بازنشستگان | حقوق بازنشستگان | همسان سازی حقوق بازنشستگان
فوری/تغییر فرمول اجرای همسان سازی بازنشستگان تامین اجتماعی | اضافه شدن 10 درصد حداقل حقوق بازنشستگان به فرمول متناسب سازی
آخرین اخبار از همسان سازی حقوق بازنشستگان را در ادامه بخوانید.
پیشنهادی به سازمان تامین اجتماعی جهت اجرای متناسب سازی حقوق بازنشستگان
اگر فرض کنیم که سازمان تامین اجتماعی بنا به بیانات مدیر عامل سازمان آقای دکتر سالاری بخواهد حدود ۴۵ همت ( ۱۰ همت بابت متناسبسازی و حدود ۳۵ همت جهت حفظ قدرت خرید مطابق بند د تبصره ۱۵ قانون بودجه ۱۴۰۳ ) را بین مستمریبگیران با رعایت عدالت بر اساس نسبت آورده هر فرد ( ضریب مستمری برقراری ) تقسیم نماید سهم هر مستمری بگیر چه مقدار خواهد شد ؟!
بر اساس برآورد اینجانب مبلغی در حدود۱۰٪ حداقل دستمزد ۱۴۰۳ برای دارنده ضریب مستمری برقراری یک و برای سایر ضرایب مستمری برقراری مبلغی متناسب با ضریبشان یعنی :
مبلغ پرداختی به هر مستمریبگیر = ضریب مستمری برقراری * ده درصد حداقل دستمزد ۱۴۰۳
برای اینکه گام اول مصوبه متناسبسازی نیز از محل همین ۴۵ همت ( ۱۰ همت ) محقق گردد لازم است از محل مبلغ متعلقه به هر مستمریبگیر مقدار مبلغ متناسبسازی محاسبه شده وی ، برای پایه مستمری منظور گردد و الباقی آن تحت عنوان تفاوت تطبیق محسوب گردد. تا اصلاح ضریب مستمری وی عیناً مطابق گام اول مصوبه قانونی متناسبسازی برنامه هفتم نیز به اجرا در آمده باشد.
با اجرای این پیشنهاد سازمان به نکات ذیل نائل خواهد گردید :
1.گام اول مصوبه متناسبسازی عیناً بر اساس قانون اعمال شده و ضرایب کلیه مستمریبگیران مطابق گام اول اصلاح شده است.
2.افزایش دریافتی مستمری ماهانه ناشی از این اقدام برای کلیه مستمریبگیران بر اساس قاعده عدالت بیمهای انجام گرفته است.
3.کلیه مستمریبگیران از اجرای گام اول متناسبسازی بهرهمند گردیده و حداقل افزایش دریافتی آنان ۱۰٪ حداقل دستمزد برای حداقلبگیران منظور گردیده است.
4.بار مالی این اقدام با آنچه در قانون بودجه منظور شده هماهنگ میباشد.
محسن اردکانیان بازنشسته سازمان تامین اجتماعی ۱۵ آبان ماه ۱۴۰۳
گروه متناسب سازی برای بازنشستگان چگونه است ؟
1.گروه های؛۱۶-۱۷-۱۸-۱۹-۲۰
استاد معلم
2.گروه 15و14
دانشیار معلم
3.گروه 13
استادیار معلم
4.گروه 12
مربی معلم
5.گروه های یازده به پایین
آموزشیار معلم
جهت اطلاع همکاران که سوالات زیادی در مورد گروه وطبقه می پرسند بشرح زیر توضیح داده می شود
طبقه برای شاغلین است که در حکمها نوشته شده است. ولی گروه برای بازنشستگان است که در بالای فیش حقوقی نوشته شده است
طبقه ۱= گروه ۴
طبقه ۲= گروه۶
طبقه۳=گروه۷
طبقه ۴= گروه۸
طبقه۵=گروه۹
طبقه۶= گروه۱۰
طبقه۷=گروه۱۱
طبقه۸=گروه۱۲
طبقه۹=گروه۱۳
طبقه۱۰=گروه۱۴
طبقه ۱۱=گروه۱۵
طبقه۱۲= گروه۱۶
طبقه۱۳=گروه۱۷
طبقه۱۴=گروه۱۸
طبقه۱۵= گروه۱۹
طبقه۱۶=گروه۲۰
فرج کمیجانی، یکی از نمایندگان بازنشستگان حاضر در جلسه در این رابطه گفت: در این نشست، جداول مربوط به بازنشستگان وزارت بهداشت، معلمان بازنشسته وزارت آموزش و پرورش و جدول مربوط به بازنشستگان مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری و قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان دولت پس از بحثهای کارشناسی مورد تصویب جمع حاضر در جلسه قرار گرفت و مقرر شد در کوتاهترین زمان ممکن مسئولان صندوق بازنشستگی با ملاک قرار دادن این جداول و صدور آزمایشی احکام کلیه بازنشستگان، بار مالی لازم جهت اجرای دقیق این قانون را به سازمان برنامه و بودجه جهت اقدامات بعدی اعلام نمایند.
او افزود: در عین حال مقرر شد کلیه آیتم های مشمول کسور که در جداول تنظیم شده نیامدهاند توسط کارشناسان صندوق بازنشستگی شناسایی و تبدیل به امتیاز شده و به سرجمع امتیازات هر بازنشسته اضافه شوند از جمله فوقالعاده مدیریت، امتیاز ایثارگری و امتیاز خدمت مازاد و سختی کار.
به گفته وی، رئیس سازمان برنامه و بودجه تاکید کرد اصلاح متناسب سازی حقوق بازنشستگان طبق مر قانون مصوب مجلس شورای اسلامی در سقف بودجه پیش بینی شده در کوتاهترین زمان ممکن با همکاری همه دستگاه های مسئول انجام خواهد شد
رسول همتی، یکی دیگر از بازنشستگان حاضر در نشست گفت: بندی در صورتجلسه آوردیم که اگر از این تاریخ به بعد، افزایشی توسط دولت برای شاغلان در نظر گرفته شود که مشمول کسور بازنشستگی شود سریعا ۹۰ درصد آن برای بازنشستگان لحاظ شود. در پایان مقرر شد که ظرف ۲۴ ساعت آینده صندوق بازنشستگی کشوری بار مالی ناشی از این جداول را به سازمان برنامه و بودجه اعلام کند.
به گفته وی، در نشست اعلام شد که بازنشستگان کاری به تامین منابع ندارند و انتظار دارند جداول تهیه شده به سرعت از سوی دولت اجرایی شود.
محید محمدزاده فعال صنفی بازنشستگان خواستار اصلاح فوری جداول متناسبسازی براساس قانون شد.
قرار است احکام متناسبسازی بازنشستگان کشوری اصلاح شود ولی به گفته «وحید محمدزاده» فعال صنفی بازنشستگان، اصلاحات موثر منوط به بازطراحی جداول متناسبسازیست.
او در این رابطه گفت: طبق آخرین نامه ریاست مجلس، احکام همسانسازی باید بدون کسر مالیات و کسور بازنشستگی شاغلین محاسبه و صادر شود ولی اجرای این نامه منوط به لغو مصوبه قبلی هیات دولت است که متاسفانه به صندوق کشوری ابلاغ شده و فعلاً مبنای اقدام صندوق است.
او افزود: بنابراین ابتدا بایستی این نامه ارسالی آقای دکتر عارف به صندوق لغو شود تا احکام صادره صحیح باشد و اگر لغو نشود هر حکمی که احتمالا ۲۰ آبان صادر شود، مجدداً اشتباه بوده و نیازمند اصلاح دوباره است.
محمدزاده با تاکید بر اینکه دولت باید نامه رئیس مجلس را بپذیرد، توضیح داد: در ماده ۱۰ آیین نامه اجرایی قانون نحوه اجرای قانون اصول ۸۵ و ۱۳۸ قانون اساسی مهلت مقرر از تاریخ ابلاغ رئیس مجلس به دولت و سایر مراجع یکهفته تعیین شده است و پس از اتمام این یک هفته اجرای بخشی که رئیس مجلس خلاف قانون اعلام کرده غیرقانونی تلقی میشود و متخلف برابر قوانین مربوطه تحت پیگرد قرار می گیرد بنابراین الحاقیه پایانی مندرج در جزء ۶ ماده یک آیین نامه اجرایی متناسب سازی با توجه به تاریخ ابلاغ مغایر قانون بودن آن توسط رئیس مجلس در ۱۴۰۳/۸/۷ از تاریخ ۱۴۰۳/۸/۱۴ ملغی الاثر است و اگر تا این تاریخ هیات وزیران این جزء را اصلاح و به دستگاههای اجرایی ذیربط ابلاغ نکند، این بخش ملغی الاثر و اجرای آن توسط مجری غیرقانونی است و متخلف تحت پیگیرد قانونی قرار میگیرد.
او جمعبندی میکند: بنابراین جداول متناسب سازی بایستی مطابق قانون اصلاح و توسط نامهای با امضای مشترک روسای سازمانهای اداری و استخدامی و برنامه و بودجه به صندوق کشوری ابلاغ شود.
جمعی از بازنشستگان صنعت فولاد در اصفهان و مازندران با حضور در مقابل ساختمان صندوق بازنشستگی محل سکونت خود، خواستار توجه به مطالبات و خواستههای خود شدند.
این بازنشستگان، مهمترین خواستههای خود را اجرای بند یک صورت جلسه ۱۵ مهر ماه هیات مدیره عنوان کردند و گفتند: ما خواستار اجرای طرح اصلاحی ۱۷ مهر ماه ۱۴۰۲ کارگروه همسانسازی صندوق فولاد وتضمین اجرای تعهدات درمانی مطابق با آییننامه فولاد هستیم.
بازنشستگان صندوق فولاد همچنین به افزایش ۲۰ درصدی حقوق بازنشستگان در بودجه ۱۴۰۴ معترضند و معتقدند این رقم جوابگوی نیازهای آنان نیست.