود.
از مضرات گلابی در طب سنتی میتوان تنها به خوردن گلابی با معده خالی اشاره کرد. همچنین در طب سنتی آماده است که پس از مصرف گلابی، آب ننوشید.
خواص گلابی برای سنگ کلیه
یکی از خواص گلابی برای سنگ کلیه است، زیرا نهتنها حاوی مقادی زیادی آب است و به کارکرد کلیهها و دفع سنگ و حتی بهبود عفونت مجاری ادراری کمک میکند؛ بلکه میتوانید با استفاده از جوشانده برگ گلابی، به دفع سنگ کلیه، دفع سنگ مثانه و همچنین بهبود ورم پروستات خود کمک نمایید.
خواص گلابی برای یبوست
فیبر موجود در گلابی مواد غذایی را جمع میکند و بهصورت توده در میآورد، در نتیجه غذا راحتتر از میان روده عبور میکند که مهمترین فواید گلابی برای یبوست است. همچنین سبب ترشحات معده و شیرهی گوارشی میشود و حرکات روده را تنظیم میکند و احتمال ابتلا به یبوست و اسهال را کاهش میدهد.