تصویب واریز مستمری 10 میلیون تومانی برای این افراد | واریز کمک هزینه جدید ماهیانه دولت به این افراد
جزئیات پرداخت کمک هزینه ماهانه دولت به خانوارها تشریح شد.
جزئیات پرداخت کمک هزینه ماهانه به جانبازان فاقد شغل، ایثارگران معسر، رزمندگان و معلولان شدید و خیلی شدید بر اساس تعداد اعضای خانوار و دهک درآمدی به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.
کمک معیشتی ماهانه برای جانبازان فاقد شغل و درآمد و معلولان دارای درجه معلولیت شدید و خیلی شدید در سال ۱۴۰۴ تعیین شده و به سازمان برنامه و بودجه کشور ابلاغ شد.
این تصویبنامه شامل تعیین کمک معیشت ماهانه برای گروههای مختلفی از جمله جانبازان و ایثارگران معسر فاقد شغل و درآمد، افراد تحت تکفل جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد، رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد و افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید است.
بر اساس این مصوبه، مبالغ کمک معیشتی ماهانه به شرح زیر خواهد بود:
گروههای مشمول مبلغ کمک معیشتی (تومان)
جانبازان معسر فاقد شغل و درآمد / افراد تحت تکفل جانبازان متوفی فاقد شغل و درآمد ۱۰,۴۰۰,۰۰۰
رزمندگان معسر فاقد شغل و درآمد ۸,۷۷۵,۰۰۰
افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در خانوادههای دهکهای یک تا هفت با بُعد یک نفر ۱,۲۰۰,۰۰۰
خانوارهای دو نفره ۱,۸۰۰,۰۰۰
خانوارهای سه نفره ۲,۴۰۰,۰۰۰
خانوارهای چهار نفره ۳,۰۰۰,۰۰۰
خانوارهای پنج نفر و بالاتر ۳,۶۰۰,۰۰۰
افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در خانوادههای دهک هفت به بالا ۶۰۰,۰۰۰
برای افراد دارای معلولیت شدید و خیلی شدید در دهکهای هفتم به بالا، مبلغ کمک معیشتی ماهانه ۶۰۰ هزار تومان تعیین شده است. این مبلغ برای کمک به خانوادههایی با شرایط اقتصادی پایینتر، براساس تعداد اعضای خانوار افزایش خواهد یافت.
محمد پیکانپور گفت: حوزه امور سلامت و رفاه اجتماعی از دو بخش سلامت و رفاه بهصورت مجزا تشکیل شده که ذیل هر کدام اقدامات متعددی تعریف شده است. متناسب با چالشهایی که در سال ۱۴۰۳ حادث شد، اهم اقدامات این دو حوزه حائز اهمیت است. در حوزه سلامت موضوع تخصیص اعتبارات دانشگاه علوم پزشکی، اورژانس کشور، اورژانس تهران و برخی از ردیفهای دیگر به صورت ۱۱۰ درصدی صورت گرفت.
وی با بیان اینکه یک میلیارد دلار اعتبار برای جبران ما به تفاوت ارز تجهیزات پزشکی که با نرخ ۴۲۰۰ تومان بتواند به مصرفکننده نهایی ارائه شود، در سال ۱۴۰۳ تخصیص پیدا کرد، ادامه داد: از طرفی اعتبارات مربوط به طرح دارویار به صورت کامل تخصیص داده شد. با توجه به دو سرفصل تعیین شده محل هزینه کرد اعتبارات دارویی که هم در ردیف ریالی و هم در ردیف ارزی باید پوششی اعمال میشد، تقریبا اعتبارات مربوطه به صورت کامل لحاظ شد.
آقای پیکانپور با بیان اینکه درخصوص ایجاد ذخیره راهبردی دارو و تجهیزات پزشکی تکلیف مشخصی در دولت تعیین و یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ملی برای این موضوع برداشت شد، افزود: قریب به ۷۷.۶ همت از مطالبات تامین اجتماعی در قالب اوراق گام در اختیار ذینفعانی که مطالبات از سازمان تامین اجتماعی داشتند، قرار گرفت و از طرفی نزدیک ۵۷ هم از جمله سهام با ارزشی که امکان عرضه به سازمان تامین اجتماعی داشت، قرار گرفت تا در این راستا در جهت اجرای بند «د» تبصره ۱۵ قانون برنامه بودجه سال ۱۴۰۳ تکالیف مربوطه انجام شود و بیش از ۱۳۰ همتی که قانون تکلیف کرده بود پرداخت شود. از طرف دیگر بابت بدهیهای پرسنلی که در حوزه بهداشت و درمان ساری و جاری بود، در چند مقطع کمکهای مازادی صورت گرفت؛ از جمله بابت اصلاح نرخ اضافه کار پرستاران و کارکنان بالینی.
از تقریبا عددی قریب به ۳۰ هزار تومان به ۸۰ هزار تومان کمکی در حدود ۳.۲ همت صورت گرفت. هشت همت اعتباراتی بود که به بیمه سلامت داده شد که از محل آن مطالبات پرستاری را جبران کرد و ۱۰ هزار میلیارد تومان هم از محل تنخواه واصله در اختیار وزارت بهداشت قرار گرفت که بخشی از بدهیهای پرسنلی را از محل آن جبران کند.
رئیس امور سلامت و رفاه اجتماعی سازمان برنامه و بودجه در ادامه گفت: پاداش پایان خدمت بازنشستگان عزیز با مبلغ حدود ۵ همت مورد پرداخت قرار گرفت. درخصوص درخواستی که دانشگاه علوم پزشکی داشتند که مشمول کسر ۳ درصد قانون توازن نشوند، اعتبارات مربوطه با مبلغ نزدیک ۵.۵ همت به حساب مربوطه عودت داده شد.
در حوزه رفاه علاوه بر تخصیص ۱۰۰ درصدی اعتبارات مربوط به ردیفهای زیرمجموعه حوزه رفاه، یکی از مهمترین اقداماتی که میبایست مطابق با برنامه هفتم در سال ۱۴۰۳ انجام میشد موضوع متناسب سازی حقوق بازنشستگان بود که گام اول آن الحمدلله با هماهنگی که با ذینفعای مختلف صورت گرفت، نشستهای متعددی که در این راستا بود، جمعبندی شد و گام اول آن به مرحله اجرا رسید و در سال جاری هم اعتباری حدود ۱۸۵ هزار میلیارد تومان بابت این موضوع دیده شده است تا گام دوم به درستی اجرا شود.
آقای پیکانپور گفت: پوشش کمک هزینه تغذیه حدود ۱۳۰ هزار کودک دارای سوء تغذیه، کودکان زیر ۵ سال، در دستورکار امور بود که انجام شد و در سال جاری هم اعتبارات متناسب با آن دیده شده است. در خصوص تادیه بدهیهای دولت به سازمان تامین اجتماعی و بیمه روستاییان در سال جاری اعتبار قریب به ۲۰۰ همت لحاظ شده که بخشی از مطالبات سازمان تامین اجتماعی را کاهش میدهد.
در موضوع تخصیص کالابرگ الکترونیک به خانوارهای دهک یک تا دهک هفت بود که در حال حاضر اجرای این طرح در دست اقدام است و خانوارهای مشمول طرح، کالای ضروری و اساسی زندگی را از فروشگاههایی که تعیین شدند، دریافت میکنند. همچنین موضوع تخصیص حدود ۴۰ همت تسهیلات اشتغال به محرومین و نیازمندانی که تحت پوشش کمیته امداد امام خمینی و مجموعه بهزیستی کشور هستند از همه مواردی بود که در دست اقدام قرار گرفت.