بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
انتشار فرمول همسان سازی حقوق بازنشستگان | محاسبه حقوق بازنشستگان در تیر ماه با فرمل همسان سازی
آخرین اخبار درباره همسان سازی حقوق بازنشستگان را در سرگرمی روز بخوانید.
کارشناس امور بازنشستگان، در رابطه با حقوق بازنشستگان گفت: تا زمانی که دستورالعمل و شیوه نامه همسان سازی اعلام نشود، نمیتوان هیچ مبلغی را اعلام نمود.
به گفته او، به طور متوسط تفاوت حقوق بازنشسته با ۹۰ درصد حقوق مشمول کسور شاغل در گروههای مختلف حقوقی۱ تا ۲۰ حدود ۴ میلیون تومان تا حداکثر ۸ میلیون تومان خواهد بود، بنابراین ۴۰ درصد آن هم که قرار است امسال (سال اول) اجرا شود، حدود ۱.۶ میلیون تومان تا ۳.۲ میلیون تومان خواهد بود.
اردیبهشت ماه سال جاری بود که حمیدرضا حاجی بابایی رییس کمیسیون برنامه و بودجه مجلس اعلام کرد همسان سازی حقوق بازنشستگان امسال حتما اجرایی میشود.
به گفته وی، بر این اساس وقتی برنامه هفتم توسعه تبدیل به قانون بشود، دولت مکلف است احکام جدید حقوق بازنشستگان را نیز صادر کند. هر زمانی که احکام جدید از سوی دولت صادر شد از اول فروردین متناسبسازی حقوق بازنشستگان محاسبه شده و ما به التفاوت واریز خواهد شد.
مدیرعامل سازمان تامین اجتماعی در خصوص کف و سقف حقوق بازنشستگان با افزایشهای صورت گرفته توضیح داد: کف حقوق یک فرد دارای همسر و یک فرزند تحت پوشش، ۱۰ میلیون و ۹۰ هزار تومان است و سقف آن نیز ۷ برابر حداقل دستمزد است.
برابر جداول ابلاغی بخش دوم قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور، مبلغ قطعی پنجاه هزار میلیارد تومان برای متناسب سازی بازنشستگان کشوری، لشکری و فولاد در نظر گرفته شده است.
در حال حاضر تعداد بازنشستگان و مستمری بگیران موصوف در حدود دو میلیون و ششصد هزار نفر است.
با یک محاسبه و تقسیم ساده مشخص می گردد سرانه در نظر گرفته شده برای متناسب سازی حقوق هر فرد بازنشسته و مستمری بگیر در سال جاری به صورت میانگین در حدود مبلغ «یک میلیون و ششصد هزار تومان» خواهد بود و سایر اعداد و ارقام بالاتر و مطروحه در برخی رسانه ها، بدون توجه به این موضوع بوده و فاقد اعتبار مالی و پشتوانه کارشناسی است.
مفاد حکم قانون بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور به شرح زیر است:
«تبصره ۶-
ر-
در سال ۱۴۰۳ نرخ مالیات بر ارزشافزوده موضوع ماده (۷) قانون مالیات بر ارزشافزوده مصوب سال ۱۴۰۰ به میزان یک واحد درصد به عنوان سهم دولت افزایش مییابد.
متناسبسازی حقوق بازنشستگان لشکری، کشوری و صندوق فولاد از محل منابع حاصل از این بند انجام میشود.».
به اطلاع بازنشستگان عزیز میرساند اخیراً مطلبی در خصوص همسان سازی حقوق بازنشستگان توسط فرد یا افرادی صرفاً در جهت جلب توجه و بهرهبرداری برای منافع شخصی منتشر می شود حاوی اطلاعات کذب و پر از تناقض است.
به همین منظور جناب حسین قاسمی از کارشناسان با تجربه و با سابقه در حوزه امور فنی و اداری جهت آگاهی و اطلاع بازنشستگان مطلبی نوشته اند که در زیر می خوانید:
اولا این 50 همت صرفا مربوط به بازنشستگان کشوری و لشکری و فولاد است و ربطی به تامین اجتماعی ندارد.
تامین اجتماعی از محل پرداخت بدهی دولت به سازمان تامین اجتماعی در سالجاری 130 همت برای همسان سازی شان در نظر گرفته شده است.
در رابطه با نحوه همسان سازی تا زمانی که آیین نامه رونمایی نشود نمی توان نظر قطعی داد.
نظرات بر اساس گمانه ها و اینکه فردی چنین گفت و دیگری چنان گفت، جز ایجاد ناراحتی و استرس برای بازنشستگان عزیز نتیجه دیگری نخواهد داشت.
آنچه مسلم است این است که 50 همت به طور میانگین برای حدود 2/3 میلیون نفر بازنشسته کشوری و لشکری مشمول همسان سازی ( حداقل 200 هزار نفر از مجموع 2/5 میلیون در سال اول مشمول نیستند) به طور میانگین ماهیانه 1/8 میلیون بابت همسان سازی به ارمغان خواهد آورد.
از طرف دیگر دولت موظف است آیین نامه را بر مبنای شاغل مشابه و همتراز تعیین نماید و یقینا ملاک شان در هر دستگاه میانگین خواهد بود.
پی نوشت :
برخی از بازنشستگان معزز سوال نموده اند که چرا حدود 200 هزار نفر از بازنشستگان مشمول همسان سازی در سال اول اجرا نیستند. ؟
با عنایت به اینکه در سال اول اجرای برنامه 40 درصد تفاوت حقوق بازنشسته با 90درصد حقوق مشمول کسور شاغل همتراز مبنای محاسبه احکام خواهد بود و در سال دوم 30 درصد و در سال سوم هم 30 درصد تفاوت مدنظر است تا حقوق بازنشسته به 90 درصد حقوق مشمول کسور شاغل مشابه و همتراز برسد.
بنابراین بازنشستگان سالهای 1401 و 1402 که از فوق العاده های ویژه، خاص یا رتبه بندی در دستگاه های مختلف بهره مند شده اند و این افزایش در میانگین حقوق بازنشستگی شان موثر بوده است، بالطبع حقوق بازنشستگی شان فعلا از حقوق بازنشستگی سنوات قبل به اضافه 40 درصد همسان سازی بیشتر است و در سال اول مشمول نخواهند شد.
در قالب مثال بازنشسته 1402 با گروه 16 و مدیریت در حال حاضر حکمش حداقل 20 میلیون می باشد.
بازنشسته سال 400 و قبل از آن که مشمول همسان سازی سال 99 شده است، حکمش حداکثر 15/5 میلیون و در صورت اجرای همسان سازی 40 درصدی حداکثر 18 تا 18/5 میلیون خواهد شد.
بنابراین در قالب مثال فوق بازنشسته 1401 و 1402 با گروه 16 یا طبقه 12 که هم اکنون حکمش بالاتر از مبلغ 18 یا 18/5 باشد مشمول همسان سازی در سال اول نیست و در سالهای بعد از همسان سازی در صورت داشتن شرایط بهره مند خواهد شد.
این امر در سالهای 96 تا 99 نیز برای بازنشستگان جدید اتفاق می افتاد، چون میانگین دو سال آخر خدمتشان در سال بازنشستگی از حقوق بازنشستگان مشمول همسان سازی بر اساس تغییر امتیازات ماده 109 و 110 قانون م خ ک بیشتر بود.
بدیهی است اگر بازنشسته جدیدی حقوقش از امتیازات یا روش همسان سازی جدید کمتر باشد، او نیز مشمول همسان سازی خواهد بود.
قاسمی کارشناس سابق امور اداری
چگونگی محاسبه همسان سازی بر اساس شاغل همتراز و مشابه
تازمانی که آیین نامه تنظیم وابلاغ نشود، تمامی محاسبات افراد حدس وگمان است وبه احتمال زیاد ملاک محاسبه میانگین حقوق مشمول کسور شاغل مشابه در هر طبقه / گروه در هر دستگاه ملاک عمل قرارخواهد گرفت.
فرض کنیم بازنشسته مدیر مدرسه باطبقه 12 و گروه 16 شاغل مشابه اش به صورت میانگین حکم همکار شاغل فوق باشد. در اینصورت 90 درصد حقوق مشمول کسور شاغل فوق به شرح ذیل خواهد بود.
جمع حکم = 261656457
کسر می شودعایله و اولاد و مناطق کمتر توسعه یافته جمعابه مبلغ =36159101
حقوق مشمول کسورحکم فوق = 225497356
90 درصد حقوق مشمول کسور فوق= 202947620 می باشد.
حکم بازنشسته مدیر قبل از1400 با سی سال سابقه و گروه 16 یا طبقه 12 درحال حاضر مساوی 152011792 می باشد.
تفاوت حقوق بازنشسته باشاغل فوق مساوی :
202947620 منهای 152011792 میباشد که حاصل 50935828 ریال می باشد.
40 درصد تفاوت حقوق مشمول کسور شاغل با بازنشسته فوق مساوی با 20374431 ریال است.
بنابراین ملاک کل حکم شاغل نیست.
قاسمی کارشناس سابق امور اداری
بله بسیار عالی و مفهومی بود با تشکر