سهام عدالت | سود سهام عدالت

فوری/جیب سهام عدالتی ها پرپول شد | تسویه کامل سود سهم عدالت مرحله جدید در این ماه

آخرین اخبار در رابطه با واریز سود سهام عدالت را در ادامه بخوانید.

کدخبر : 20846
سایت سرگرمی روز :

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس گفت: تاکنون ۲۲ هزار میلیارد تومان از سود مرحله سوم سهام عدالت وصول شده است.

ولی‌الله جعفری مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس و اوراق بهادار  در خصوص آخرین وضعیت واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت اظهار کرد: مرتبه پیش اعلام شد چهار شرکت همچنان سود سهام عدالت را واریز نکردند حالا نسبت به قبل پالایشگاه بندرعباس تسویه کرده و شرکت فجر انرژی خلیج فارس هم اعلام کرده که به سبب افزایش سرمایه سودی را واریز نخواهد کرد و اکنون تنها ۲ شرکت هلدینگ صنایع پتروشیمی خلیج فارس که ۲.۵ همت بدهی و شرکت مپنا که آن هم ۵۰۰ میلیارد تومان بدهی دارند باقی مانده اند که باید سود سهام عدالت را واریز کنند.

در ادامه این مقام مسئول اظهار کرد: در مجموع تاکنون برای واریز مرحله سوم و تسویه سود سهام عدالت ۲۲ هزار میلیارد تومان پول واریز شده است که اگر مبلغ باقی مانده هم به آن اضافه شود حدود ۲۵ هزار میلیارد تومان سود مرحله سوم و تسویه سهام عدالت خواهد بود.

مدیر نظارت بر ناشران سازمان بورس همچنین بیان کرد: شرکت هلدینگ خلیج‌فارس فارس اعلام کرده که شرکت‌های فجر و مبین به سبب مشکلات تاکنون سود سهام را برای هلدینگ واریز نکرده اند و طبیعتا هلدینگ خلیج‌فارس هم نتوانسته سود سهام عدالت را به شکل کامل تسویه کند شرکت مپنا هم اعلام کرده از وزارت نیرو طلبکار است به همین دلیل سود سهام عدالت را کامل واریز نکرده است.

او افزود: رقم اصلی و با اهمیت باقی‌مانده جهت واریز سود سهام عدالت برای هلدینگ خلیج‌فارس است که این هلدینگ حسابش راکد نیست و خرد خرد سود را واریز می‌کند فکر می‌کنم اگر هلدینگ خلیج‌فارس سود سهام عدالت را تسویه کند می‌توانیم برای اخذ مجوز واریز سود سهام عدالت از سمت شورای عالی بورس حرکت کنیم. هفته گذشته تاکنون با مدیران هلدینگ خلیج‌فارس فارس صحبت شده و در طول این زمان یک همت واریز داشتند و همچنان منتظر تسویه کامل هستیم.

پس از چشم انتظاری‌های بسیار سرانجام آبان ماه سال گذشته از سامانه انتقال سهام عدالت متوفیان به وراث یعنی میراث رونمایی شد و حالا وراث با چند گام می‌توانند علاوه بر انتقال این سهام سود سهام متوفیان خود را هم دریافت کنند.

مهدی حاجی‌وند، دستیار ویژه و مشاور رئیس سازمان بورس در امور سهام عدالت گفت: شرط سجامی شدن برای تمام وراث جاری است و اگر وراث متوفیان دارای سهام عدالت می‌خواهند اصل سهام عدالت و سود سهام عدالت را دریافت کنند باید به سامانه سجام مراجعه کرده و سجامی شوند.

او همچینن می‌گوید: انتقال سهام عدالت به متوفیان از طریق مسیر بازار سرمایه یعنی شعب منتخب بانک‌ها و کارگزاری‌های منتخب در سراسر کشور رایگان است. 

او پیش از این هم گفته بود:  زمانی که فردی اقدامات مربوط به انحصار وراثت را انجام می‌دهد به این صورت نیست که در لحظه سود سهام عدالت برای او و دیگر ورثه واریز شود و روند این گونه است که در اولین فرصتی که سود سهام عدالت به تمام مشمولان پرداخت شود سود برای این فرد و سایر وراث واریز خواهد شد.

یعنی اگر کسی بعد از مرحله اول و دوم واریز همگانی سود سهام عدالت اقدامات انتقال سهام عدالت متوفی خود را انجام داده باشد باید منتظر باشد تا سومین مرحله پرداخت سود سهام عدالت انجام شود تا سود‌ها را یکجا دریافت کند.

گفتنی است، بانک‌های «ملی، ملت، پارسیان و تجارت» و کارگزاری‌های منتخب «معاملات آرتان، توسعه فردا، آتیه، سهام پژوهان، دانایان پارس، آبتین استاک، توسعه اندیشه دانا، آرمان تدبیر نقش جهان، شاخص سهام، سهم آشنا، ساوآفرین، سرمایه‌گذاری ملی، آراد ایرانیان، فارابی، هامرز، آسمان، نماد شاهدان، آگاه، مبین سرمایه، مفید، نهایت نگر، پویان، هوشمند رابین، شهر، تدبیرگران فردا، کاریزما، اندیشه و بینش پیشرو، بازار سهام، ملل پویا، آرمون بورس، آپادانا، اقتصاد بیدار، خبرگان، کالای خاورمیانه، بانک سامان، رفاه، سپه، پاسارگاد، انصار، تجارت، ملت و پارسیان، ملی و کارآفرین» از جمله بخش‌هایی هستند که بنابر اعلام مسئولان سازمان بورس اقدامات مربوط به انتقال سهام عدالت به وراث را رایگان انجام خواهند داد.

احمدرضا دستغیب امروز در ادامه جلسات هیأت عمومی دیوان محاسبات به منظور تهیه گزارش تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ اظهار داشت: اگرچه احکام غیربودجه‌ای از اهمیت بالایی برخوردارند، اما لازم است تدابیری اتخاذ شود تا به دلیل ماهیت غیربودجه‌ای این احکام، ساختار بودجه اصلاح و مورد بازنگری قرار گیرد و از درج این احکام در بودجه جلوگیری شود.

وی با تاکید بر اینکه دولت موظف بوده نسبت به واگذاری سهام عدالت به جاماندگان اقدام کند، افزود: هر چند ممکن است ظرفیت لازم برای پوشش همه جاماندگان سهام عدالت وجود نداشته باشد، اما باید آمار دقیقی از افراد تحت پوشش نهادهای حمایتی بهزیستی و کمیته امداد تهیه شود تا سهام عدالت به آنها اختصاص داده شود.

در این جلسه، همچنین واگذاری بنگاه‌ها و شرکت‌های دولتی و وابسته به دولت توسط سازمان خصوصی سازی مورد رسیدگی قرار گرفت که براساس یافته‌های تفریغ بودجه سال ۱۴۰۲ علیرغم اینکه تعداد ۵۳۲ بنگاه و شرکت مشمول واگذاری بوده‌اند ولی ۱۸۵ شرکت در فهرست واگذاری قرار گرفته، ۱۰ مورد عرضه شده و تنها ۱ مورد واگذار شده است.

در ادامه، دستغیب بر واگذاری شرکت‌ها و همچنین فروش اموال مازاد دستگاه‌ها تاکید کرد و گفت: در زمان واگذاری و یا فروش، مانده حساب این شرکت‌ها و منابع حاصل باید به حساب خزانه واریز شود و با توجه به بودجه لازم به دستگاه‌ها اختصاص یابد. این روش، سهولت در اجرای احکام تکلیفی، تعیین میزان سهم هر دستگاه از اعتبارات مختلف و همچنین تهیه تفریغ بودجه را به دنبال دارد.

رئیس کل دیوان محاسبات، با تاکید بر ارتقای شفافیت در عملکرد دستگاه ها، گفت: وجود استثنائات در بررسی‌ها می‌تواند سدی در مقابل شفافیت باشد و باید تلاش کرد تا موضوعات با شفافیت بیشتری بررسی شود.

عسکری توکلی؛ رئیس هیئت مدیره شرکت سهام عدالت کشور با اشاره به توزیع سود سهام عدالت در سال جاری در دو مرحله گفت: این دو مرحله مانند سنوات گذشته در پایان آذر و پایان اسفند سال جاری انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه طلب مردم نسبت به مابقی مابه‌التفاوت سود اسفند سال گذشته در دستور کار دولت سیزدهم قرار گرفت، افزود: این سود طبق قرار با شرکت سپرده‌گذاری باید تا پایان خرداد انجام شود، اما تاکنون این اتفاق نیفتاده است.

رئیس هیئت مدیره شرکت سهام عدالت کشور ابراز کرد: پرداخت نشدن این سود به تأخیر پرداخت دو شرکت برمی‌گردد که با توجه به عدم پرداخت آن در خرداد پیگیری‌های لازم از سوی سهام عدالت در دستور کار است تا در تیر ماه انجام شود.

توکلی بیشترین دستاورد سهام عدالت را به دولت سیزدهم مربوط دانست و گفت: در این دولت از میزان یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تا دو میلیون و ۵۰۰ تومان سود برای هر فرد تحت پوشش بهزیستی و کمیته امداد داشتیم.

وی با اشاره به ارائه تسهیلات با سودهای کم‌بهره به سهامداران شرکت سهام عدالت خاطرنشان کرد: این طرح در راستای آزادسازی سهام از سوی مقام معظم رهبری برای ماندگاری مردم در شرکت‌های سهام‌پذیر به دولت و مدیران سهام عدالت تکلیف می‌کند تا شرایطی برای تسهیلات‌دهی به مردم بیندیشند.

رئیس هیئت مدیره شرکت‌های تعاونی سهام عدالت کشور با اعلام اینکه طی این منویات جلسات مکرری از سوی کانون و اتحادیه شرکت‌های تعاونی سهام عدالت با مدیران دو بانک عامل انجام شود، افزود: با تصویب این طرح مقرر شد به هر یک از سهامداران در مرحله اول از ۳۰ تا یک صد میلیون تومان تسهیلات ارائه شود.

توکلی ادامه داد: شرایط مردم برای دریافت این تسهیلات سهامدار بودن آن فرد، عدم آزاد بودن سهام فرد و عضویت در شرکت سرمایه‌پذیر است که توافقات اولیه انجام شده است و منتظر پایان انتخابات ریاست‌جمهوری هستیم تا مرحله عملیاتی آن آغاز شود که در مرحله نخست به خانواده‌ها پرداخت می‌شود.

وی با تأکید بر اینکه برای حمایت از شرکت‌های سهام عدالت حضور یک رئیس‌جمهور بادرایت نیاز است تا این شرکت را باور داشته باشد، در ادامه از اجرای یک طرح جدید و مهم در این شرکت خبر داد و گفت: این طرح با دستور وزیر اقتصاد به بیمه مرکزی ارائه شد که بیمه شدن تمام سهام سهامداران در صورت خسارت از سوی شرکت سرمایه‌گذار طی چهار سال و غرامت ۳۰ میلیون تومانی فرد فوت‌شده و تحت پوشش قرار گرفتن این بیمه شامل این طرح جدید می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: ۱۵ میلیون تومان هزینه پزشکی توسط بیمه پرداخت می‌شود که این طرح مورد موافقت بیمه مرکزی قرار گرفته است و به‌زودی در سازمان بورس کشور نیز مصوب می‌شود.

توکلی با یادآوری اینکه “هم‌اکنون ۴۹ میلیون ایرانی از سود شرکت‌های سهام عدالت بهره‌مند می‌شوند.”، عنوان کرد: در دولت یازدهم و دوازدهم از ۱۱ شرکتی که از سبد سهام عدالت خارج شده بودند با تلاش این دولت برگشت هر یک از این شرکت‌ها دستور کار قرار گرفت.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: