اطلاعیه مهم و فوری برای بازنشستگان لشگری و کشوری | اجرای طرح جدید واریز مزایای جانبی و ترمیم حقوق بانشستگان +جزییات

طرح جامع نظام سلامت و بیمه بازنشستگان کشوری

کدخبر : 25166
سایت سرگرمی روز :

طرحی که ارائه می شود بمنظور ارایه یک راه حل مناسب برای حل مشکل بیمه درمان و تکمیل و بیمه عمر و حوادث بازنشستگان کشوری و افراد تحت تکفل ایشان مبتنی بر درک صحیح  (عینی، کمی، و علمی) از ابعاد مشکلات ایشان در عرصه های ارائه خدمات آموزشی پژوهشی بهداشتی درمانی و توانبخشی سلامت به منظور تحقق رویکرد سلامت همه جانبه جسمی روحی معنوی و اجتماعی که منجر به سلامت یک فرد بازنشسته شود ،می باشد .

تعاریف:

الف :بازنشسته:  

بازنشسته یا موظف به کارمندی اطلاق می گردد که به علت تکمیل سنوات خدمتی مصرح در قانون بر اساس سن یا درخواست شخصی و با موافقت دستگاه اجرائی متبوع از خدمت منتزع می گردد یا در اثر بیماری و ازکارافتادگی از خدمت دستگاه اجرائی منفک می شود و با ابلاغ دستگاه اجرائی بازنشسته یا کارافتاده شناخته شده و حقوق بازنشستگی یا وظیفه بگیری وی طبق مقررات توسط صندوق بازنشستگی کشوری تعیین و برقرار می شود.

ب:صندوق بازنشستگی کشوری:

صندوق بازنشستگی کشوری : به استناد اساسنامه صندوق بازنشستگی کشوری ، این سازمان موسسه ای بیمه ای ، دارای شخصیت حقوقی و اداری و مالی مستقل و  وابسته به وزارت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی است که مسئولیت اداره امورصندوق بازنشستگی مستخدمان مشمول مقررات بازنشستگی کشوری را با رعایت قوانین و مقررات مربوط عهده دار است .

 این صندوق  در ۳۱ استان کشور دارای سازمان فعال بوده بطوری‌که کلیه امور مربوط به بازنشستگان و موظفین بصورت غیر متمرکز  در همان استان انجام می‌گیرد.

ج-بیمه  پایه خدمات درمانی:

 بیمه درمانی بیمه ای است که کل یا بخشی از خطر ابتلا به شخص را که متحمل هزینه های پزشکی است ، پوشش می دهد بعبارتی بیمه درمانی به عنوان "پوششی گفته می شود که پرداخت مزایا در نتیجه بیماری ، حادثه‌ یا جراحت را فراهم می کند. این بیمه بر اساس قانون بیمه همگانی خدمات درمانی کشور برقرار می شود.

د- بیمه تکمیلی :

 که به آن بیمه درمان تکمیلی یا بیمه تکمیلی درمان هم می‌گویند، بیمه جبران کننده هزینه‌های درمان مازاد بر بیمه پایه درمان است.

ه_هزینه درمان :

هزینه درمان شامل بهای  خدمات کلینیکی و پاراکلینکی و بستری و آنچه برای بهبود بیمار لازم است انجام شود اطلاق می گردد، بعبارتی سهمی از درمان است که توسط بیمه گذار پرداخت میگردد.

و_بیمه گذار:

بیمه گذار شخصی است که قرارداد بیمه را منعقد وپرداخت حق بیمه را تعهد می کند به عبارت دیگر، شخصی است که تقاضای بیمه یا پیشنهاد بیمه را امضا وتسلیم بیمه گر، نماینده یا کارگزار بیمه نموده و پرداخت حق بیمه مربوطه را به عهده می گیرد.

ز-بیمه گر 

بیمه‌گر، شخصی است که تعهد می‌کند که زیان احتمالی یک بیمه‌گذار را در صورت وقوع یک حادثه در یک دوره زمانی خاص، جبران نماید یا خدمات مشخصی را به وی ارائه دهد؛

ح-افراد تحت تکفل:

افراد تحت تکفل شامل :همسر (زن یا شوهر)فرزندان اناث مادام که ازدواج ننموده و فاقد حرفه و شغل باشند .فرزندان ذکور که سن آنان کمتر از هجده سال تمام باشد و یا منحصراً به تحصیل اشتغال داشته و یا طبق نظر پزشک معتمد صندوق بازنشستگی کشوری از کار افتاده کلی باشند .پدر ومادر که سن پدر از ( ۶۰) سال متجاوز باشد و یا طبق نظر پزشک معتمد صندوق بازنشستگی  از کارافتادگی کلی باشند و در هرحال معاش آنان منحصراً توسط بیمه شده صندوق  تامین گردد .

مواد طرح :

ماده ۱- در این طرح بیمه گر صندوق بازنشستگی کشوری می باشد و این صندوق با تمهید سازوکار مناسب اقدامات لازم را برای بیمه درمان تکمیلی بازنشستگان تحت پوشش خود انجام خواهد داد .

ماده ۲- همه بازنشستگان تابع صندوق بازنشستگی درصورت تمایل تحت پوشش بیمه مستقیم صندوق در می آیند.

ماده ۳-صندوق بازنشستگی کشوردر برابر انجام خدمات بیمه سایر شرکت های بیمه گذار برای بازنشستگان تحت پوشش خود تعهدی ندارد .

ماده ۴-صندوق بازنشستگی کشوری نرخ بیمه ای خود(بیمه درمان ،بیمه عمر و حوادث و بیمه تکمیلی) را در اسفند ماه هرسال برای سال بعد برابر دستورالعملهای قانونی شورای عالی بیمه کشور تنظیم خواهد نمود.

ماده ۵-بیمه گر مجاز است حق بیمه (درمان ، تکمیلی و عمر و حوادث )سهم بیمه گذار را همه ماهه از فیش حقوقی بازنشسته کسر نماید . 

ماده ۶- در این طرح بیمه گذارهیچگونه وجهی  در قبال ارائه خدمات درمانی پرداخت نمی کند و تمام هزینه های درمانی بیمه گذار بعهده بیمه گر است.

ماده ۷-دراجرای ماده ۶ بیمه گر موظف است با تمام مراکز درمانی مجاز کشور قرارداد بیمه منعقد و پرداخت حق ویزیت سهم بیمار را نیز در مطب پزشکان بعهده خواهدگرفت .

ماده ۸- دراین طرح  پرداخت هزینه تمامی خدمات بالینی،توانبخشی وآموزشی که رویکرد سلامت دارد وبه تشخیص پزشک معالج بایدانجام شود بعهده بیمه گر بوده و بیمه گذار برابر تعرفه قانونی سالانه حقوق بیمه گر را پرداخت می کند.

۹_ تمام امور مربوط به بیمه تکمیلی درمان بازنشستگان تابع صندوق بازنشستگی کشوری در تشکیلاتی منسجم و تحت نظر و هدایت واحد ذیربط صندوق بازنشستگی کشوری انجام خواهد شد . سه نفر از بازنشستگان واجد شرایط به انتخاب جامعه بازنشستگان کشوری بر مراحل  بررسی ، انعقاد قرارداد با شرکت بیمه گر معتبر و نظارت بر عملکرد بیمه گر با واحد ذیربط صندوق در دفتر مرکزی و شعب استانی صندوق بطور مستمر همکاری و مشارکت خواهند داشت.

ماده ۱۰ :منابع مالی طرح بیمه تکمیلی خدمات درمانی با مشارکت سه جانبه دولت ، صندوق بازنشستگی کشوری و بیمه شده ( بازنشسته و موظف ) تامین می گردد که سهم دولت و صندوق هر یک ۴۰ درصد و سهم بیمه شده ۲۰ درصد خواهد بود.

سهم دولت هر ساله در لوایح بودجه سنواتی پیش بینی و پس از تصویب قانون به صندوق تخصیص خواهد یافت‌.سهم صندوق از محل منابع داخلی تامین و تخصیص خواهد یافت. 

ماده 11 - صندوق بازنشستگی کشوری به عنوان بیمه گذار موظف است هر ساله با رعایت تشریفات مقرر در آیین نامه مالی و معاملاتی و با رعایت مفاد ماده ۹ این طرح با یکی از شرکتهای بیمه گر معتبر قرارداد بیمه تکمیلی درمان و بیمه عمر و حوادث را منعقد نماید.

ماده ۱۲ : صندوق بازنشستگی کشوری موظف است برای انجام امور بیمه تکمیلی خدمات درمانی بازنشستگان کشوری و مراحل انعقاد قرارداد ، تادیه و تسویه حساب با یکی از شرکت های بیمه گر معتبر ،حساب جداگانه ای نزد بانک عامل مفتوح و واریزی های دولت ، صندوق و بیمه شدگان را پس از وصول در این حساب بارگذاری نماید. گزارش عملکرد این حساب به صورت شش ماهه و سالانه توسط حسابرس امین منتخب نمایندگان بازنشستگان کشوری و صندوق رسیدگی و در معرض رویت قرار خواهد گرفت.

این طرح در12 ماده تنظیم گردیده و پس از تائید و تصویب کار گروه ۳۱ نفره به مقامات ذیربط دولتی جهت بررسی و اقدامات لازم ارائه خواهد گردید.

این طرح ،در جمع تیم تهیه طرح جامع نظام سلامت و بیمه موثر و کار آمد با حضور اعضا مطرح و با  امضاء ۸نفر تائید گردید و توسط دو تن از اعضای کارگروه آقایان(محمد زاده و بدیعی) در محل صندوق بازنشستگی کشور به دکتر مرتضایی فرمدیر کل محترم فرهنگی و اجتماعی ارائه گردید .

کارگروه 31 نفره مطالبات صنفی بازنشستگان کشوری و لشکری(وقت)

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: