خبر مهم از ترمیم حقوق کارگران در شورایعالی کار | کاهش اقساط مسکن ملی کارگران
به گفته باقری، از ابتدای امسال حتی یک نشست شورایعالی کار هم برگزار نشده است و این رویکرد، تخلف از متن صریح قانون است.
«محسن باقری» عضو کارگری شورایعالی کار از انتظار طولانی برای برگزاری نشستهای سهجانبه شورایعالی کار انتقاد کرد.
در روزهای اخیر وزیر کار اعلام کرد باید حقوق کارگران معدن در شورایعالی کار ترمیم شود و افزایش یابد؛ اما مسئله اینجاست که به گفته باقری، از ابتدای امسال حتی یک نشست شورایعالی کار هم برگزار نشده است.
نماینده کارگران اضافه کرد: براساس متن صریح قانون، جلسات عادی شورایعالی کار باید ماهانه و حداقل ماهی یکبار تشکل شود اما تا امروز که در ماه هفتم سال هستیم، حتی یک نشست هم برگزار نشده است.
او ادامه داد: در حال حاضر خبری از برگزاری جلسه نیست و دعوتنامهای به دستمان نرسیده است. این تاخیر طولانی و بیتوجهی به قانون، جای انتقاد بسیار دارد.
دلیل تعلل وزارت کار چیست؛ باقری در پاسخ گفت: به نظر میرسد دلیل تاخیر، احتمال تغییرات مدیریتی در وزارت کار و عوض شدن معاون روابط کار وزارتخانه در دولت جدید باشد اما این موضوعات به ما ربطی ندارد؛ نشستهای شورایعالی کار باید ماهی یکبار برگزار شود و در شرایط فعلی که کارگران درگیر مشکلات عدیده از جمله ناتوانی جدی معیشتی هستند، باید خیلی پیشتر از اینها اقدام به برگزاری نشست میکردند.
نماینده کارگران در شورایعالی کار با تاکید بر لزوم پایبندی به قانون تصریح کرد: ترمیم مزد یکی از خواستههای جدیست؛ مزد امسال بدون امضای نمایندگان کارگری به تصویب رسیده و ابلاغ شده لذا انتظار داشتیم در ماههای ابتدای سال نشست برگزار کنند و حرفها و نظرات ما را بشنوند.
او با بیان اینکه بارها برای تشکیل جلسه درخواست دادیم؛ از وزیر کار جدید میخواهد هرچه سریعتر نسبت به برگزاری نشست رسمی شورایعالی کار اقدام نماید.
تعدادی از کارگران متقاضی مسکن ملی در سبزوار خواستار حل مشکلات و تسریع در واگذاری واحدها شدند.
تعدادی از کارگران متقاضی مسکن ملی در سبزوار که روز گذشته مقابل ساختمان فرمانداری شهرستان تجمع کرده بودند، درباره مشکلات خود گفتند: مشکلات متقاضیان طرح ملی مسکن سبزوار، بلاتکلیفی در تحویل آپارتمانهاییست که قرار بود دولت دوساله تحویل دهد اما هماکنون حدودا سه سال از موعد اعلامی گذشته و به نظر میرسد این تاخیر ادامه داشته باشد.
یکی از کارگران با بیان اینکه اکثریت متقاضیان مسکن ملی سبزوار از کارگران شاغل در واحدهای مستقر در این شهر هستند، افزود: واحدهای مسکن ملی تا زمان تحویل همچنان دچار افزایش قیمت هستند و ما کارگران توان پرداخت این هزینهها را نداریم در عین حال اقساطِ این وام هم که با سودِ ۲۳ درصد پرداخت میشود، چیزی بین ۷ تا ۹ میلیون تومان است که معلوم نیست یک کارگر چگونه قرار است با حقوق حداکثر ۷ تا ۱۰ میلیونی آن را پرداخت کند.
وی افزود: بسیاری از کسانی که عضو این تعاونی هستند درآمد چندانی ندارند. خیلی از آنها مستاجرند و فرزند دانش آموز و دانشجو در شرف ازدواج دارند.
دبیر خانه کارگر زنجان گفت: کارگران مشمول سخت و زیانآور «ترانسفورماتورسازی کوشکن» هنوز بلاتکلیف هستند و با درخواستِ بازنشستگیِ سخت و زیانآور این کارگران موافقت نشده است.
اصغر نجاری (دبیراجرایی خانه کارگر زنجان) در خصوص وضعیتِ کارگران مشاغل سخت و زیانآور «ترانسفورماتورسازی کوشکن» به خبرنگار ایلنا گفت: کارگران مشمول سخت و زیانآور این کارخانه از چندسال پیش همچنان بلاتکلیف هستند و هنوز با درخواستِ بازنشستگیِ سخت و زیانآور این کارگران موافقت نشده است. این موضوع باعث نگرانی کارگران شده است.
وی درباره مشکل این کارگران افزود: سال گذشته طبق گزارشات کمیتههای استانی کار، کار کارگران این کارخانه به دلیل وجود آلودگیهای محیطی فراوان جزو مشاغل سخت و زیانآور تشخیص داده شد اما کارفرما به نظر کارشناسان استانی اعتراض کرد و به کارشناسان کمیته مشاغل سخت و زیانآور کار استان تهران درخواست بررسی دوباره داد.
او با بیان اینکه بیش از ۵۰۰ کارگر در این کارخانه تولیدکننده انواع ترانسفورماتور در شهرک صنعتی اشراق زنجان مشغول به کارند که در خصوص سخت و زیانآور بودن عناوین شغلی خود نگران آینده هستند، گفت: در حال حاضر کارگرانی که سوابق ۲۰ساله دارند و آماده بازنشسته شدن با قانون مشاغل سخت و زیانآور هستند، امکان بازنشسته شدن برایشان فراهم نیست.
نجاری در تشریح قانون سخت و زیانآور افزود: در قانون صراحتا مشاغل سخت و زیانآور مورد توجه قرار گرفته و ضوابط مشخصی درباره آنها وضع شده است. مشاغل سخت و زیانآور؛ مشاغلی هستند که در آنها عوامل فیزیکی، شیمیایی، مکانیکی و بیولوژیکی محیط کار، غیراستاندارد بوده و در اثر اشتغال کارگر تنشی به مراتب بالاتر از ظرفیتهای طبیعی (جسمی و روانی) در او ایجاد شود که نتیجه آن بیماری شغلی و عوارض ناشی از آن است. آنطور که قانون مشخص کرده شاغلان مشاغل سخت و زیانآور در صورت پرداخت ۲۰ سال حق بیمه متوالی یا ۲۵ سال حق بیمه متناوب بازنشسته میشوند.
به گفته وی، کارگران این کارخانه در معرض انواع آلایندهای هوایی و آلودگیهای صوتی قرار دارند. به عنوان نمونه سروصدای مستمر ماشین آلات در محیط کارکارگران این کارخانه به اندازهای شدید است که بیشتر آنان دچار مشکلات شنوایی شدهاند. همچنین کمردرد و پادردهای مزمن و دیسک کمر ناشی از بلند کردن اجسام سنگین برای کارگران این کارخانه غیر قابل درمان شده است. در عین حال گرد و غبار و بخارهای روغنی موجود در هوا نیز آسیبهای تنفسی برای کارگران ایجاد کرده است.
دبیر خانه کارگر در ادامه با بیان اینکه کارگران پیگیریهای زیادی طی این مدت از اداره کار زنجان و کمیته تجدیدنظر مشاغل سخت و زیانآور انجام دادهاند گفت: در نتیجه بیتوجهی مسئولان نسبت به درخواستهای مکرر کارگران برای بررسیهای کارشناسانه، متاسفانه هنوز کارگران این کارخانه سرگردان هستند. با این حال مطمئنا بعد از ۲۰ سال کار مداوم در محیط سخت، دیگر این کارگران توان و رمقی برای کار کردن ندارند.
نجاری با تاکید بر اینکه کارگران تنها نگران زمان بازنشستگی خود هستند؛ افزود: اگر کارگرانی که در مشاغل سخت و زیانآور اشتغال دارند نتوانند از مزایای قانونی استفاده کنند، حقوق کارگران بیش از پیش تضعیف خواهد شد.