با این ترفند طلایی در خانه با کمترین جا خیار بکارید | با این ترفند هر روز خیار تازه داشته باشید
کاشت خیار در گلدان های بزرگ و یا جعبه ها و ظروف دیگر انجام می شود. خیار گیاهی علفی و چند ساده است دارای ریشه هایی سطحی اما گسترده است. ساقه های خیار بسیار انعطاف پذیر اند و به هر سمتی کشیده می شوند. استفاده از قیم مناسب برای خیار بهتر است . ساقه ها را به سمت بالا هدایت می کند.
کاشت خیار در گلدان های بزرگ و یا جعبه ها و ظروف دیگر انجام می شود. خیار گیاهی علفی و چند ساده است دارای ریشه هایی سطحی اما گسترده است. ساقه های خیار بسیار انعطاف پذیر اند و به هر سمتی کشیده می شوند. استفاده از قیم مناسب برای خیار بهتر است . ساقه ها را به سمت بالا هدایت می کند.
گل های نر و ماده در خیار روی یک پایه قرار گرفته اند. در صورت استفاده از بذر های هیبریدی گیاه نیازی به بذر افشانی برای تولید گل و میوه ندارد.
خیار برای رشد به آب و هوای نسبتا گرم نیاز دارد.
مراحل کاشت خیار :
ابتدا باید بذری را برای کشت خیار در گلدان انتخاب کرد که :
هیبرید باشد.
دارای ساقهای کوتاه تر باشد تا فضای کمتری را اشغال کند.
مرحله دوم:
انتخاب گلدانی مناسب و پر کردن آن با خاک برگ، کمپوست و خاک باغچه است.
کف گلدان را مقدار سنگ ریزه بریزد تا گلدان زهکش خوبی داشته باشد.
گلدان مناسب برای کاشت خیار گلدانی است که قطر و ارتفاع آن حداقل ۳۰ سانتی متر باشد.
مرحله سوم :
هر گلدان برای ۵ تا ۶ بذر مناسب است. حال زمان کاشت بذر هاست بذر ها را در عمق ۱تا ۲ سانتی متری خاک بکارید. فاصله ی بین بذر ها حداقل باید ۲ سانتی متر باشد.
بعد از کاشت بذر ها خاک را در چند مرحله آبیاری کنید. دقت کنید که خاک خیلی آبدار نشود. برای رشد بهتر باید گلدان را به مدت ۶ ساعت در نور مستقیم آفتاب نگهداری کرد.
بعد از چند روز بذر خیار شروع به جوانه زنی می کند تا زمانی که ارتفاع جوانه ها به ۷ سانتی متر برسد صبر کنید. حال دو جوانه که قوی تر از بقیه هستند را انتخاب کرده و بقیه را به آرامی از خاک بیرون بکشید. حال دو شانس برای داشتن بوته های قوی و پر میوه خواهید داشت.
صبر کنید تا گیاه رشد طبیعی خود را داشته باشد. وقتی ارتفاع دو بوته به حدود ۲۵ سانتی متر رسید بوته ی قوی تر را انتخاب کرده و دیگری را به آرامی از خاک بیرون بکشید.
پس از این بوته ی خیار به طور متوسط روزی ۲ سانتی متر رشد میکند. برای اینکه گیاه خوب محصول بدهد باید ریشه ها به خوبی آب بخورند برای اینکار در هنگام آبیاری دقت کنید که آب از پایین گلدان خارج شده است .
نکته ای درباره آبیاری بوته خیار :
آبیاری زیاد قبل از گلدهی باعث تاخیر در گل دادن می شود و آبیاری بعد از گلدهی باعث تسریع رشد میوه و افزایش میوه های می شود.
کاشت خیار در گلدان و پرورش خیار در آپارتمان ها به راحتی امکان پذیر است با رعایت همین نکات ساده درباره ی این کشت می توانید برداشت خوبی داشته باشید. بوته های خیار را بعد از ۵۰ تا ۷۰ روز بعد از کشت میتوان برداشت کرد.
خیار درختی داخل منزل عمل نمیاد، چون نوع بذرش جوریه که داخل گلخانه هایی که سقفشون مشما هست عمل میاد ،،چون مشما اشعه مادون قرمز خورشید رو رد نمیکنه ،واین نوع بوته درختی بینهایت حساسه به نور مستقیم خورشید
سلام، جناب محمد رضای عزیز ،این خیار را چند سال قبل در اتاق افتاب گیر و پشت پنجره جنوبی در فصل زمستان تولید کردم، حتی ویدئو های آن را در پیج اینستاگرامی گذاشتم. البته روش کاشت بدون خاک و با استفاده از کوکو پیت و پرلیت و محلول غذایی گیاه گلستان جمال انجام شد. شادکام باشید.
سلام
وقتتون بخیر
علت لکه های سفید روی برگهای خیار چیه؟
من خیار کاشتم الان تقریبا 10سانت رشد کرده ولی برگهاش لکه های سفید داره، با اینکه خیلی آبیاری هم نمیکنم، وقتی خاکش به اندازه یه
بند انگشت خشک شده آب میدم، سعی میکنم بیشتر مرطوب نگه دارم