طرح جدید بهزیستی برای درآمدزایی مددجویان / خبر خوش برای مددجویان بهزیستی و کمیته امداد
سازمان بهزیستی در طرحی ابتکاری، ۱۵ هزار پنل خورشیدی ۵ کیلوواتی نصب میکند تا برای معلولان شدید و مددجویان فاقد امکان کار، درآمد پایدار ایجاد کند. ۹ هزار پنل روی پشتبام منازل و ۶ هزار پنل در مزارع خورشیدی اجرا میشود. درآمد حاصل از فروش برق مستقیماً به حساب مددجویان واریز میشود.
سازمان بهزیستی با هدف حمایت از معلولان شدید و مددجویانی که امکان اشتغال سنتی ندارند، طرح نصب پنلهای خورشیدی را کلید زده است. دکتر آرزو ذکاییفر، سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی بهزیستی، اعلام کرد این پروژه میتواند منبع درآمدی پایدار برای این گروه ایجاد کند.
جزئیات اجرایی طرح برای مددجویان
۹ هزار پنل به صورت انفرادی روی پشتبام منازل مددجویان نصب میشود.
۶ هزار پنل دیگر در قالب مزارع خورشیدی تجمیعی راهاندازی خواهد شد.
هماکنون ۲ هزار پنل انفرادی در چند استان و یک مزرعه هزار نفری در یزد فعال شده است.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی کشور از اجرای طرح نصب ۱۵ هزار پنل خورشیدی ۵ کیلوواتی که ۹ هزار مورد آن روی پشتبام منازل مددجویان نصب میشود، خبر داد و گفت: این طرح با هدف ایجاد منبع درآمد پایدار برای افراد دارای معلولیت شدید و مددجویان فاقد امکان اشتغال سنتی طراحی شده است.
دکتر آرزو ذکاییفر، سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی کشور درباره راهاندازی پنلهای خورشیدی گفت: بر اساس سیاست ها و راهبردهای تعیین شده سال ۱۴۰۴ در حوزه اشتغال و توانمندسازی اقتصادی جامعه هدف سازمان حداقل ۱۵ هزار پنل خورشیدی ۵ کیلوواتی برای افراد تحت پوشش سازمان بهزیستی ایجاد میشود.
وی افزود: از این تعداد، ۶ هزار پنل به صورت تجمیعی (در قالب مزرعههای خورشیدی) و ۹ هزار پنل به صورت انفرادی (عمدتاً با نصب روی پشت بام منازل مددجویان) اجرا خواهد شد.
ذکایی فر بیان کرد: این طرح بهویژه برای مددجویانی طراحی شده که به دلیل شرایط جسمی، مانند افراد دارای معلولیت امکان فعالیت و اشتغال را ندارند و هدف آن ایجاد منبع درآمد پایدار برای این گروه است.
وی درباره وضعیت فعلی پروژه توضیح داد: در حال حاضر، دو هزار پنل انفرادی در چند استان و یک مزرعه پنل خورشیدی با ظرفیت هزار نفر در استان یزد راهاندازی شده و به شبکه برق متصل است. درآمد حاصل از فروش برق این پنلها توسط شرکتهای توزیع برق مستقیماً به حساب مددجویان واریز میشود.
سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی، اشتغال و توانمندسازی سازمان بهزیستی در ادامه به تشریح مشوقهای کارفرمایان پرداخت و گفت: کارفرمایانی که مددجویان سازمان بهزیستی را استخدام میکنند، از چندین مشوق بهره میبرند؛ تسهیلات کارفرمایی که توسط بانکهای عامل به صورت وام قرضالحسنه اشتغالزایی با نرخ سود کم و بازپرداخت بلندمدت تا سقف تعیین شده توسط شورای پول و اعتبار برای ایجاد، تکمیل یا توسعه شغل یا کسب و کار به کارفرمایانی که افراد تحت پوشش بهزیستی را به کارگیری کنند، پرداخت میشود تا سال گذشته سقف تسهیلات به ازای بکارگیری هر فرد تحت پوشش ۱۵۰ میلیون تومان بود و در سال جاری منتظر تعیین و ابلاغ سقف مذکور هستیم.
وی بیان کرد: پرداخت حق بیمه سهم کارفرما توسط سازمان بهزیستی برای مددجویان شاغل از سایر مشوقها است.
ذکایی فر افزود: همچنین کارفرمایانی که افراد دارای معلولیت را بکارگیری کنند بر اساس شدت معلولیت (خفیف، متوسط، شدید از کمک هزینه ارتقای کارایی بهره مند می شوند. پرداخت حداکثر ۵۰ درصد حداقل حقوق و دستمزد ماهیانه مصوب شورای عالی کار به کارفرما برای به کارگیری فرد دارای معلولیت جویای کار با توجه به شدت معلولیت خفیف ۳۰ درصد، متوسط ۴۰ درصد و شدید و خیلی شدید ۵۰ درصد.
وی با اشاره به ماده ۲۴ قانون حمایت از حقوق افراد دارای معلولیت تأکید کرد: هر کارفرمایی که فرد دارای معلولیت را استخدام کند، میتواند هزینههای مرتبط با تجهیز، احداث یا بازسازی کارگاه را به عنوان هزینههای قابل قبول مالیاتی از مبلغ مالیات خود کسر کند.
به گزارش روابط عمومی و امور بین الملل سازمان بهزیستی کشور، سرپرست مرکز توسعه کارآفرینی سازمان بهزیستی در پایان خاطرنشان کرد: هدف نهایی این گونه مشوقها، توانمندسازی اقتصادی مددجویان و ترویج اشتغال فراگیر است تا از یک سو فرصتهای درآمدزایی پایدار برای این گروه فراهم شود و از سوی دیگر، کارفرمایان مسئولیتپذیر مورد حمایت قرار گیرند.