طرز تهیه مربای کدو حلوایی لیمویی

اگر اهل درست کردن مرباهای خاص و متفاوت هستید، مربای کدو حلوای یکی از بهترین انتخاب‌ها برای شما محسوب می‌شود.

کدخبر : 23513
سایت سرگرمی روز :

این مربا ظاهر خوش رنگ و طعم متمایزی دارد و برای روزهای سرد زمستانی فوق العاده است.

برای تهیه این مربای خوشمزه به مواد اولیه زیر نیاز دارید:

کدو حلوایی ۱ عدد کدوی متوسط

شکر ۱ و ۱/۴ لیوان فرانسوی دسته‌دار

لیمو ترش تازه ۱ عدد

زنجبیل تازه ۱ عدد متوسط

مراحل تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو

آماده کردن مواد اولیه این مربا حدود ۲۰ دقیقه طول می‌کشد و پس از آن باید حدود نیم ساعت نیز برای پخت مربا زمان صرف کنید. در ادامه این بخش می‌توانید با مراحل تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو آشنا شوید.

مرحله اول: کدو را خرد کنید

برای شروع باید کدو حلوایی را بشویید و پوست آن را جدا کنید. در ادامه کدو را نصف کنید. پوست و دانه‌های کدو را جدا و آن را به صورت مکعبی ریز خرد کنید و در یک ظرف بریزید.

مرحله دوم: کدو حلوایی را با شکر ترکیب کنید

بعد از این که کدوها را به صورت ریز خرد کردید، در یک قابلمه بریزید. حالا شکر را به کدوها اضافه کنید و درب قابلمه را روی آن قرار دهید یا روی آن را با سلفون بپوشانید. اجازه دهید کدوها برای یک شب در دمای اتاق بمانند و آب بیندازد.

مرحله سوم: آب لیمو را بگیرید و زنجبیل را خرد کنید

لیمو ترش را بشویید و بعد آن را از وسط نصف کنید. آب لیمو ترش تازه را در یک لیوان بریزید. در ادامه زنجبیل تازه را بشویید و پوست آن را با چاقو جدا کنید. سپس زنجبیل را به صورت ریز رنده کنید. برای مزه دار کردن این مربا می‌توانید بنا به سلیقه خودتان از آبلیموی بیشتری نیز استفاده کنید.

مرحله چهارم: مربا را آماده کنید

در این مرحله باید آب لیمو و زنجبیل رنده شده را به ترکیب کدو حلوایی و شکر اضافه کنید. قابلمه را روی حرارت ملایم بگذارید و اجازه دهید مربای شما برای نیم ساعت بپزد.

در این مرحله باید هر چند دقیقه یک بار مربا را هم بزنید. اگر بعد از نیم ساعت احساس کردید که کدوها هنوز به طور کامل نرم نشده‌اند، بهتر است مربا را برای چند دقیقه دیگر روی حرارت قرار دهید.

مرحله پنجم: مربا را در شیشه بریزید

بعد از این که کدوها به خوبی پختند و نرم شدند، می‌توانید آن‌ها را بکوبید و له کنید یا به صورت تکه‌ای بگذارید. صبر کنید تا مربا خنک شود و سپس آن را در شیشه‌های تمیز و خشک بریزید. مربای شما آماده است و می‌توانید از طعم لذیذ و بافت متمایز این مربا لذت ببرید.

نکات و فوت و فن‌های تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو

در ادامه به چند نکته طلایی برای تهیه مربای کدو حلوایی با زنجبیل و لیمو اشاره خواهیم کرد. با ما همراه باشید.

برای تهیه این مربا باید کدو را از وسط نصف کنید و تمام تفاله‌ها و تخمه‌های وسط آن را به طور کامل تخلیه کنید.

به منظور تهیه این مربا باید کدوها را به یک اندازه خرد کنید تا مربای شما ظاهر جذاب‌تری پیدا کند.

در برخی رسپی‌ها برای تهیه این مربا به جای آب لیمو ترش تازه، از لیمو ترش میکس شده استفاده می‌شود. در این روش باید لیمو را خرد و هسته‌های آن را جدا کنید. در ادامه لیمو را همراه با پوست در مخلوط کن بریزید و خوب میکس کنید. در این روش ممکن است طعم مربای شما کمی تلخ شود.

برای جدا کردن پوست زنجبیل می‌توانید از قاشق یا چاقو استفاده کنید و آن را روی زنجبیل بکشید تا پوستش جدا شود.

اگر دوست دارید مربای شما به صورت له شده باشد، باید بعد از پخت مربا کدوها را با گوشتکوب دستی له کنید.

برای تهیه مربای کدو حلوایی خوشرنگ خانگی می‌توانید در انتهای پخت مقداری زعفران نیز به آن اضافه کنید.

می‌توانید تخم‌های کدو حلوایی را جمع کنید و بعد آن را خشک کنید و روی حرارت برشته کنید و به عنوان تخمه مصرف کنید.

در صورت تمایل می‌توانید برای تهیه مربای کدو تنبل کدو را به صورت خلالی خرد کنید یا از قالب‌های کوچک برای برش تکه‌های کدو استفاده کنید.

به منظور درست کردن مربای کدو حلوایی می‌توانید کدوها را از ابتدا رنده و بعد با شکر ترکیب کنید

برای این که مربای شما خوشرنگ تر شود، بهتر است از قابلمه مسی یا روی برای تهیه این مربا استفاده کنید.

در زمان آماده کردن مربا به هیچ عنوان نباید درب قابلمه را روی آن بگذارید، این کار موجب کدر و بد رنگ شدن مربا می‌شود و احتمال سر رفتن مربا و ریختن آن روی گاز را نیز بیشتر می‌کند.

برای این که مربای شما شکرک نزند، اجازه دهید شهد مربا به غلظت مناسب برسد و قوام پیدا کند.

اضافه کردن آب لیمو به این مربا هم موجب خوش طعم شدن آن می‌شود و هم از شکرک زدن مربا جلوگیری می‌کند.

اگر پس از مدتی مربای شما شکرک زد، می‌توانید مقدار کمی آب جوش و یک قاشق آب لیموی ترش تازه به آن اضافه کنید. سپس مربا را دوباره روی حرارت قرار دهید تا برای چند دقیقه بجوشد.

برای اینکه مطمئن شوید مربای شما به قوام رسیده است یا نه، می‌توانید مقداری از شربت را بردارید و در یک بشقاب بریزید. اگر شربت پس از سرد شدن، مانند عسل کشدار بود و به سختی از قاشق به بیرون ریخته شد، یعنی مربا به قوام مناسب رسیده است.

در زمان سرو کردن این مربا می‌توانید مقداری خلال پسته روی آن بریزید.

در صورت تمایل می‌توانید برای مزه دار کردن این مربا در کنار زنجبیل و لیمو از یک تکه چوب دارچین نیز استفاده کنید. فقط به خاطر داشته باشید که بعد از پخت مربا باید چوب دارچین را از آن خارج کنید.

از آن جایی که کدو حلوایی طبع سردی دارد، اضافه کردن زنجبیل موجب متعادل شدن طبع این مربا می‌شود.

 

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: