دستور تهیه سوپ سیب زمینی مجلسی مخصوص پاییز
سوپ سیب زمینی یکی از لطیفترین و مقویترین انواع سوپ رستورانی است که معمولاً برای پخت آن از روشها و مواد اولیه متفاوتی استفاده میشود. معمولاً طرز تهیه سوپ سیب زمینی در هر شهر و کشوری متفاوت است، اما به هر حال این سوپ به دلیل وجود سیب زمینی، بافت فوقالعاده نرم و خامهای دارد.
مواد لازم برای تهیه سوپ سیب زمینی ساده
مواد اولیه مقدار مورد نیاز
پیاز (برای پیاز داغ) ۱ عدد متوسط
سیب زمینی ۳ عدد متوسط
کره ۱ قالب ۵۰ گرمی
آرد سفید ۲ قاشق غذاخوری
شیر ۱ لیوان فرانسوی دستهدار
خامه ۱ قاشق غذاخوری
آبلیمو ۱ قاشق چایخوری
عصاره مرغ ۱ عدد
نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
پیازچه و جعفری خرد شده برای تزیین سوپ
نان برای سرو سوپ سیب زمینی
مدت زمان آمادهسازی مواد اولیه: ۲۰ دقیقه
مدت زمان لازم برای پخت سوپ سیب زمینی: ۴۰ دقیقه
مراحل طرز تهیه سوپ سیب زمینی با خامه
سوپ سیب زمینی یک پیش غذای متفاوت و البته بسیار مقوی است که تهیه و سرو آن در روزهای سرد پاییز و زمستان توصیه میشود.
مرحله اول: پیاز را آماده کنید
در اولین مرحله از طرز تهیه سوپ سیب زمینی، یک عدد پیاز متوسط را پوست بگیرید و بشویید. قسمت انتهایی پیاز را نیز جدا کنید و آن را به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس یک تابه با سایز مناسب انتخاب کنید و روی حرارت ملایم قرار دهید. یک قالب کره پنجاه گرمی کره را به تابه روی حرارت اضافه کنید و اجازه دهید با حرارت ملایم ذوب شود.
در این مرحله حواستان باشد که حرارت را زیاد نکنید چون کره خیلی زود میسوزد. پیازهای نگینی را به کره ذوب شده اضافه کنید و تفت دهید. تفت دادن را تا جایی ادامه دهید که پیازها سبک و طلایی شوند.
شما میتوانید برای تهیه پیاز داغ آماده و کره به صورت حضوری و اینترنتی از طریق فروشگاههای افق کوروش اقدام کنید.
مرحله دوم: آرد را اضافه کنید
بعد از آنکه پیازها سبک و طلایی شدند، دو قاشق غذاخوری آرد را به آنها اضافه کنید. آرد را با پیاز و کره تفت دهید تا کاملا باز شود. آرد را تا جایی باید تفت دهید که به صورت گلوله گلوله دیده نشود.
مرحله سوم: شیر را اضافه کنید
در این مرحله محتویات تفت خورده را از تابه به یک قابلمه مناسب انتقال دهید. بعد از آن یک لیوان دستهدار فرانسوی شیر به تدریج به محتویات قابلمه اضافه کنید. در حین اضافه کردن شیر، محتویات داخل قابلمه را هم بزنید تا آرد کاملا در شیر حل شود. بعد از آن اجازه دهید که شیر به جوش بیاید و سپس حرارت را کم کنید.
مرحله چهارم: سیب زمینی را به صورت نگینی اضافه کنید
در فاصلهای که شیر به جوش میآید شما فرصت دارید که سیب زمینی را آماده کنید. سه عدد سیب زمینی متوسط را به خوبی با آب بشویید و سپس پوست آنها را پوست بگیرید. سیب زمینیها را بعد از پوست گرفتن به صورت نگینی ریز خرد کنید. سپس به ترکیب روی حرارت اضافه کنید و با دیگر مواد هم بزنید تا به طور یکدست با یکدیگر ترکیب شوند.
مرحله پنجم: ادویه و عصاره مرغ را اضافه کنید
در این مرحله باید ادویهها را که شامل نمک و فلفل سیاه هستند را به مایه سوپ اضافه کنید. سپس یک عدد عصاره مرغ آماده را نیز اضافه کنید تا سوپ سیب زمینی طعم دلپذیرتری پیدا کند. در این مرحله درب قابلمه را بگذارید و اجازه دهید تا سوپ برای نیم ساعت روی حرارت ملایم بماند و کاملا بپزد و جا بیفتد.
مرحله ششم: سوپ سیب زمینی خامه ای را میکس کنید
برای تهیه یک سوپ سیب زمینی مجلسی، بعد از آنکه تمام مواد به خوبی پخته شدند و عطر و طعمشان به خورد یکدیگر رفت، باید به وسیله گوشتکوب برقی یا دستگاه غذاساز سوپ را به طور کامل میکس کنید. میکس کردن سوپ باید در حدی باشد که سیب زمینی با دیگر مواد داخل سوپ به طور کامل نرم و لطیف شوند و به یک ترکیب یکدست برسند.
مرحله هفتم: خامه و آبلیمو را اضافه کنید
در پنج دقیقه پایانی پخت سوپ سیب زمینی با خامه، یک قاشق از سوپ میکس شده را در یک کاسه کوچک بریزید و دو قاشق غذاخوری خامه را به همراه آبلیمو به آن اضافه کنید و هم بزنید. ترکیب به دست آمده را به سوپ اضافه کنید و مجددا همه مواد را با یکدیگر هم بزنید.
مرحله آخر: سوپ سیب زمینی را سرو کنید
بعد از گذشت پنج دقیقه دیگر، سوپ را از روی حرارت بردارید و در یک ظرف گود و مناسب بکشید. سوپ سیب زمینی خانگی را با جعفری و پیازچه تزیین کنید و با نان و آبلیمو آن را سرو کنید. این سوپ لطیف و مقوی را به صورت تازه و داغ مصرف کنید و از طعم لذیذش لذت ببرید.
نکات و فوت و فن های طرز تهیه سوپ سیب زمینی
طرز تهیه سوپ سیب زمینی و هویج هم درست مثل سوپ پوره سیب زمینی است. برای خوش طعمتر شدن سوپ پوره سیب زمینی میتوانید چند عدد هویج را نیز بپزید و به صورت پوره درآورید و به سوپ اضافه کنید.
برخی هم برای تزیین سوپ پوره سیب زمینی از مقداری بیکن گوشت خرد شده استفاده میکنند، در این صورت سوپ سیب زمینی و بیکن خواهید داشت.
به جای کره، از روغن زیتون یا روغن مخصوص پخت و پز نیز میتوانید برای سرخ کردن مواد این سوپ استفاده کنید.
اگر دوست دارید سوپ سیب زمینی را به صورت رژیمی تهیه کنید میتوانید خامه را حذف کنید و از شیر کم چرب استفاده کنید.
میتوانید به جای عصاره یا استاک مرغ، از آب مرغ نیز استفاده کنید.
به دلخواه میتوانید دو حبه سیر یا پودر سیر نیز به ترکیب سوپ سیب زمینی اضافه کنید.
برای درست کردن سوپ سیب زمینی میتوانید از مقداری مرغ پخته و ریش ریش شده نیز استفاده کنید.
برای درست کردن سوپ جو با سیب زمینی میتوانید مقداری جو پرک به سوپ اضافه کنید.
اگر به گوشتکوب برقی یا غذاساز دسترسی ندارید برای درست کردن سوپ سیب زمینی میتوانید سیب زمینیها و سبزیجات را به صورت خرد شده در سوپ بگذارید و سوپ را بدون میکس کردن نیز سرو کنید.
فوت و فنهای خوشمزه شدن سوپ سیب زمینی با بافتی لطیف
چرا خامه بعد از اضافه شدن به سوپ بریده بریده میشود؟
اگر خامه را در یک مرحله به سوپ اضافه کنید، چون با هم، هم دما نیستند بریده بریده میشود. حتما خامه را ابتدا با یک قاشق از سوپ مخلوط کنید و سپس به ظرف حاوی سوپ اضافه کنید.
آیا سوپ زمینی باید حتما به صورت میکس شده سرو شود؟
خیر، شما میتوانید به سوپ سیب زمینی بدون میکس کردن خامه اضافه کنید و سپس سرو کنید. میکس کردن سوپ شکل مجلسیتر به آن میدهد و همچنین برای استفاده به عنوان سوپ مناسب کودک راحتتر است.