واریز عیدی یارانه‌ای 500 هزارتومانی برای روز مادر | هدیه مخصوص دولت به مناسبت روز مادر

روح‌الله صنعتکار اظهار کرد: هم‌زمان با شب باستانی یلدا و ایام فرارسیدن میلاد با سعادت حضرت صدیقه طاهره و روز زن سپاه شهرستان اردستان با مشارکت خیرین ۱۲۰۰ بسته یا بُن خرید با صرف هزینه ۴ میلیارد ریال در حوزه‌های مقاومت بسته‌های معیشتی را بین نیازمندان شهرستان توزیع کرده است.

کدخبر : 25347
سایت سرگرمی روز :

وی افزود: این بسته‌های معیشتی به نیت ۳۲۰ شهید شهرستان اردستان تهیه و توزیع این اقلام و بسته‌های حمایتی از ۲۸ تا ۳۰ آذرماه توسط حوزه‌های مقاومت در شهرهای اردستان، زواره و مهاباد انجام شد.

فرمانده سپاه اردستان گفت: با تلاش‌های صورت گرفته و همکاری دیگر دستگاه‌های شهرستان اردستان طی ۱۸ ماه گذشته ۳۶۸ یادواره شهید محلی، شهری، شهرستانی و دانش‌آموز برگزار شده است و همچنان ادامه دارد.

صنعتکار با اشاره به پایان کار اجلاسیه شهدای شهرستان، افزود: همچنین از ۳۰ اثر هنری ماندگار در رشته‌های سیاه قلم، میناکاری، سفالگری و نقاشی آثار هنری روی سفال و... در شهرستان اردستان پرده‌برداری شده است.

وی برپایی ۱۱ شب نمایشگاه کنگره شهدا را از دیگر برنامه‌ها عنوان کرد و گفت: هر شب برنامه‌های متنوعی همچون تئاتر، گروه‌های سرود، برنامه خاص بانوان با حضور اساتید تهران و اصفهان و همچنین روایتگری و اجرای کارهای هنری و همچنین فعالیت‌های ورزشی توسط بسیج ورزشکاران انجام شد.

انجمن‌های حمایت از زندانیان فعال در جنوب آذربایجان‌شرقی همزمان با فرارسیدن شب یلدا، ۲۷۷ بسته معیشتی بین خانواده‌های زندانیان مراغه، بناب و ملکان توزیع کردند. 

در دی‌ماه ۱۴۰۲ اعلام شد که دولت در راستای اجرای ماده ۲۴ قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت و با هدف حمایت از مادران شیرده و دارای کودک زیر ۵ سال، طرح یسنا را اجرا می‌کند. این طرح در آستانه روز مادر ۱۴۰۲ آغاز و اجرا شد. 

آن زمان اعلام شد که در این طرح ماهانه به مادران مشمول مبلغ ۴۰۰ هزار تومان پرداخت می‌‌شود که باید از ۱۶ قلم کالای معرفی شده در طرح کودکان استفاده کنند.  مبلغ واریز شده قابل برداشت نبود و مشمولان این یارانه می‌توانستند از آن برای خرید کالا استفاده کنند.

شارژ مراحل دوم و سوم این طرح نیز برای حدود ۲۳ هزار مادر مشمول به ترتیب در روزهای پنجم بهمن‌ماه و پنجم اسفندماه انجام شد و در سال ۱۴۰۳ اجرای این طرح دیگر ادامه نیافت.

 

 

در آستانه روز مادر ۱۴۰۳ بار دیگر شایعاتی در خصوص اجرای طرح یسنا منتشر شده است اما آیا قرار است امسال نیز چنین طرحی اجرا شود؟ 

واقعیت این است که در قانون بودجه ۱۴۰۳ هیچ بودجه‌ای برای اجرای طرح یسنا در نظر گرفته نشده است.

مدیر دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت با منتفی دانستن اجرای مجدد این طرح در سال جاری به  گفته است: بسته‌های غذایی که در قالب طرح یسنا در اختیار گروه هدف یعنی مادران شیرده و دارای کودکان کمتر از ۵ سال قرار می‌گیرد برای سلامت جامعه بسیار مهم است. به دلیل اینکه وظایفی برای وزارت بهداشت در زمینه اجرای قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت در نظر گرفته شده، این وزارتخانه به مجموعه‌ای مطالبه‌گر در زمینه اجرای طرح یسنا تبدیل شده است.

احمد اسماعیل‌زاده گفته است: اگر سازمان برنامه و بودجه نسبت به تخصیص بودجه برای وزارت رفاه به منظور اجرای طرح یسنا کمک کند، این طرح در سال آتی بهتر پیش می‌رود. متاسفانه، این طرح در سال جاری آنچنان که می‌بایست پیش‌ نرفته و کمرنگ است.

بنابراین واریز یارانه کالابرگ ویژه مادران باردار و شیرده در روز مادر ۱۴۰۳ (۲ دی) منتفی است و در خصوص واریز هر گونه هدیه دولت به مادران در این روز هیچ خبر رسمی منتشر نشده است.

 طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران یکی از زیرمجموعه‌های «طرح بیمه فراگیر خانواده ایرانی» بوده و در ردیف بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد است. در این طرح، زنان و دختران رأسا بیمه پردازی می‌نمایند و تأمین امنیت اقتصادی زنان بخصوص در دوران پیری(دریافت مستمری) و ازکارافتادگی، از مزایای بیمه برای زنان اسـت. متقاضیان در بازه سنی ۱۸ الی ۵۰ سال می‌توانند از طریق وب‌سایت سازمان تأمین‌اجتماعی، اینجا و بدون مراجعه به شعب از خدمات این طرح بهره‌مند شوند.

بیمه زنان خانه‌دار و دختران در سه طرح 12، 14 و 18 درصد بوده و پس از ثبت‌نام، حق‌بیمه هر ماه حداکثر تا پایان دو ماه بعد، قابل پرداخت است.

شرایط بیمه‌ زنان خانه‌دار و دختران

شرط سنی برای استفاده از این طرح ۱۸ تا ۵۰ سال تمام است. افراد با سن بیش از ۵۰ سال، باید معادل مازاد سنی، سابقه بیمه‌پردازی قبلی داشته باشند.

نرخ پرداخت حق‌بیمه، انتخابی و ١٢، ١۴ یا ١٨ درصد دستمزد یا درآمد ماهانه انتخابی فرد متقاضی است.

زنان خانه‌دار و دختران تحت پوشش خدمات درمانی به تبع بیمه‌پردازی همسر یا والدین، می‌توانند کماکان از خدمات درمانی سازمان تأمین‌اجتماعی نیز استفاده کنند.

دریافت مستمری همسر مرحوم، مانع بیمه‌پردازی جداگانه زنان خانه‌دار نیست. این افراد پس از رسیدن به شرایط بازنشستگی، هم مستمری قبلی به‌عنوان فرد بازمانده و هم مستمری بازنشستگی خود را دریافت می‌کنند.

بیمه زنان خانه‌دار و دختران که در سازمان تأمین‌اجتماعی ذیل طرح فراگیر بیمه خانواده ایرانی تعریف شده، یکی از انواع پوشش‌های بیمه‌ای طراحی شده از سوی این سازمان برای گسترش پوشش بیمه اجتماعی به تمامی زنان و دختران کشور است. تأمین امنیت اقتصادی زنان به‌خصوص در دوران پیری و ازکارافتادگی از مزایای بیمه برای زنان خانه‌دار است.

خدمات تامین‌اجتماعی برای بیمه زنان خانه‌دار و دختران

خدمات سازمان تأمین‌اجتماعی برای بیمه‌شدگان به دو دسته خدمات بیمه‌ای و خدمات درمانی تقسیم می‌شود و پرداخت انواع مستمری‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی و بازماندگان از جمله مهم‌ترین خدمات بلندمدت این سازمان است.

شرایط و مقررات بیمه زنان خانه‌دار و دختران

زنان خانه‌دار و نیز دخترانی که در رده سنی بین 18 سال تمام تا 50 سال تمام قرار دارند، حتی بدون سابقه قبلی بیمه‌ای می‌توانند از حمایت‌های تأمین‌اجتماعی شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی، بازماندگان و خدمات درمانی برخوردار شوند.

انواع نرخ حق‌بیمه زنان خانه‌دار و دختران

سه نوع نرخ حق‌بیمه برای بیمه زنان خانه‌دار و دختران تعریف شده است که متقاضیان می‌توانند یکی از آنها را انتخاب کنند. دستمزد مبنای محاسبه و پرداخت حق‌بیمه این افراد نیز بین حداقل و حداکثر دستمزد مصوب شورای عالی کار است که زنان متقاضی بیمه زنان خانه‌دار و دختران می‌توانند متناسب با سن و سابقه، دستمزد مورد نظر را انتخاب و حق‌بیمه خود را برمبنای آن پرداخت کنند.

نرخ حق‌بیمه زنان خانه‌دار و دختران 12 درصد شامل خدمات بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی می‌شود، یعنی بیمه شده با انتخاب این نرخ و پرداخت حق‌بیمه، بعد از رسیدن به شرایط سن و سابقه قانونی، می‌تواند بازنشسته شود و اگر خدای ناکرده پس از رسیدن به سن بازنشستگی فوت کند، بازماندگان وی برمبنای مقررات تأمین‌اجتماعی و در صورت احراز شرایط قانونی، تحت پوشش بیمه قرار می‌گیرند. نرخ دیگر حق بیمه زنان خانه‌دار و دختران 14 درصد است که خدمات بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی برای این نرخ پرداخت حق‌بیمه تعریف شده است. کامل‌ترین نوع خدمات هم در نرخ 18 درصد است که شامل بازنشستگی، ازکارافتادگی و فوت است.

چطور برای بیمه زنان خانه‌دار و دختران ثبت‌نام کنیم؟

ثبت‌نام در طرح بیمه زنان خانه‌دار و دختران سازمان تأمین‌اجتماعی و پرداخت حق‌بیمه ماهانه این طرح بیمه‌ای، بسیار ساده است و هیچ نیازی به مراجعه به شعب سازمان تأمین‌اجتماعی نیست. با استفاده از رایانه شخصی یا حتی گوشی موبایل، می‌توان پس از ثبت‌نام اولیه در سامانه خدمات غیرحضوری این سازمان به نشانی es.tamin.ir تمام مراحل انعقاد قرارداد و پرداخت حق‌بیمه ماهانه را در مسیر منوی بیمه‌شدگان / بیمه‌شدگان خاص / انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران انجام داد.

در این سامانه، شرایط متقاضی از نظر سن و سابقه قبلی پرداخت حق بیمه بررسی شده و در صورت احراز شرایط، تنها با چند کلیک ساده می‌توان با انعقاد قرارداد و پرداخت ماهانه حق‌بیمه، تحت پوشش بیمه زنان خانه‌دار و دختران قرار گرفت و از مزایای این طرح بیمه‌ای استفاده کرد.

همچنین امکان عقد قرارداد و پرداخت حق‌بیمه از طریق برنامه کاربردی یا اپلیکیشن "تأمین من" که از سایت سازمان تأمین‌اجتماعی به نشانی www.tamin.ir  یا کافه بازار قابل دریافت و نصب بر روی گوشی‌های هوشمند است نیز وجود دارد.

اگر هم به رایانه یا گوشی تلفن همراه دسترسی ندارید، برای انعقاد قرارداد بیمه زنان خانه‌دار و دختران می‌توانید به یکی از شعب یا کارگزاری های رسمی سازمان تأمین‌اجتماعی در سراسر کشور مراجعه کنید. همچنین همکاران ما در مرکز ارتباطات مردمی سازمان تأمین‌اجتماعی با شماره تلفن 1420 در تمام ساعات شبانه‌روز و حتی روزهای تعطیل برای راهنمایی و رفع مشکلات احتمالی شما، در خدمت خواهند بود.

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: