طرز تهیه سوپ پرتقال پاییزه مجلسی که همه براش سرودست میشکونن
سوپ پرتقال یک سوپ مقوی پاییزی و زمستانی است که علاوه بر طعم خوشمزه و عطر دلپذیری که دارد، به خاطر خواص پرتقال سرشار از ویتامین ث است.
این سوپ خانگی به عنوان یک غذای عالی برای درمان خانگی سرماخوردگی نیز طبخ میشود و جزو پیشغذاهایی است که در شمال کشور، طرفداران زیادی دارد.
مواد لازم برای تهیه سوپ پرتقال ساده (۶ نفر)
مواد اولیه مقدار مورد نیاز
آب پرتقال تازه ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
گوجه فرنگی ۵۰۰ گرم
سینه مرغ یا ران مرغ ۵۰۰ گرم
آرد ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
سیر ۲ حبه
پیاز ۲ عدد بزرگ
کره ۵۰ گرم
شکر ۱ قاشق چایخوری
زردچوبه، نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
روغن سرخ کردنی به مقدار لازم
میزان کالری در ۱۰۰ میلیلیتر سوپ پرتقال ساده: ۴۵ کالری
مدت زمان آماده سازی مواد: ۲۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت سوپ پرتقال ساده: ۴۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه سوپ پرتقال ساده برای سرماخوردگی
طرز تهیه سوپ پرتقال ساده
برای دستور پخت سوپ پرتقال ساده، ابتدا باید مرغ را آبپز و بعد آن را چرخ کنید. سپس مواد دیگر را با پیاز و سیر تفت دهید و در نهایت مرغ و آب پرتقال به این ترکیب اضافه کنید و اجازه دهید سوپ بپزد. برای مشاهده مراحل طرز تهیه سوپ پرتقال، دستورالعمل زیر را دنبال کنید.
مرحله اول: مرغ را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال، یک عدد از پیازها را خرد کنید و در یک قابلمه بریزید. مقداری روغن به آن اضافه کنید و قابلمه را روی حرارت قرار دهید. مرغها را به پیازها اضافه کنید و حرارت را پایین بیاورید تا کمی مرغها با پیاز تفت بخورند و سرخ شوند. سپس مقداری زردچوبه، فلفل سیاه، نمک و ادویههای دلخواه دیگر را اضافه کنید و یک دقیقه دیگر تفت دهید تا طعم خامی ادویهها هم گرفته شود.
در صورت تمایل میتوانید پیاز داغ منجمد، روغن مایع سرخ کردنی، گوشت مرغ و انواع ادویههای معطر مثل فلفل سیاه، نمک، زردچوبه و … را از فروشگاههای افق کوروش به روشهای خرید تلفنی، حضوری یا اینترنتی تهیه کنید.
مرحله دوم: گوشت مرغ را بپزید
سپس به مرغ مقداری آب جوش اضافه کنید، در حدی که روی آن را بپوشاند. حرارت را بالا ببرید و وقتی آب شروع به قل زدن کرد، شعله را کم کنید. اجازه دهید مرغ کاملا بپزد و نرم شود. معمولا بعد از ۳۰ دقیقه مرغ میپزد و میتوانید حرارت را قطع کنید. مرغهای پخته شده را از قابلمه بیرون بیاورید و اجازه دهید کمی از دما بیفتند و سرد شوند.
مرحله سوم: گوشت مرغ را چرخ کنید
اگر مرغها استخوان دارند، استخوانهای آنها را خارج کنید. سپس مرغهای بدون استخوان را در چرخگوشت بریزید و چرخ کنید. (میتوانید به جای چرخ کردن آنها را یا گوشتکوب برقی هم پوره کنید یا خیلی سادهتر، آنها را ریش ریش کنید.)
مرحله چهارم: پیاز و سیر را تفت دهید
در این مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال، یک پیاز دیگر را پوست بگیرید و چرخ کنید یا آن را رنده کنید. آب پیاز را بگیرید. سیرها را هم رنده کنید. در یک ظرف مناسب، کره بریزید و روی حرارت قرار دهید تا ذوب شود. میتوانید به جای کره، از روغن استفاده کنید. پیاز و سیر رنده شده را اضافه کنید و آنها را تفت دهید.
مرحله پنجم: آرد و گوجه فرنگی را تفت دهید
آرد را به پیاز و سیر تفت داده شده اضافه کنید و کمی تفت دهید تا خامی آرد گرفته شود. سپس گوجه فرنگیها را رنده کنید و به قابلمه بیفزایید. ۳ تا ۴ دقیقه صبر کنید تا گوجه فرنگیها هم کمی بپزند. سپس کمی زردچوبه و فلفل سیاه به همراه شکر و نمک را به مواد سوپ اضافه کنید. مواد سوپ را در قابلمه به هم بزنید تا مخلوط و یکدست شوند.
مرحله ششم: آب پرتقال و مرغ را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال، آب پرتقال تازه را به همراه مرغ چرخ شده به مواد سوپ اضافه کرده و مواد را ترکیب کنید. اگر آب سوپ کم بود، به اندازه نصف لیوان آب جوش اضافه کنید و درب قابلمه را بگذارید. ۲۰ تا ۳۰ دقیقه سوپ را روی دمای ملایم قرار دهید تا مواد آن بپزند. در نهایت طعم سوپ را بچشید نمک و فلفل آن را اندازه کنید. بعد از آماده شدن سوپ پرتقال، آن را به صورت گرم سرو کنید.
مواد لازم برای تهیه سوپ پرتقال خامهای (۴ نفر)
مواد اولیه مقدار مورد نیاز
آب پرتقال ۲ لیوان فرانسوی دستهدار
هویج ۷۰۰ گرم
خامه ۱/۲ لیوان فرانسوی دستهدار
کره ۲ قاشق غذاخوری
عصاره مرغ ۱ عدد
رنده پوست پرتقال ۱ قاشق غذاخوری
زنجبیل و کاری به مقدار لازم
نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به مقدار دلخواه
مدت زمان آماده سازی مواد: ۲۰ دقیقه
مدت زمان مورد نیاز برای پخت سوپ پرتقال خامه ای: ۴۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه سوپ پرتقال با هویج و خامه
طرز تهیه سوپ پرتقال خامهای
پایه سوپ پرتقال با خامه، استاک مرغ است که البته میتوانید از عصاره سبزیجات یا عصاره گوشت یا آب قلم هم استفاده کنید. در طرز تهیه سوپ پرتقال با خامه، خامه نیز به افزودن غلظت سوپ کمک میکند. برای تهیه این سوپ خوشمزه و مجلسی، مراحل طرز تهیه آن را دنبال کنید.
مرحله اول: مواد سوپ پرتقال را آماده کنید
در ابتدا، حدود ۵۰۰ گرم پرتقال را پوست گرفته و آب آنها را بگیرید. هستهها را جدا کنید و به آب پرتقال، مقداری از پالپ پرتقال اضافه کنید. آب پرتقال را کنار بگذارید. هویجها را بشویید و پوست آنها را بگیرید. هویجها را به قطعات ریز و به صورت نگینی خرد کنید. یک پیاز را هم پوست بگیرید و نگینی خرد کنید.
مرحله دوم: مایه سوپ پرتقال و هویج را آماده کنید
در این مرحله، پیاز را به همراه کره در یک قابلمه مناسب بریزید و روی حرارت قرار دهید. پیازهای خرد شده را اضافه کنید و روی حرارت کم تفت دهید تا سبک و طلایی شوند. در این فاصله، یک عصاره مرغ را در یک لیوان آب جوش بیندازید و اجازه دهید حل شود. بعد از طلایی شدن پیازها، عصاره را به پیازها اضافه کنید.
مرحله دوم: هویج و آب پرتقال را اضافه کنید
در این مرحله از طرز تهیه سوپ پرتقال خامهای با هویج، آب پرتقال را به مایه سوپ اضافه کنید و هویجها را هم به آن بیفزایید. صبر کنید تا مایه سوپ جوش بیاید. سپس حرارت را کم کنید و درب قابلمه را بگذارید. ۳۵ تا ۴۰ دقیقه صبر کنید تا هویجها کاملا نرم شود و مایه سوپ غلیظ شود.
مرحله سوم: مواد سوپ را در مخلوطکن بریزید
بعد از اینکه هویجها پختند و همه مواد نرم شدند، حرارت را قطع کنید و اجازه دهید مایه سوپ کمی از دما بیفتد. سپس مواد سوپ را در غذاساز یا بلندر بریزید و پوره کنید تا یکدست شوند. مخلوط به دست آمده را دوباره در قابلمه بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید.
مرحله چهارم: خامه و ادویهها را اضافه کنید
در آخرین مرحله از طرز تهیه سوپ خامهای پرتقال، خامه را به همراه نمک، فلفل سیاه، زنجبیل، ادویه کاری و ادویههای دلخواه به سوپ اضافه کنید. اجازه دهید مواد به مدت ۵ دقیقه روی حرارت ملایم بمانند، با هم میکس شوند و طعم یکدیگر را بگیرند. در نهایت، مقداری رنده پوست پرتقال را اضافه کرده و آن را سرو کنید.
فوت و فنهای طرز تهیه سوپ پرتقال
اگر میخواهید سوپ پرتقال یکدست شود، بعد از پخت سوپ، اجازه دهید مواد سرد شوند و بعد آن را در گوشتکوب برقی بریزید یا آنها را چرخ کنید تا یکدست شوند.
برای جلوگیری از گلوله شدن آرد، میتوانید آرد را در مقداری آب ولرم یا سرد حل کنید و بعد آن را به مواد سوپ بیفزایید.
برای تزیین روی سوپ، میتوانید از سبزیهای معطر دلخواه مثل جعفری خرد شده استفاده کنید. همچنین میتوانید در حین پخت سوپ، به آن مقداری سبزی خشک اضافه کنید.
افزودن چاشنیهایی مثل آبلیمو، آبغوره طبیعی یا آب نارنج خانگی میتواند طعم سوپ شما را خوشمزهتر کند. برای خرید آبلیمو، آبغوره و آب نارنج میتوانید به روشهای تلفنی، حضوری و آنلاین از فروشگاههای افق کوروش اقدام کنید.
برای غلیظ شدن سوپ پرتقال چه کنیم؟
افزودن مقداری آرد به مواد سوپ پرتقال یا افزودن خامه، میتواند آن را غلیظتر کند. میتوانید سیب زمینی آبپز و له شده را هم با آرد جایگزین کنید.
چه کار کنیم که عطر سوپ پرتقال بیشتر شود؟
برای خوشعطر شدن سوپ پرتقال، مقداری از پوست پرتقال فیله شده را به سوپ اضافه کنید. علاوه بر آب پرتقال نیز، استفاده از پالپ آن میتواند سوپ شما را خوشمزهتر کند.