خواص بیشمار خوردن شکلات و کاکائو برای بدن | از خوردن شکلات غافل نشوید

شکلات تلخ (Dark chocolate)، که به نام شکلات سیاه نیز شناخته می شود، از کره کاکائو به جای کره ی شیری ساخته شده است. حاوی سطح بالایی از کاکائو است، حدود 60 تا 99 درصد. کاکائو حاوی آنتی اکسیدان های فنولی بیشتری نسبت به اکثر غذاها است و محتوای کاکائو در این شکلات ها پر از آنتی اکسیدان است. هر چه میزان کاکائو در یک شکلات بیشتر باشد، غنی تر و کمی تلخ‌تر خواهد شد. طعم خشک و نیمه شیرین این شکلات برای عدم وجود جامدات شیر در آن است در عوض حاوی وانیل و برخی از امولسیفایر های دیگر است؛ این ها مقدمه ای بود برای رسیدن به خواص و فواید شکلات تلخ که در این بخش از سلامت تغذیه نمناک خواهید خواند.

کدخبر : 3323
سایت سرگرمی روز :

حقایقی در مورد ترکیبات مغذی شکلات تلخ

 

شکلات غنی از آنتی اکسیدان ها است، مانند پلی فنل ها و فلاونوئیدها.

کالری، قند و محتوای چربی اش بستگی به نوع شکلات تلخی دارد که انتخاب می کنید.

یک منبع غنی از مواد معدنی مانند منگنز، منیزیم، آهن و مس است.

سایر ترکیبات مغذی موجود در شکلات، فسفر، پتاسیم، ویتامین K، B12 و A سلنیوم و کلسیم هستند.

مزایای سلامتی و خواص شکلات تلخ

غنی از آنتی اکسیدان ها

شکلات تلخ یک آنتی اکسیدان قوی است. این آنتی اکسیدان ها، رادیکال های آزاد و دیگر مولکول های خطرناک را که ممکن است خطرات بالقوه برای سلامتی را ایجاد کنند و باعث بیماری هایی مثل سرطان، پیری زودرس و بیماری های قلبی می شوند را نابود می کنند.

شکلات تلخ برای بهبود سلامت قلب

با داشتن 65% کاکائو غنی شده از پلی فنول در شکلات تلخ و دیگر آنتی اکسیدان ها مانند کاتچین ها و پلی فنل ها، می توانند به کاهش فشار خون و خطر بیماری های قلبی کمک کنند.مصرف این شکلات انعطاف پذیری شریان ها را حفظ می کند که از خطر حملات قلبی و سکته مغزی جلوگیری می کند. حتی مصرف کم این شکلات سلامت قلب و عروق را افزایش می دهد.

کاهش فشار خون از خواص شکلات تلخ

شکلات تلخ غنی از مواد معدنی مانند منیزیم و مس است؛ این مواد معدنی در تنظیم فشار خون طبیعی و سپس حفظ ضربان قلب مفید است.

شکلات تلخ برای مبارزه با رادیکال های آزاد

این شکلات حاوی بیشترین مقدار فلاونوئیدها و پلی فنول ها، حتی بیشتر از شراب و چای است. به مبارزه با رادیکال های آزاد کمک می کند و مواد سمی زیست محیطی را از بدن انسان خارج می کند.

شکلات تلخ برای جلوگیری از سرطان

ترکیبات فلاونوئیدها و آنتی اکسیدانی موجود در شکلات تلخ نیز توانایی های پیشگیرانه سرطانی دارند؛ اما تحقیقات بیشتری در این زمینه ادامه دارند.

اندورفین ها را آزاد می کند و خلق و خو را بهبود می بخشد

خوردن یک تکه شکلات خوشمزه احتمالا می تواند سطح استرس را کاهش دهد، با تحریک تولید اندورفین (Endorphins) که موجب احساس خوشحالی می شود، کمک می کند. علاوه بر این، شکلات های تلخ مختلف حاوی محرک هایی نظیر تئوبرومین و کافئین هستند که محرک اصلی در کاهش افسردگی هستند.

کاهش سطح کلسترول از خواص شکلات تلخ

شکلات تلخ میزان کلسترول LDL (کلسترول بد) را در بدن انسان 10 تا 12 درصد کاهش می دهد. تحقیقات همچنین نشان می دهند که کاکائو، که یک عنصر کلیدی این شکلات ها است، ممکن است به افزایش کلسترول HDL (خوب) و به سرکوب LDL اکسید شده کمک کند. LDL اکسید شده می تواند به بافت های اطراف واکنش نشان دهد و احتمال حمله قلبی را افزایش دهد.

تقویت شناخت از خواص شکلات

شکلات تلخ یکی از بهترین خوراکی ها برای بهبود عملکرد مغز است که مسئول تمرکز و حافظه است؛ محتوای فلاونول و محتوای پلی فنول کاکائو در پیشگیری از خطر سکته مغزی و زوال عقل در میان سالمندان و جوانان کمک می کند. استفاده از شکلات 70%، هیپرپلازی مغز را بهتر می کند، که توانایی انطباق برای آموزش و یادگیری مهارت های جدید است.

شکلات تلخ برای تقویت ایمنی

دو نوع از فلاونوئیدها موجود در شکلات عمدتا کتچین (Catechin) و اپی کاتچین (Epicatechin_gallate) هستند؛ شکلات تلخ دارای سطح زیادی از کاتچین ها است که باعث تقویت سیستم ایمنی بدن انسان می شود و احتمالا مانع از بیماری های مزمن می شود.

درمان کم خونی از خواص شکلات تلخ است

ترکیبات فلاونوئیدی در درمان بیماران کم خون و همچنین افرادی که عادات رژیم غذایی ضعیفی دارند، مفید است.

کاهش قند خون از خواص شکلات تلخ

شکلات تلخ نشان داده است که قند خون ناشتا را در میان بیماران دیابتی کاهش می دهد. پلی فنل های کاکائو همچنین در تقویت مقاومت به انسولین کمک می کنند و به عنوان یک وازودیلاتور در میان بیماران دیابتی عمل می کنند.

آیا این خبر مفید بود؟
ارسال نظر: