فوری/دستور مجلس برای بازنگری دهک بندی جدید خانوارها | خبر مهم برای کسانیکه یارانه نگرفته اند

نماینده مردم «اقلید» در مجلس شورای اسلامی با انتقاد از حذف برخی خانوارها از دریافت کالابرگ، خواستار بازنگری در شاخص‌های تشخیص وسع اقتصادی خانوار شد و تأکید کرد که دولت باید پاسخگوی نگرانی‌های به‌وجود آمده باشد چراکه بطور مثال ممکن است یک خانوار به دلیل شاغل بودن زوجین یا فرزندان کمی درآمد بالا داشته باشد اما مستاجر باشد که طبیعتا نباید از دریافت کالابرگ محروم شود.

کدخبر : 29881
سایت سرگرمی روز :

مسلم صالحی  با اشاره به گزارش‌های متعدد درباره حذف خانوارهایی که مشمول دریافت کالابرگ بوده‌اند، گفت: ابتدا باید به این نکته اشاره کنم که مصوبه ارائه کالابرگ الکترونیکی از جمله قوانین مهم مجلس در راستای رفع مشکلات معیشتی اقشار کم درآمد بوده و مجلس اصرار به اجرای دقیق آن دارد. با این حال متأسفانه برخی خانوارها به‌دلایل نامعلوم یا ارزیابی‌های نادرست، از دریافت کالابرگ محروم شده‌اند. این موضوع نشان می‌دهد نظام تشخیص وسع نیازمند اصلاحات جدی است.

نماینده مردم «اقلید» در مجلس شورای اسلامی، افزود: به واقع شاخص‌های فعلی مورد استفاده برای سنجش وضعیت اقتصادی خانوارها، دقیق یا به‌روز نیستند و بعضاً بر اساس دارایی‌های گذشته یا اطلاعات غیرواقعی ارزیابی می‌شوند؛ در حالی‌که بسیاری از این خانوارها عملاً در وضعیت معیشتی سختی قرار دارند.

عضو کمیسیون اجتماعی مجلس در ادامه با بیان اینکه پیگیر اصلاح این روند هستیم،گفت: در حال پیگیری ارائه راهکارهایی برای بهبود سامانه‌های ارزیابی وسع خانوار هستیم تا بتوان در این بخش دقیق‌تر و منعطف‌تر عمل کرد. همچنین در تذکرات رسمی از دولت خواسته‌ایم که روند رسیدگی به اعتراضات مردمی را تسهیل و تسریع کند  چراکه بطور مثال ممکن است یک خانوار به دلیل شاغل بودن زوجین یا فرزندان کمی درآمد بالا داشته باشد اما مستاجر باشد بنابراین نباید از دریافت کالابرگ محروم شود.

صالحی با تأکید بر لزوم شفاف‌سازی از سوی دولت خاطرنشان کرد:ضرورت دارد که شاخص‌ها و فرآیندهای مرتبط با تخصیص کالابرگ به‌صورت شفاف اعلام شود. همچنین دولت باید سازوکاری کارآمد برای رسیدگی به اعتراضات ایجاد کند تا خانوارهایی که به‌ناحق حذف شده‌اند، بتوانند حقوق خود را بازپس گیرند. حمایت معیشتی یک حق مسلم برای اقشار کم‌درآمد است و نباید قربانی ایرادات اجرایی شود.

در طرح کالابرگ الکترونیکی که برای حمایت از معیشت خانوارهای مشمول و تقویت سبد غذایی دهک‌های اول تا هفتم از اسفندماه ۱۴۰۳ شروع شده است، به سه دهکِ اول به ازای هر نفر ۵۰۰ هزار تومان و برای باقی دهک‌ها به ازای هر نفر ۳۵۰ هزار تومان پرداخت می‌شود که این اعتبار برای خرید ۱۱ قلم کالای اساسی شامل اقلامی از گروه‌های لبنیات، پروتئین و خواربار اختصاص می‌یابد.

در همین راستا، وزارت رفاه به برخی ابهامات و پرسش‌های مردمی پاسخ داده است:

۱- اگر از اعتبار خود استفاده نکنیم، چه اتفاقی می‌افتد؟

استفاده از این اعتبار کاملاً اختیاری است. باتوجه به اینکه اجرای طرح در دو دوره ۶۰ روزه خواهد بود، در پایان دوره اول، اعتبارات مصرف‌نشده خانوارها ذخیره می‌شود و در صورت مصرف‌نشدن اعتبار خانوار تا ۶۰ روز پس از شروع دوره دوم طرح، این اعتبار از بین خواهد رفت.

۲- اگر پذیرنده کم‌فروشی یا گرانفروشی کند، به کدام مرجع باید شکایت کرد؟ یا اگر پذیرنده از ارائه جنس با کیفیت خودداری کند یا خریداران را ملزم به استفاده از برند خاصی کند، چه اقدامی باید انجام داد؟

شهروندان جهت پیگیری چنین مواردی با سامانه تلفنی وزارت صنعت، معدن وتجارت با سرشماره ۱۲۴ تماس بگیرند و موارد موردنظر را منعکس کنند.

۳- آیا در طرح کالابرگ الکترونیکی، کالاها با برند خاصی ارائه می‌شود؟

خیر، افراد می‌توانند ۱۱ قلم کالای تعیین‌شده در طرح کالابرگ الکترونیکی را از هر نشان تجاری دلخواه، خرید کنند.

۴- سرپرست خانوار چه کسی است؟

شخصی که مبلغ یارانه نقدی خانواده به حساب وی واریز می‌شود.

۵- چه اصنافی تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیکی هستند؟

عمده‌فروشی‎ها، خواربارفروشی، سوپرمارکت‌ها و فروشگاه‌های موادغذایی، فروشگاه‌های محصولات لبنی و پروتئینی، تعاونی‌های مصرف، فروشگاه‌های زنجیره‌ای و فروشگاه‌های اینترنتی

۶- کدام فروشگاه‌­های زنجیره‌ای متصل به طرح هستند؟

فروشگاه‌های افق کوروش، جانبو، دیلی مارکت، فروشگاه هفت، رفاه، هایپر فامیلی، وال مارکت، محسن، مینومارت، ترقی و فروشگاه‌های اینترنتی "اسنپ" و "دیجی کالا" در سراسر کشور تحت پوشش طرح کالابرگ الکترونیکی هستند.

۷- آیا امکان خرید از فروشگاه‌های زنجیره‌ای وجود دارد؟

بله فهرست فروشگاه‌های مجاز و نشانی آن‌ها از طریق مراجعه به سامانه "شما" به نشانی shoma.sfara.ir یا از طریق نصب برنامه کاربردی "شما" قابل مشاهده است.

۸- آیا خریدار در صورت استفاده بیشتر از اعتبار ماه جاری، باید مابه‌­التفاوت آن را پرداخت کند؟

بله. در خصوص کالاهایی با قیمت بالاتر، مابه‌­التفاوت از طریق حساب بانکی فرد پرداخت خواهد شد.

۹- آیا در یک بار خرید باید از کل اعتبارم استفاده کنم یا امکان استفاده از اعتبار در چند مرتبه خرید وجود دارد؟

بله، امکان استفاده از اعتبار در چند مرحله خرید وجود دارد. فقط شهروندان باید دقت داشته باشند که به ازای هر بار خرید، باید حداقل ۵۰۰۰ تومان بابت هر تراکنش بانکی، از کارت خود پرداخت کنند.

۱۰- کد دستوری برای اطلاع از میزان اعتبار اختصاص یافته به خانوار من چیست؟

از طریق شماره‌­گیری کد دستوری # ۱۴۶۳ *۵۰۰ * می‌­توان از میزان مانده و اعتبار اختصاص‌یافته مطلع شد.

۱۱- کالابرگ الکترونیکی چند دوره واریز خواهد شد؟

براساس تصمیم اخذشده، کالابرگ الکترونیکی طی دو مرحله واریز خواهد شد که زمان واریز مرحله اول آن، قبل از ماه مبارک رمضان در اسفندماه ۱۴۰۳ خواهد بود. در خصوص زمان واریز مرحله بعدی، اطلاع‌رسانی خواهد شد.

۱۲- مبنای دهک­‌بندی خانوارها برای دریافت کالابرگ الکترونیکی چیست؟

با توجه به اینکه داده‌­های پایگاه اطلاعات رفاه ایرانیان در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ به روز شده است، مبنای دهک­‌بندی خانوارها، آزمون وسع صورت گرفته در بهمن‌ماه ۱۴۰۳ است.

۱۳- چگونه می­‌توان از دهک خانوار مطلع شد؟

برای اطلاع از وضعیت دهک درآمدی خانوار باید به سامانه hemayat.mcls.gov.ir مراجعه و دهک خانوار را مشاهده کرد.

۱۴- آیا مبلغ اختصاصی بابت کالابرگ الکترونیکی متفاوت از مبلغ یارانه است؟

بله متفاوت است. در واقع خانوارها غیر از میزان یارانه اختصاصی، مبلغی را به عنوان کالابرگ الکترونیکی دریافت می‌­کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: