تا عید با این سبزی پادشاه 30 کیلو لاغر شوید
عشق افرادی که رژیم دارند، شوید حاوی فقط 43 کالری در هر 3.5 اونس است. همین مقدار 3.5 گرم پروتئین و فقط 1 گرم چربی دارد.
شوید بیش از 150 درصد از ذخیره روزانه ویتامین A (که برای سلامت چشم مفید است) را شامل می شود و حاوی بیش از 100 درصد از نیاز روزانه شما به ویتامین C است، تا سیستم ایمنی خود را تقویت کنید.
شوید همچنین حاوی منیزیم، فولات، آهن، کلسیم، ویتامین B6،. پتاسیم، منگنات و آنتی اکسیدان هایی است که باعث حذف رادیکال های آزاد می شود. حتما برای مصرف روشن ترین برگ های شوید را انتخاب کنید.
شوید گیاهی معطر است که خواص دارویی دارد و در سراسر اروپا و آسیا از آن در تهیهی غذاهای مختلف استفاده میشود. شوید ساقههایی بلند و باریک دارد که برگهای گیاه به شکل متناوب روی این ساقهها قرار گرفتهاند و دانههایی بیضی شکل و تخت دارد که قهوهای هستند.
معمولاً از شوید به عنوان ادویه برای طعمدار کردن غذاهای مختلف استفاده میشود. علاوه بر این در روشهای درمانی سنتی از شوید به عنوان یک گیاه دارویی و برای درمان بیماریها و مشکلات مختلف مانند قولنج نوزادان، بدبویی دهان و مشکلات گوارشی استفاده میشود.
یکی دیگر از مواد مغذی موجود در شوید منگنز است. اگرچه بدن به مقدار کمی منگنز نیاز دارد اما این مادهی مغذی نقش مهمی در عملکرد طبیعی مغز و دستگاه عصبی و همچنین متابولیسم قند و چربی ایفا میکند و دریافت مقدار کافی از آن ضروری است.
علاوه بر ویتامینها و مواد معدنی مهمی که در فهرست بالا بیان شدند، یک فنجان شوید تازه یک تا دو درصد از نیاز روزانه به کلسیم، مس، منیزیم، پتاسیم، ریبوفلاوین یا ویتامین B2 و زینک را تأمین میکند.
البته از آنجا که معمولاً مقدار شوید تازهای که همراه با غذاها مصرف میکنید کمتر از یک فنجان است، این مواد مغذی را در مقادیر بسیار کمتری دریافت میکنید.
ارزش غذایی دانههای شوید تقریباً مشابه ساقهها و برگهای این گیاه است. یک قاشق غذاخوری معادل ۶/۶ گرم دانهی شوید ۸ درصد از نیاز روزانه به کلسیم، ۶ درصد از نیاز روزانه به آهن و بین ۱ تا ۵ درصد از نیاز روزانه به منیزیم، منگنز، فسفر و پتاسیم را تأمین میکند.
استفاده از شوید به عنوان گیاه دارویی برای درمان قولنج نوزادان و بیماریهای گوارشی و همچنین کمک به افزایش شیر مادران سابقهای طولانی دارد. اگرچه پژوهشها بیشتر تأثیرات مثبتی را که بر اساس روشهای درمانی سنتی برای شوید در نظر گرفته میشود تأیید نمیکنند، اما پژوهشها نشان میدهند که شوید فواید دیگری برای حفظ سلامتی دارد.
سرشار از آنتیاکسیدان
آنتیاکسیدانها ترکیباتی طبیعی هستند که از سلولها در برابر آسیبهای ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد محافظت میکنند.
پژوهشها نشان میدهند مصرف مواد غذایی سرشار از آنتیاکسیدان میتواند به کاهش التهاب مزمن کمک کند و در پیشگیری و حتی درمان بعضی از بیماریها مؤثر باشد. بیماریهای قلبی، آلزایمر، روماتیسم مفصلی و بعضی از سرطانها از جمله بیماریهایی هستند که رژیم غذایی سرشار از آنتیاکسیدان میتواند از ابتلا به آنها پیشگیری کند و حتی به درمان آنها کمک کند.
کمک به کاهش میزان قند خون
افرادی که میزان قند خون در آنها به طور دائمی بالاتر از حد مطلوب است، در معرض ابتلا به بیماریهایی مانند مقاومت به انسولین، سندرم متابولیک و دیابت نوع۲ قرار دارند و به همین دلیل قند خون بالا نگرانکننده است.
اگرچه مصرف شوید برای کاهش قند خون توصیه میشود، اما برای تأیید این نظریه پژوهشهای کمی روی انسان انجام شده است. البته پژوهش روی حیوانات مبتلا به دیابت نشان میدهد مصرف روزانهی عصارهی شوید میتواند در بهبود میزان قند خون ناشتا تأثیر قابل توجهی داشته باشد.