طرز تهیه لیته خرمالو چاشنی پاییزه هر غذا
حالا که در فصل سرد سال هستیم و خرمالوها روی شاخهی درختها خودنمایی میکنند یا امکان خرید آن از مغازهها و فروشگاهها وجود دارد، این فرصت را غنیمت بشمارید و از این میوه خوشمزه پاییزی یک ترشی خاص درست کنید.
ما ۳ روش طرز تهیه ترشی خرمالو را برای شما آماده کردهایم تا با خیال راحت از عهده آن بربیایید. ما در این مطلب فوت و فنهای مربوط به طرز تهیه ترشی خرمالو و ترشی لیته خرمالو را نیز به شما آموزش خواهیم داد.
در همین ابتدا یک فوت کوزه گری ترشی خرمالو را به شما بگوییم. یادتان باشد از ریختن خرمالو و سرکه و نمک در شیشه و بستن در آن خودداری کنید. این روش ترشی درست کردن، فقط باعث خراب شدن و از دست رفتن طعم لذیذ ترشی خرمالو میشود.
طرز تهیه ترشی خرمالو (روش اول)
مواد لازم
خرمالو: ۵ عدد
سرکه (سیب): ۱ و ۱/۲ لیوان دستهدار فرانسیوی
شکر: ۲/۳ لیوان دستهدار فرانسوی
زنجبیل (تازه): یک بند انگشت
فلفل قرمز: ۱/۲ قاشق چایخوری
فلفل سیاه: ۱/۲ قاشق چایخوری
نمک: ۱ قاشق غذاخوری
زعفران: ۱/۸ قاشق چایخوری
چطور ترشی خرمالو درست کنیم؟
خرمالوها را بشویید و کاملا خشک کنید. آنها را به هر شیوهای که دوست دارید خرد کنید. برشهای خرمالو را در شیشه بریزید. زنجبیل را رنده کنید یا برش بزنید و به خرمالوها اضافه کنید.
میتوانید به جای زنجبیل تازه از پودر زنجبیل استفاده کنید. نمک، شکر، فلفل سیاه و قرمز، زعفران و سرکه را اضافه کنید. در شیشه را ببندید و مواد را به هم بزنید. شیشه را در جای خنک و تاریک قرار دهید.
طرز تهیه ترشی لیته خرمالو (روش دوم)
در این روش طرز تهیه ترشی لیته خرمالو مواد با هم پخته میشوند. برشهای خرمالو را در شیشه بریزید. در یک ظرف مناسب، سرکه، شکر، نمک و زعفران را روی حرارت بجوشانید. بعد از جوشیدن، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید مواد خنک شوند.
پس از خنک شدن، سرکه را روی خرمالوها بریزید. در ظرف را محکم ببندید و شیشه را در آب در حال جوشیدن بریزید. بعد از ۱۰ دقیقه آن را خارج کنید و پس از خنک شدن، در یخچال قرار دهید. این ترشی را یک روز بعد میتوانید سرو کنید ولی بهتر است یک هفته آن را استراحت دهید.
فوت و فن های ترشی خرمالو
خرمالوها را به صورت درسته بعد از شستوشو و خشک کردن، در شیشه قرار دهید و روی آن را سرکه بریزید. ۱ قاشق مرباخوری نمک، ۱ قاشق چایخوری گلپر و سیاه دانه را اضافه کنید و در را ببندید. ظرف را در جای خشک و خنک نگه دارید.
تهیه ترشی خرمالو در خانه
*در تهیه ترشی خرمالو، استفاده از خرمالوی کال بهتر است.
*خرمالوها را میتوان به صورت درسته یا حلقهای یا نگینی خرد کرد.
*حتما خرمالوها و ظرفی که در آن قرار است، ترشی بیندازید، کاملا خشک کنید. وجود هر گونه رطوبت باعث ایجاد کپک خواهد شد.