فصل میوه خون ساز رسید | از خوردن این میوه خون ساز غافل نشید
اگر کم خون هستید تا فصل این میوه تمام نشده بخورید.
یک دکتر طب طبیعی به افراد مبتلا به کمخونی توصیه کرد، در این فصل خرمالو مصرف کنند.
هانیه ناصری با اشاره به خواص میوه پاییزی خرمالو، گفت: این میوه سرشار از ویتامینهای آ، ب و ث و همچنین حاوی مواد معدنی مانند کلسیم، گوگرد، آهن، فسفر، منیزیم و پتاسیم است.
وی به وجود مقادیر فراوان پکتین (فیبر محلول درآب) در خرمالو اشاره کرد و افزود: پکتین موجب میشود مصرف خرمالو به کاهش چربی خون منجر شود، البته هرچه خرمالو رسیدهتر باشد پکتین آن کمتر است.
این دکتری گیاهان دارویی با بیان اینکه خرمالو حاوی «تانن» نیز است، خاطرنشان کرد: تانن موجود در خرمالو خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و عروقی، فشارخون بالا و دیابت را کاهش میدهد.
ناصری اظهار کرد: خرمالو دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قابل توجهی است که با آنتیاکسیدان موجود در زغال اخته و توت فرنگی قابل مقایسه میباشد.
وی با بیان اینکه خرمالو یک میوه اسیدی است، عنوان کرد: این میوه دارای اسیدهای مالیک، تارتاریک و اسیدسیتریک است که این اسیدها باعث جذب بهتر آهن و روی در بدن میشود.
این دکترای طب طبیعی به خواص درمانی خرمالو نیز اشاره کرد و افزود: خرمالو برای پاکسازی کبد و کلیه و نیز برای کم خونی بسیار مفید است
ناصری عنوان کرد: خرمالو میوهای است که میتواند موجب تسریع رشد کودکان شود و خانوادهها باید به مصرف این میوه توجه داشته باشند.
خواص خرمالو برای سرماخوردگی
از جمله خاصیت خرمالو این است که حاوی ترکیبات گیاهی مفیدی است که دارای خواص آنتی اکسیدانی است. آنتیاکسیدانها با مقابله با استرس اکسیداتیو، فرآیندی که توسط مولکولهای ناپایدار به نام رادیکالهای آزاد آغاز میشود، از آسیب سلولی جلوگیری کرده یا آن را کند میکنند. استرس اکسیداتیو با بیماری های مزمن خاصی از جمله بیماری قلبی، دیابت، سرطان و بیماریهای عصبی مانند آلزایمر مرتبط است. همچنین خواص خرمالو برای سرماخوردگی مربوط به تقویت سیستم ایمنی ناشی از وجود آنتیاکسیدانها است.
خوشبختانه، مصرف غذاهای غنی از آنتی اکسیدان مانند خرمالو میتواند به مبارزه با استرس اکسیداتیو کمک کند و ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماریهای مزمن را کاهش دهد. رژیمهای غذایی سرشار از فلاونوئیدها، که آنتیاکسیدانهای قوی هستند که در غلظتهای بالا در پوست و گوشت خرمالو یافت میشوند، با نرخ پایینتر بیماریهای قلبی، زوال ذهنی مرتبط با افزایش سن و سرطان ریه مرتبط هستند.خرمالو همچنین سرشار از آنتی اکسیدان های کاروتنوئیدی مانند بتاکاروتن است، رنگدانهای که در بسیاری از میوه ها و سبزیجات با رنگ روشن یافت میشود.
فواید خرمالو برای سلامتی قلب
بیماری قلبی علت اصلی مرگ و میر در سراسر جهان است و بر زندگی میلیونها نفر تأثیر منفی میگذارد. خوشبختانه، بسیاری از انواع بیماریهای قلبی را میتوان با کاهش عوامل خطر، مانند رژیم غذایی ناسالم، پیشگیری کرد. ترکیب قدرتمند مواد مغذی موجود در خرمالو آن را به انتخابی عالی برای تقویت سلامت قلب تبدیل میکند.خرمالو حاوی آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی از جمله کوئرستین و کامفرول است. در چندین مطالعه مصرف رژیم غذایی سرشار از فلاونوئید با کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است.
خواص خرمالو برای کاهش التهاب
شرایطی مانند بیماری قلبی، آرتریت، دیابت، سرطان و چاقی همگی با التهاب مزمن مرتبط هستند. خوشبختانه، انتخاب غذاهایی که دارای ترکیبات ضد التهابی بالایی هستند، میتواند به کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری کمک کند. خرمالو یک منبع عالی از آنتی اکسیدان قوی ویتامین C است. در واقع، یک خرمالو حاوی ۲۰ درصد از مصرف روزانه توصیه شده است.ویتامین C به محافظت از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از رادیکالهای آزاد کمک میکند و با التهاب در بدن مبارزه میکند. ویتامین C با اهدای الکترون به این مولکولهای ناپایدار آسیب رادیکالهای آزاد را کاهش میدهد، در نتیجه آنها را خنثی میکند و از ایجاد آسیب بیشتر جلوگیری میکند.