طرز تهیه ترشی لیته لبو و بادمجان فوری تو یک ساعت
لیته لبو و بادمجان یکی از انواع پرطرفدار ترشی به صورت لیته است که با مواد اولیه در دسترسی قابل درست کردن است.
این ترشی لیته فوری و یک روزه به زمان زیادی برای جا افتادن نیاز ندارد.
مواد لازم برای تهیه ترشی لیته لبو و بادمجان خانگی
بادمجان ۵ عدد متوسط
لبو ۲ عدد متوسط
سیر ۲ حبه
سرکه سفید ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پودر گلپر و دانه سیاه به مقدار لازم
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای تهیه لیته لبو و بادمجان: ۱ ساعت
مدت زمان لازم برای استراحت لیته در یخچال: ۱ روز
مراحل طرز تهیه ترشی بادمجان با لبو به روش خانگی
از قدیم فصل پاییز، فصل تکاپو برای تهیه انواع ترشیهای خانگی بوده است. شما میتوانید ترشی ساده و راحت لیته لبو و بادمجان را در عرض یک ساعت تهیه کرده و یک روزه یک ترشی فوری و لذیذ تحویل بگیرید.
مرحله اول: مواد اولیه ترشی را بشویید و پوست بگیرید
در اولین مرحله از طرز تهیه لیته لبو و بادمجان، در ابتدا لبو و سپس بادمجان را پوست بگیرید و آنها را با آب بشویید. سپس در یک آبکش قرار دهید تا آب اضافه از آنها خارج شود و خشک شوند. دو حبه سیر را هم پوست بگیرید و سپس بشویید و کنار بگذارید.
دقت کنید مواد اولیه حتما به طور کامل خشک شده باشند و سپس به سراغ مراحل بعدی تهیه ترشی لیته بروید تا ترشی کپک نزند.
مرحله دوم: بادمجان و لبو را خرد کنید
کلاهک بادمجان را از بالای آن جدا کنید. سپس آنها را به دو نیم تقسیم کنید و هر نیمه بادمجان را به صورت نواری برش بدهید. میتوانید بادمجانها را به صورت حلقه حلقه و یا نگینی نیز خرد کنید یا با قالب فلزی به شکل گل، قلب و … قالب بزنید.
برای تهیه ترشی لبو و بادمجان به صورت لیته، لبو را نیز به صورت خلالی نازک و یا نگینی کوچک خرد کنید یا با قالب شکلدار قالب بزنید و با بادمجانها کنار بگذارید.
مرحله سوم: لبو و بادمجان را روی حرارت بپزید
لبو و بادمجان را که خرد کردید به همراه آب، نصف لیوان سرکه سفید و نمک درون یک قابلمه بریزید. قابلمه را روی حرارت قرار دهید تا محتویات داخل آن به جوش بیاید. سپس صبر کنید محتویات قابلمه روی حرارت متوسط حدود چهل دقیقه بجوشد تا لبو و بادمجان نرم شوند.
مرحله چهارم: بادمجان و لبو را آبکش و میکس کنید
بعد از گذشت چهل دقیقه و زمانی که از نرم شدن لبو و بادمجان اطمینان حاصل کردید، آنها را آبکش کنید. فقط حواستان باشد عصاره لبو و بادمجان را دور نریزید و برای مراحل بعدی نگه دارید.
۲ حبه سیر را هم به لبو و بادمجان پخته شده اضافه کنید. برای تهیه لیته لبو و بادمجان مجلسی باید همه مواد را با هم میکس کنید. این کار را به وسیله گوشتکوب برقی یا مخلوطکن میتوانید انجام دهید.
مرحله پنجم: بقیه سرکه و دیگر چاشنیها را اضافه کنید
نصف دیگر سرکه را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه، سیاه دانه و پودر گلپر به مواد میکس شده اضافه کنید. همه مواد را به خوبی با هم مخلوط کنید تا به یک ترکیب یکدست برسید و عطر و طعم چاشنیها به خورد ترشی برود.
حالا مقداری از عصاره لبو و بادمجان را که کنار گذاشتید به ترشی لیته لبو اضافه کنید و با بقیه مواد ترکیب کنید.
مرحله ششم: لیته را در شیشه بریزید و در یخچال استراحت دهید
ترشی خانگی لیته بادمجان با لبوی شما آماده است. کافی است ترشی را در ظرفهای شیشهای تمیز و خشک بریزید و آن را به مدت حداکثر یک روز در یخچال استراحت دهید و درب آن را باز نکنید تا آماده مصرف شود.
مرحله آخر: لیته لبو و بادمجان را سرو کنید
بعد از گذشت یک روز لیته لبو و بادمجان آماده مصرف است. میتوانید درب آن را باز و استفاده کنید.