خبر خوش دولت برای کسانیکه هیچ بیمه ای ندارند | خدمات رایگان دندانپزشکی برای این دهک ها اجرایی شد

رئیس گروه مدیریت خدمات پزشکان سازمان بیمه سلامت ایران گفت: بیست خدمت دندان پزشکی تحت پوشش بیمه‌های پایه است.

کدخبر : 30301
سایت سرگرمی روز :

مهناز اخگر با تاکید بر توجه این سازمان به خدمات دندان پزشکی در راستای سلامت دهان و دندان گفت: سلامت دهان و دندان یکی از موضوعات مهم در حوزه سلامت بوده و افزایش پوشش بیمه‌ای این خدمات می‌تواند به کاهش هزینه‌های درمان توسط بیماران کمک کند.

رئیس گروه مدیریت خدمات پزشکان سازمان بیمه سلامت ایران، با اشاره به بیست خدمت تحت پوشش که توسط دندان پزشک عمومی و متخصص دندان پزشکی ارایه می‌شود افزود: این خدمات شامل: پروفیلاکسی کودک، کاربرد موضعی وارنیش فلوراید، کاربرد موضعی فلوراید به جز وارنیش، دستورات بهداشت دهان، سیلانت به ازای هر دندان-فیشور سیلانت، جرم گیری لثه، آمالگام یک سطحی، آمالگام دو سطحی، آمالگام سه سطحی، آمالگام چهارسطحی، کامپوزیت رزینی یک سطحی خلفی، کامپوزیت رزینی دوسطحی خلفی، کامپوزیت رزینی سه سطحی خلفی، کامپوزیت رزینی چهار سطحی خلفی، کامپوزیت رزینی یک سطحی قدامی، کامپوزیت رزینی دو سطحی قدامی، کامپوزیت رزینی سه سطحی قدامی، کامپوزیت رزینی چهار سطحی قدامی، کشیدن دندان-رادیوگرافی (پری اپیکال یا بایت وینگ) است.

وی درباره افراد صاحب صلاحیت جهت ارایه خدمات افزود: این افراد شامل دندان پزشک عمومی، دندان پزشک متخصص، بهداشت کار دهان و دندان، کاردان بهداشت دهان، پرستار دندان پزشکی و تکنسین‌های سلامت دهان دارای مجوز و صاحب صلاحیت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند.

اخگر درخصوص خدمات قابل ارایه توسط بهداشت کار دهان و دندان، کاردان بهداشت هان، پرستار دندان پزشکی و تکنسین‌های سلامت دهان که مجوز و صاحب صلاحیت از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی هستند تصریح کرد: از این خدمات می‌توان به پروفیلاکسی-کودک، کاربرد موضعی وارنیش فلوراید، کاربرد موضعی فلوراید به جز وارنیش، دستورات بهداشت دهان و سیلانت به ازاء هر دندان فیشور سیلانت اشاره کرد.

رئیس گروه مدیریت خدمات پزشکان سازمان بیمه سلامت ایران، درباره میزان پوشش بیمه‌ای خدمات دندان پزشکی اظهار داشت: سهم پرداخت سازمان‌های بیمه گر پایه برای خدمات دندان پزشکی تحت پوشش براساس تعرفه‌های ابلاغی هیات وزیران است، جزء حرفه‌ای براساس مالکیت مربوطه پرداخت می‌شود) درصورتی که بیمه شده مشمول بیماری‌هایی نظیر تالاسمی، هموفیلی،‌ام اس، دیالیز (همودیالیز و صفاقی) اختلالات متابولیک، EB، پیوند، اوتیسم، سرطان و بیماری‌های روانی مزمن شود، می‌تواند از مزایای صندوق بیماری‌های خاص و صعب العلاج (بین ۴ تا ۱۲.۵ میلیون تومان) بهره‌مند شوند.

وی گفت: بیمه شدگان مشمول برای پروفیلاکسی کودک تا سن ۱۰ سال، فیشور سیلانت تا سن ۱۴ سالگی، خدمات ترمیمی برای تمام سنین (در حال پیاده سازی در سامانه)، خدمات کشیدن دندان جهت تمام بیمه شدگان و خدمات رادیوگرافی جهت تمام بیمه شدگان است.

جمشید شایانفر، با اشاره به اینکه قریب به ۴۶ میلیون نفر در کشور تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند، افزود: از این تعداد بالغ بر ۲۰ میلیون نفر بیمه شده روستاییان، عشایر و شهرهای با جمعیت کمتر از ۲۰ هزار نفر، قریب به ۵ میلیون نفر کارکنان دولت و خانواده‌های آنها، قریب به ۳ میلیون نفر بیمه شدگان صندوق سایر اقشار شامل مددجویان بهزیستی، کمیته امداد، بنیاد شهید و طلاب تحت پوشش حوزه‌های علمیه و گروهی از اتباع خارجی و حدود ۱۸ میلیون نفر در قالب صندوق بیمه سلامت همگانی ایرانیان تحت پوشش بیمه سلامت هستند.

وی با بیان اینکه ۵ دهک اول جامعه به صورت رایگان و مستمر تحت پوشش سازمان بیمه سلامت هستند، ادامه داد: این تعداد در حال حاضر بالغ بر ۹ میلیون نفر هستند، مابقی دهک‌ها بر حسب نیاز مراجعه کرده و از خدمات بیمه‌ای استفاده می‌کنند که بخش قابل توجهی از آنان، پس از رفع نیاز درمانی برای تمدید بیمه مراجعه نمی‌کنند. البته این گروه به طور بالقوه بیمه شده سازمان هستند.

شایانفر افزود: در حال حاضر آمار دقیقی از افراد فاقد بیمه وجود ندارد، چرا که همین افراد در مقاطعی به طور فصلی از خدمات بیمه‌ای سازمان بیمه سلامت و در مقاطع دیگر از خدمات بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی بهره مند می‌گردند.

وی با تاکید بر اینکه طبق هدف گذاری قانون برنامه هفتم توسعه، پوشش بیمه‌ای جمعیت در حال حاضر ۹۵ درصد و تنها ۵ درصد فاقد پوشش بیمه در نظر گرفته شده است، تصریح کرد: با توجه به این قانون باید در طول اجرای برنامه هفتم هر سال یک درصد از جمعیت فاقد پوشش بیمه کسر شده و در نهایت در پایان برنامه پوشش به ۱۰۰ درصد برسد.

مدیرکل بیمه گری و جذب منابع سازمان بیمه سلامت ایران گفت: برای سال جاری مبلغ حق بیمه سالانه ۲۸۲۹۶۰۰ تومان است که از این میزان بیمه شدگان دهک ۶، ۲۰ درصد؛ دهک ۷، ۳۰ درصد؛ دهک ۸، ۴۰ درصد؛ دهک ۹، ۵۰ درصد و دهک ۱۰، تمام مبلغ حق بیمه را باید پرداخت کنند.

وی افزود: فرانشیز خدمات به طور کلی ۳۰ درصد تعرفه‌های مصوب در خدمات سرپایی و ۱۰ درصد در خدمات بستری بوده و برای افراد مختلف نظیر مددجویان بهزیستی و کمیته امداد و ۳ دهک اول استثناهایی وجود دارد.

شایانفر با اشاره به اینکه افراد با شماره گیری #۱۶۶۶* می‌توانند از پوشش بیمه خود اطلاع پیدا کنند، افزود: افرادی که بیمه آنها به صورت سالانه و در تاریخ‌های مختلف به پایان می‌رسد، می‌توانند از طریق دفاتر پیشخوان دولت، یا با مراجعه به سامانه شهروندی سازمان بیمه سلامت به نشانی bimehsalamatiranian.ir نسبت به تمدید بیمه خود اقدام کنند.

وی در پایان تاکید کرد: برای شناسایی افراد فاقد بیمه می‌توان اطلاعات پایگاه برخط و پایگاه اطلاعات ثبت احوال را مقایسه کرد تا مشخص گردد چه تعداد در کشور فاقد پوشش بیمه پایه سلامت هستند و در آیین نامه پیشنهادی، همکاری تمامی دستگاه‌های مورد نظر در تبادل اطلاعات مورد نیاز با سازمان بیمه سلامت پیش بینی گردیده است.

رئیس کمیسیون اصل نود درباره بررسی موضـوع عملیاتی شـدن توزیع دارو از طریق پلتفرم‌ها و کسب و کارهای اینترنتی افزود: در جلسات سال گذشته کمیسیون اصل نود با سازمان‌های متولی مقرر شد تا این پلتفرم‌ها در اردیبهشت ماه ۱۴۰۳ راه اندازی شود که با گذشت بیش از یک سال از ابلاغ دستورالعمل، توزیع آنلاین دارو مقرر شد ظرف مدت یک ماه اجرای طرح توزیع آنلاین دارو انجام و مجوز شرکت‌های متقاضی صادر شود.

وی افزود: همچنین در صورت وجود نظرات دوره جدید وزارت بر دستورالعمل مصوب توزیع آنلاین دارو، نهایتا ظرف مدت ۳ هفته دستورالعمل جدید به امضای وزارتخانه‌های بهداشت و ارتباطات برسد.

پژمانفر در توضیح بررسی موضوع ضرورت فعال شدن ستاد توسعه علوم و فناوری گیاهان دارویی و طب سنتی نیز بیان کرد: اقدامات انجام شده به کُندی پیش می‌رود از این رو در جلسه امروز کمیسیون مقرر شد تا با اهتمام و سرعت بیشتر، جدول زمان بندی اقدامات وزارت بهداشت با تکمیل فعالیت‌ها و برنامه‌های معاونت‌های بهداشت و توسعه حداکثر ظرف مدت دو هفته تنظیم و به کمیسیون ارسال شود.

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: همچنین مقرر شد تا جلسات کارگروه طب ایرانی به عنوان مرجع عالی راهبری امور طب ایرانی وزارت بهداشت ترجیحا با حضور معاونین مربوطه تشکیل و گزارش پیشرفت اقدامات هر دو ماه یک بار به کمیسیون اصل نود ارسال شود.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس گفت: با پیگیری کمیسیون اصل نود بیمه سلامت ۱۰۰ درصد حساب‌ها را بسته است که در ادامه جلسه کمیسیون مقرر شد تا ظرف مدت ۱۰ روز تبادل اطلاعات حساب‌های دانشگاه علوم پزشکی که نیاز به اقدام است، به صورت دسته‌بندی شده توسط وزارت بهداشت به بانک مرکزی و همچنین اطلاعات مربوط به حساب‌های دانشگاه‌های علوم پزشکی توسط بانک مرکزی به وزارت بهداشت انجام شود.

وی با بیان اینکه مقرر شد بانک مرکزی ظرف مدت ۱۰ روز نسبت به تعیین تکلیف این حساب‌ها اقدام و گزارش نتایج را به کمیسیون ارائه کند، گفت: همچنین مقرر شد تا بانک مرکزی امکان دسترسی لحظه‌ای به تمامی حساب‌های دستگاه‌های اجرایی در تمامی بانک‌ها را برای خزانه داری کل کشور فراهم کند.

این نماینده مردم در مجلس دوازدهم درباره بررسی روند اجرای سامانه TTAC در کمیسیون نیز گفت: این سامانه اهمیت بسیار ویژه‌ای در حوزه ساماندهی و ایجاد شفافیت در حوزه دارو، تجهیزات و ملزومات پزشکی دارد، همچنین مصوبه جلسه شورای عالی پیشگیری از وقوع جرم به تصویب سران قوا نیز رسیده است از این رو در کمیسیون مقرر شد تا ظرف یک ماه آینده وزارت بهداشت نسبت به تشکیل ستاد هماهنگی جهت استقرار سامانه تیتک اقدام کند.

رئیس کمیسیون اصل نود مجلس در مورد اخذ مابه التفاوت از اعضای زنجیره تولید و توزیع در طرح «دارویار» خاطرنشان کرد: با مکاتبات دستگاه‌ قضایی با وزارت بهداشت شبهات موجود در این زمینه برطرف و مقرر شد تا گزارش تمامی مراکز پخش دارویی که دارو را با ارز ترجیحی ۴۲۰۰ خریداری کرده و با ارز ۲۸۵۰۰ به فروش رسانده بودند، به قوه قضائیه ارسال شود

 

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: